רשמים מהסרט דוקטור סטרינג'
ראשית, המלצה - אתם הולכים לראות את הסרט? לכו להקרנה בתלת-מימד כי האפקטים בסרט מהממים ודו מימד לא יעשה להם צדק.

מבחינתי הסרט היה אכזבה. לא בגלל שהוא לא היה כייפי או טוב אלא שהוא היה שטוח ולא נכנס לעומקם של הדמויות, במיוחד לא הדמות הראשית. לא חשתי הזדהות עם הדמות, לא כל כך עניין אותי לראות מה יקרה לה ואיך. לא עברתי עם דוקטור סטרינג' את מסלול היסורים שהוא עבר. לא בגלל שהוא יהיר ואגוצנטרי אלא בגלל שלא ראיתי את התהליך שהוא עובר, את הספירלה של ההקרבה חסרת הטעם כדי לחזור לחיים הקודמים המופלאים שלו.

בנו מאוד יפה את הדמות בהתחלה: היהירות, הזלזול באחרים עד מחיקתם מחייו, ההתמכרות לסיכונים מיותרים, תחושת האי פגיעות, העושר מצד אחד והריקנות מצד שני שבחייו. עשו את זה בקצרה ולעניין. אבל הפירוק, הנפילה של סטיבן סטרינג' לא הייתה משכנעת, לא הייתה ברורה. אפילו כשהוא מגיע לנפאל הוא עדיין לא נראה כמו אדם שבור וחסר כל. הוא ממתין שעות ליד המקדש ואין עליו טיפת לכלוך, הוא לא נראה מורעב או כאילו הוא חייב ללכת לשירותים. וכשהוא מתקבל למקדש ומתחיל בלימודים שלו בדרך להארה זה נראה כביכול הוא עובר מדרגת תלמיד לדרגת מאסטר בשבועיים. כל התהליך הרוחני והרגשי שלו מתבטא [כשהוא מתבטא] דרך אחרים.

ההשוואה המיידית שעלתה לי לראש היא הסרט "באטמן מתחיל". גם שם יש לנו בחור יפה תואר מוכשר עשיר וריקני שעובר מסכת יסורים עד שהוא מוצא מקדש במזרח הרחוק שעוזר לו למצוא משמעות בחייו. אבל בעוד שברוס ווין עובד קשה כדי לאבד את עצמו ואז למצוא את הדרך חזרה. סטיבן סטריינג' עושה הכל כדי להישאר עצמו ובסוף משתנה ממדען קליני לקוסם על. עם ברוס חשתי את המאבק שבתוכו, אצל סטיבן? נאדה.

אני ציפיתי לסרט עמוק שיחקור, ולו במקצת, את נפשו של הגיבור הראשי וקיבלתי סרט פופקורן קליל וכייפי.

דבר נוסף, האם אני היחידה שהבחינה שהמוסיקה בסרט נשמעה קצת הרבה כאילו היא לקוחה מסרטי סטארטרק?

בנדיקט קמברבאץ' משחק נפלא. האיש תקוע בתפקיד הגאון האקסנטרי ועושה עבודה נהדרת. גם שאר השחקנים מצוינים. הסיפור חביב ואם לא היה סתיו עכשיו [בערך] הייתי אומרת שזה סרט קיץ מצוין.

בשורה התחתונה: לכו לראות, רק אל תצפו לסרט עמוק.

3.5 כוכבים מתוך 5 אפשריים