מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

הופאק

New member
תחנה אחת עשרה

לא ממש מד״ב אבל פוסט אפוקליפטי. ספר ממש מדהים על מגפה שמשמידה את רוב האנושות. הספר לא מתעסק רק במגפה אלא בדמויות שונות בבחירות שלהן ובתרבות הישנה והחדשה.
&nbsp
בנוסף ראיתי את פרק 4 ממסע בין כוכבים הדור הבא. העלילה טובה, האפקטים סבירים וקצת ישנים והמשחק מוגזם.

is00

New member
"קרוב יותר" של רודריק גורדון ובריאן וויליאמס.

הרביעי בסדרה "מנהרות". אני בהתחלה שלו.

RaikaRakka

New member
האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות? ~~~~~

למעשה רק עכשיו יצא לי לראות שוב את שם הספר ולהבין קצת יותר.. נחמד.

על הספר:
חביב למדי.
P=

זו תגובה רגילה עבורי לגבי קלאסיקות.. שאני לא מוצא בהן את מה שאחרים מוצאים בהן.

הספר ה-אולי- יחיד שקראתי לפני כן של PKD הוא ניורומנסר ושני הספרים הללו שונים כל כך.
הספר נראה לי כתוב בצורה ישירה למדי. X הלך לעשות א,ב,ג. אחר כך חשב ד,ה.
הסוף היה אנטי קלימקטי וקלמקטי גם יחד.
סביר להניח שחלק מהדברים עברו מעלי או לא עשו לי את מה שעשו לאחרים..
העולם הזה מבאס ועייף ואני חושב שהתחושה הזאת מאוד חזקה עקב הכתיבה ועקב הדמויות והפילוסופיה של הדת, הרגש והחיות שם.

ריק ומורטי עונה 3 פרק 2 - עוד מעט.

מיכאל ג

New member
נוירומנסר זה של וויליאם גיבסון...

פק"ד באמת כותב די פשוט. הדבר שמעניין בספרים שלו זו לא הכתיבה ואפילו לא הדמויות אלא הרעיונות. מבחינתי, הספר הזה סידר לי הרבה דברים בראש לגבי מוסר והחשיבות של אמפתיה. רוב הספרים שלו עובדים על תחושת עירעור תחושת המציאות וזה דבר שהוליווד עשתה די הרבה בזמן האחרון לפי תסריטים שלו או בלעדיהם אז זה כבר לא נראה כל כך מיוחד אבל זה פחות או יותר היה התחום הבלעדי שלו בזמנו.

התחלתי קרוא שוב את טרילוגיית האלף האפל

רוב התוכן עדיין טוב במסגרת הז'אנר, אבל קשה להתעלם מהפשטנות המוסרית, שלא לומר המוסרנית, של הסדרה. דריזט שלנו הוא ממש צדיק יסוד עולם ופחות או יותר כל העולם חוץ ממנו מלא ברשעים שמנסים להרע לו אך הם כמובן לא יצליחו כי הוא לא רק צדיק אלא גם סוג של סופר גיבור. התככים של מנזוברנזן היו יכולים להיות הרבה יותר מעניינים אם סלבטורה היה מתמקד קצת יותר בריאליזם וקצת פחות בהטפות.

למעלה