מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

is00

New member
עילוי - מרי לו.

השני בטרילוגיית "אגדה" שלה.
הראשון היה בסדר, השני בינתיים זורם.

הופאק

New member
תקוע כבר כמה זמן עם נערי העורב

אני קורא אותו לאט והוא לא ממש מתקדם. כרגע אני לא מבין את כל ההמלצות עליו.

קודם כל, זה ספר שמיועד לדמוגרפית ספציפית

כך שאם זה לא סוג הספרים שאתה נהנה לקרוא בד"כ אז יהיה לך קשה להתחבר לזה. חוץ מזה, הביקורות באמזון לא משהו, מתוך 10 הביקורות הפופולריות יש 4 ביקורות שליליות. אפילו ב-GR הוא מקבל רק 4 כוכבים והביקורת הפופולרית ביותר שלילית.

הופאק

New member
אני קורא הרבה YA

ואם לא מגזימים ברומנטיקה אני גם נהנה מהם.
לפחות חלק מהחברים שלי בגודרידס אהבו את הספר ולא כולם בני נוער.

זאת הבעיה העיקרית ב-GR. בגלל שזו רשת חברתית

אנשים נוטים להימנע מלקטול ספרים שחבריהם שיבחו ומשתדלים להאיר את הצדדים החיוביים גם אם סבלו מהם לא מעט.

clouds11

New member
"הכפית הנעלמת" מאת סם קין

לא מד"ב אלא ספר מדע פופולארי מרתק
הספר מתאר את היצירה של הטבלה המחזורית ואת גילוי היסודות המשתבצים לתוך הטבלה.
הרבה רכילות עסיסית על מדענים מפורסמים ,טיפול בתאוריות מדעיות בצורה
פשוטה ומובנת לכל, אני קורא אותו פעם שניה ומאוד נהנה.
הספר טוען שאם נקח סוכרית מנטה ונכניס אותה לפחית של דייאט קולה נקבל מזרקה של 7 מטר. בינתיים לא מצאתי סוכרית מנטה וכל הסוכריות שמצאתי בסופר הם רק בטעם מנטה (מי שינסה ולא ילך לו לא להאשים אותי)
הכפית הנעלמת (שם הספר) היא כפית שעשויה מגליום ודומה מאוד לכפית אלומיניום הבעיה היא שגליום בטמפרטורה מעל 30 מעלות נמס כך שמי שמכניס את הכפית לתוך כוס תה חם יראה שהכפית נעלמה (נס משמים)
מלא מלא סיפורים משעשעים על מדענים שקיבלו פרסי נובל ומתבררים כאנשים
רגילים אשר מזלם שיחק להם !
קחו את מנדלייב אשר היה כימאי מעולה שידע איך כל יסוד מתנהג מבחינה כימית אבל מנדלייב לא האמין שקימים אטומים ולא האמין שקימים אלקטרונים וגם לא האמין שקיימת רדיואקטיביות...

clouds11

New member
תודה רבה ..עד כמה שאני יודע מנטוס זה גומי לעיסה ולא סוכריה..

הייתי מתוסכל שלא הצליח לי עם המנטה

ניימן3

New member
Homeland - קורי דוקטורוב

ספר המשך ל'אח הקטן' (שיצא בעברית בהוצאת גרף). ממליץ מאד לקרוא את האח הקטן אם טרם עשיתם את זה.

התלונה היחידה שיש לי ל-Homeland זה שהוא קצת פחות טוב מהאח הקטן. מעבר לכך, מדובר בספר מדהים שלא יכולתי להניח מהיד עד שש וחצי בבוקר. ספרים כאלה הם הסיבה בגללה אני אוהב לקרוא.

לא מדובר במד"ב פרופר, אלא יותר במותחן טכנולוגי בעתיד הנוכחי שלנו. אבל בגלל שאנחנו חיים בעולם מד"ב, זה מרגיש יותר מד"בי מהרבה ספרים שנכתבו לפני עשור.

יש שם מייקרים, האקרספייס, פריצות מחשבים, מרגלים ומה לא. יופי-טופי של ספר לקהילת ההאקרים הצעירים.

למעלה