מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

is00

New member
ג'ינקס - סייג' בלקווד.

אני לקראת הסוף שלו ו...זה הספר הכי מוצלח שקראתי בחודשיים האחרונים וזאת בעיה גדולה, שאני מוצא ספר לילדים ונוער יותר מוצלח מספרי פנטסיה לאנשים יותר מבוגרים, לאחרונה.
כמובן לא שזה ספר מדהים, אבל הוא לא רע בסה"כ.

הופאק

New member
המרחב (The Expanse)

סדרה נחמדה מאוד. אין שום דבר מהפכני אבל נחמד לראות אופרת חלל מודרנית.

התלהבתי מהפרקים הראשונים של הסדרה ועברתי לספר

והמחצית הראשונה שלו הייתה לא רעה, העלילה הבלשית הייתה מאוד נחמדה ואני חובב סיפורי בלשים במד"ב כמו מערות הפלדה של אסימוב. אבל בחצי השני הכל מתקלקל ובסופו של דבר אפילו הפסקתי לקרוא את הספר כשהוא הידרדר, או כמו שג'ורג' ר.ר. מרטין סיכם את הספר הזה, שאחד מכותביו הוא העוזר האישי שלו:
it's the best damn book about vomit zombies that you're ever likely to read

הופאק

New member
אם כבר, כמה שאלות קטנות

1. נראה שה־OPA היא לא ממש מחתרת סודית. המפקדים שלה מוכרים וכולם מסתובבים עם קעקועים שלה. למה לא נלחמים בה?

2. אגב קעקועים, מה כתוב בקעקוע של עמוס? זה נראה כמו עברית אבל אין לזה משמעות. מצאתי המון דיונים מצחיקים על זה באינטרנט אבל לא מישהו שיודע על מה הוא מדבר.

כבר עבר הרבה זמן מאז שזרקתי את הספר בכעס

ואני לא זוכר את כל הפרטים, נדמה לי שיש איזה סטטוס קוו בסרס ובשלב מסוים הוא מופר.

אז נגמרה חצי העונה הראשונה של המתים המהלכים

ומה היה לנו? כרגיל בסדרה הזו, מריחה אחת גדולה שנגמרת בטוויסט לגמרי לא אמין ובטח שלא מפתיע. הדמות של ניגן היא צבעונית מעניינת, וכנראה מוצלחת אפילו יותר מהגוברנור, אבל זה לא מספיק בשביל להחזיק סדרה שלמה.

הופאק

New member
אני דווקא נהנה

אני מסכים שהמפיקים בבעיה כי ראינו כבר הכול אבל הם מצליחים להחזיק את הסיפור של ניגן וסיפורים צדדיים וזה עדיין כיף.

עוד מהעונה הראשונה התסריט היה מחריד

וכל האקשן בסדרה סובל באופן עקבי מחוסר אמינות שנובע מכך שמצד אחד הזומבים הם איטיים, רועשים ומוגבלים אבל מצד שני תמיד איכשהו הם מצליחים להפתיע את האנשים. זה כל כך טיפשי, וגם קל מאוד לתקן את זה, למשל אפשר להחליט שחלק מהזומבים עברו איזו מוטציה ששיפרה את היכולות שלהם והפכה אותם ליריבים ראויים יותר.
&nbsp
בכל זאת זה מעביר את הזמן, ומדי פעם גם יש סצנות נפלאות של לני ג'יימס.

dude101

New member
the OA

סדרת... כנראה פנטזיה של נטפליקס בת 8 פרקים.
איפשהו בין stranger things לדוני דארקו, אבל עם כמה מגרעות. היא יצאה קצת מקושקשת עם דמויות שהיה אפשר לפתח יותר, וסוף שעיצבן חלק גדול מהצופים (גם מבחינת העלילה וגם מבחינת המאורע שמוצג בו).
סה"כ נהנתי מהתעלומה והסיפור, חלק מדמויות המשנה והאווירה הסוריאליסטית. אבל אם אתם אלרגים למיסטיקה רדודה, תעלומות עם פתרון לא מספק או שצפיתם בפרק הראשון והתעלומה לא תפסה אתכם, אפשר לוותר.

למעלה