מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

clouds11

New member
הדיקטטור מאת רוברט האריס

לדעתי הזאנר הכי קרוב למדע דמיוני הוא הזאנר של רומנים היסטוריים .
ברומנים היסטוריים אנחנו נתקלים באנשים בסביבה חברתית שונה משלנו
אשר להם מערכת אמונות וידע שונה מאשר בחברה המודרנית.
הדיקטטור הוא ספר מרתק אשר מתאר את הפוליטיקה ברומא העתיקה בתקופה של יוליוס קיסר .
לפי דעתו של קיקרו גיבור הרומן פוליטיקה היא העיסוק הכי מרתק אשר האדם יכול לעסוק בו ולכן זה מרתק לנבור בפוליטיקה של רומא העתיקה וכך ללמוד גם אלינו
(אין הרבה הבדל)
והנה כמה דברים פיקנטים שלומדים מהספר...תשכחו מה שלמדתם בתיכון המציאות של התקופה ההיא היתה שונה (קלאופטרה פיתתה גברים כבר שהיתה ילדה בת 12..)...
למשל כאשר רוצחים את יוליוס קיסר בסאנט הוא לא אמר "הגם אתה ברוטוס" ?
(תחשבו זה מאוד מגוחך להגיד את זה..) מה שיוליוס קיסר הספיק להגיד זה "מה אתם עושים" ??.
אצל הנצרות ואצל היהדות יש העתקה של טקסי אירוסין וטקסי החתונה אשר נוצרו ברומא (כלה לבושה בלבן עם הינומה אשר אבא שלה מוביל אותה אל החתן )
ההבדל היחיד בין רומא ליהודים ולנוצרים זה שאצל הרומאים במקום רבי וכומר
אשר מקשרים את החתונה לכוח העליון ברומא היה חוזה עתידות אשר היה בוחש בקורבן שהקריבו לאלים והיה מודיע שהאלים מאוד מרוצים מהזיווג.
טקסי האירוסין ברומא התרכזו בחתן שהעניק לכלה טבעת אירוסין על הקמיצה
לדעת הרומאים קיים עצב מהקמיצה ללב ומאז הנשים עונדות טבעת בקמיצה.
אוגוסטוס (קיסר רומא)בשנת 27 לספירה חוקק חוק שגברים מגיל 25 ונשים מגיל 20 חיבים להתחתן אחרת יוטלו עליהם עונשים כדי לעקוף את החוק הזה הצעירים היו מתארסים ולפעמים היו מתארסים עם כמה נשים.
גירושין ברומא היו פשוטים ...מספיק שהאשה או הגבר היו אומרים "קח את הדברים שלך ותסתלק מהבית" והגירושין היו נכנסים לתוקף... בגירושין הגבר היה חייב להחזיר לאישה את הרכוש שהביאה ולכן הגברים לא מהרו להתגרש.
אישה גרושה לפי החוק הרומאי היתה חייבת להתחתן תוך 6 חודשים מהגירושין...
למי שרוצה להבין את התככים בפוליטיקה חובה לקרוא את הדיקטטור
הדיקטטור הוא ספר אחרון בטרילוגיה אבל ניתן לקרוא אותו ללא קריאת 2 הספרים הראשונים

is00

New member
"כוחה של מספר שש" - פיטקוס לור.

זה ההמשך ל"אני מספר 4", אם זה לא ברור ו...גם הספר הזה היה מותח בסה"כ, אבל בספר הקודם היו יותר סממנים שגאלו אותו מהדברים בספר הראשון שלא אהבתי. הספר הזה פשוט הפך את הדברים האלה לבדיחה. היו לי הרבה יותר מידי רגעי
במהלך הקריאה בספר הזה. הספר השני בסופו של דבר הרגיש לי הרבה יותר מגוחך, מופרך ו...בסופו של דבר אפשר להגיד שהוא היה אפילו פחות מעניין מהקודם לו.
בכל מקרה, כרגע, אני ממש לא בטוח שיש לי חשק להמשיך גם לספר הבא בסדרה.

הייזל

New member
מכסחי השדים מ1984

עדיין מצחיק.
האפקטים מיושנים אבל זה דווקא מתאים לסרט. מרגישים שהתקציב היה קטן.

למעלה