אני אענה על זה עכשיו מנק' מבט שונה...
פעם אחרונה שעניתי על השאלה הזו, הייתי ילדה בת 17 עם פרספקטיבה מוזרה ולבוש לא יפה (עליי), שבחרתי לקרוא לו 'אופנה אלטרנטיבית'.
עכשיו, אני לא הולכת להכליל אף אחד, יש בנות שמתלבשות מטורף אבל מחמיא, וזה באמת יפה לכן וכל הכבוד THUMBS UP!
אבל, ויש לציין שזה אבל גדול, יש פעמים שכחלק מהעובדה שבחורות (נניח אני וחברים שלי מהתקופה ההיא לצורך העניין), נמנענו מבגדי מיינסטרים, שהיו עושים לגזרה שלנו רק טוב, אך ורק מתוך חוסר ביטחון עצמי והתרחקות מכל מה 'שמגניב'.
אז אני חושבת שיש בלבוש הזה, אם זה בא באופן לא מחמיא ומוזנח, לפחות מאיך שאני רואה את עצמי אז, איזשהי צעקה נוראית לתשומת לב, מעורבבת ברצון עז מאוד שלא יסתכלו עליי.
הרי בחורה שלובשת משהו מסויים לפני שהיא יוצאת מהבית, רוצה להיראות כמה שיותר טוב בעיניי עצמה ובעיני הסביבה. נכון? נכון.
אני יודעת שהיום, כשאני מתלבשת יפה, אני רוצה להרגיש כמה שיותר טוב, וגם רוצה שיתייחסו אליי באופן מסויים. למשל-לראיון עבודה אלבש בלייזר ואיזה משהו מגניב.
אז השאלה שאני רוצה לשאול את מי שאי פעם יטרח לקרוא את כל המגילה הזאת, ברגע שאתן לובשות דברים שלא 'מקובלים' ולפעמים גם לא מחמיאים, כמה טוב אתן מרגישות עם עצמכן?
למה ללבוש מכנסי פסים עם חולצת כוכבים ומעל שלייקעס גאווה ושרשרת פנינים וכוכבים וכו כו וכו?
כשזה פריט יחיד, ואלה זה יפה ומגניב ואני מאוד בעד. אבל, וזה אבל גדול, נתקלתי בלא מעט בנות (ואני הייתי ביניהן, בגלל זה אני מרשה לעצמי) שבשם ה'אלטרנטיביות', פשוט התלבשו זוועות. ובאמת שחבל, כי יש פה יםםםםם של בנות יפיפיות, ואין לי מושג איך אתן מתלבשות, אבל יש פעמים שאני רואה בנות ברחוב שפשוט נותנות לעצמן ליפול לדברים לא מחמיאים ושלא יושבים טוב, רק כדי להיות 'שונות'.
אז מה באמת עומד מאחורי הלבוש הזה?