מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

הופאק

New member
באמצע הסדרה האיש במצודה הרמה

את הספר קראתי מזמן ולא זכור לי בתור ספר שהשאיר רושם.
אבל הסדרה מוצלחת מאוד.
&nbsp
החשש שלי שהעונה הולכת להסתיים באמצע הסיפור כדי להמשיך אותו בעונה הבאה ואני ממש לא אוהב שזה קורה. עונה צריכה לסגור את הסיפור ובעונות הבאות אפשר להתחיל סיפור חדש.

תמר עדי

New member
את הספר האחרון בסדרה "the seven relam"

מומלץ בחום. סדרה בת ארבעה ספרים,
עוד לא החלטתי מה אקרא בהמשך, אוהבת בינג רידינג אז מחפשת שהסתיימה וטובה. אני מתלבטת בין סדרת הדרקונים של רובין הוב (שלא שמעתי המלצות טובות עליה אבל הבנתי שצריך לקרוא אותה כדי לקרוא את "פיץ והליצן") לבין השני בסדרה שך גנזך הסער של ברנדון סנדרסון.
ד"א כריכרכה טוב שהרמת את הכפפה, לא כ"כ אוהבת לכתוב בפייס.

את מתכוונת לספינות החיות? אם כן אז לא נראה לי שהיא הכרחית

כדי לקרוא את טרילוגיית האיש הזהוב. מה שברור זה שכל ספר של סנדרסון הוא קריאה הרבה יותר קלילה בהשוואה לטרילוגיית הספינות החיות שהופכת למעיקה למדי לטעמי בחלקים מסוימים.

תמר עדי

New member
no no no, קראתי את טרילוגיית הספינות החיות ודווקא אהבתי אותה

וקראתי גם את טרילוגיית האיש הזהוב ובאמת אין קשר ביניהם (יש קשר מזערי ביותר אבל לא הכרחי לקרוא את הספינות החיות בשביל האיש הזהוב)
אני מתכוונת לסדרת הדרקונים (הרביעית) כדי לקרוא את הטרילוגיה החדשה "פיץ והליצן". אבל יש לי זמן כי הספר השלישי עוד לא יצא בכלל ובא לי לקרוא את כל הטרילוגיה ברצף.
נראה לי אני אקרא את סנדרסון.

מי שקרא את הספינות החיות יודע כמובן מה מקורן

זאת כנראה הסיבה לטעות שלי. אבל נראה שבאמת התחלתי לפגר אחר קצב הכתיבה של הוב, הגיע הזמן להשלים חוסרים. את סנדרסון תמיד כדאי לקרוא, הנה אני רואה שבזמן שהנדתי עפעף הוא הספיק להוציא כרך נוסף בסדרת Steelheart שאני מיד רץ לקרוא.

eyalg1972

New member
בתור מי שקרא את כל ספרי הדרקונים

לפחות עד הספר של "מסע הליצן" (וכולל), אני לא מרגיש שהסדרה הזו תתרום לך משהו.

בעיקר כי עברו לפחות 15-16 שנה מאז ועד לקורות פיץ החדשים.

שני ספרי הדרקונים הראשונים שעממו אותי מאוד, השלישי והרביעי כבר היו טובים יותר- אבל שוב- הם ממש לא חיוניים נכון לרגע זה לעלילה (מאחר ורובין הוב כבר יצרה פער לא מובן בין הספרים האלו לספרים של פיץ- הרי שממילא יהיה פער להשלים).

תמר עדי

New member
יכול להיות, אבל היא רמזה שבספר השלישי שלה בטרילוגיה החדשה

יהיו אזכורים מסדרת הדרקונים.
אני אנסה את הראשון ואם יהיה לי ממש משעמם, אני מקסימום אבקש "הסברים" מהקוראים היותר אדוקים שלה.
ד"א אני מקווה שפרסומו של הספר השני של "שם הרוח" יהיה בזמן כמו שהבטחתם.
חג שמח

גלקטור

New member
התחלתי לקרוא "שחקן מספר אחת". במקביל ממשיך עם הסדרות

הרצות: על טבעי, סוכני שילד, דרדוויל, OUAT וכו'.

Calamity, האחרון בטרילוגיית Steelheart

בסך הכל זה ספר סנדרסוני טוב, ונראה לי שההומור השתפר מאוד בהשוואה לשפל המביך שהידרדר אליו בכרך הקודם בסדרה. הסוף היה דחוק ומעושה לטעמי, וגם קצת יותר מדי מתקתק אפילו לפי הסטנדרטים של סנדרסון. מה שכן, סנדרסון הוכיח בסדרה הזאת זה שהוא מסוגל לגעת במד"ב ולעסוק בצורה מעניינת במדע וטכנולוגיה (בכרך הנוכחי, כרוח הזמן, יש אזכורים רבים למעקבים סלולריים למיניהם) ואני מקווה שהוא יכתוב עוד בסגנון זה בעתיד.

למעלה