מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

בלייד ראנר 2049 הוא סרט טוב אבל לא הפיל אותי מהכיסא

בפירוש אי אפשר לומר פה לדעתי שוילנב התעלה על עצמו בהשוואה לסרטיו הקודמים. כמו בסיקאריו הוא כולל כמה סצינות תלושות ומשמימות (כי הן לא קשורות לשום דבר ואי אפשר לערבב 10 ז'אנרים לתוך סרט אחד) והאקשן בוודאי פחות טוב, אין שום סצינה כזו שמתקרבת לקרסוליים של קרב היריות במעבר הגבול בין ארה"ב למקסיקו. בסופו של דבר אני חושב שוילנב נאלץ לשלם מחיר כבד בתחום היצירתיות כדי לייצר המשך לסרט הקודם ובדמותו, ויש לי חשש שזה עלול לקרות שוב גם עם העיבוד שלו לחולית. נראה שוילנב במיטבו עם תסריטים מקוריים (לדעתי גם המחיר שהוא נאלץ לשם ב-"המפגש" על השימוש בסיפור של טד צ'יאנג גרר אותנו לטוויסט מיותר בסוף הסרט).

is00

New member
הפרקסיס - ג'ון וולטר וויליאמס.

הראשון בסדרה. אני רק בהתחלה, אז כרגע לא גיבשתי דעה.

RaikaRakka

New member
גם אני ראיתי בלייד ראנר 2049

אם כי לפני שבועיים - שלוש, אני פשוט לא מבקר תדיר בפורום.
&nbsp
אהבתי את תחושת הרטרו-שנות ה80, את העירום כי אני בחור צעיר חרמן
, את הפסקול שהוא לטעמי בזכות זה שהתחלתי לשמוע יותר אלקטרוני-רטרו-סינת'-וכו' לאחרונה.
&nbsp
תהיתי: אם מותגים שילמו כדי להופיע בסרט, כמו סוני ואטארי. אטארי בכלל מחוץ לסצנה כבר המון שנים, הסיבה היחידה שאני יכול לשער שהם ירצו להופיע שם זה כדי לקדם את ה atari box שלהם.
&nbsp
יש את המרחפים הקטנטנים שנוגדים אינטואיציה. הרי אם הייתה טכנולוגיית אנטי כבידה למה שכדור הארץ היה במצב כזה? ואחרת, איך הם מרחפים?
ההולוגרמות נוגדות את הנגיון במקצת.
&nbsp
ויזואלית זה סרט מרהיב.
בהחלט אהבתי את האווירה.
&nbsp

RaikaRakka

New member
צודקת, בסוף היה לי הרבה לכתוב.

אהבתי את הג'ינג'ית יוצרת החלומות, ג'ינג'יות הן מדהימות.
בתור דמות בכלל.

ג'וי - סתמית. אישיות פח, זה בעצם אומר "אני מודל סטנדרטי מיוצר בהמונים" וחבל, כי ברמה כזאת של טכנולוגיה יכלו להתאים אישיות לאדם (הלקוח) בצורה הרבה יותר טובה.
מבחינת ההולוגרמות זה היה טיפשי ובלתי אמין, אלא אם זו מציאות רבודה, מה שלא נראה.

קיי - אחלה דמות, אני אוהב את השחקן.
משעשע שזה התפקיד הראשון שלו שאני רואה אחרי Driver , יש הקבלות אין סופיות.

מפקדת המשטרה - אהבתי אותה גם כן. מוקפדת אבל יש לה את הסצנות האנושיות כשהיא עם קיי.

עלילה - חביבה.
היה ניסיון להספיק יותר מדי. נשארו הרבה דברים לא ברורים. יכלו לעשות את ה'רשע' יותר ברור במקצת. היפסטר שמדבר חלש וזה מקרין עוצמה? לא משהו. הוא נראה חלש.
איך שהסרט בנוי, עם איזון בין מפגשים לאקשן לעולם שמסביב.. היה ממש נחמד.
סייברפאנק נהדר. ז'אנר אהוב עלי במיוחד!
למה חומות? איזו התיישבות יש מחוץ לכדור הארץ? מה פשר המים על החומה בקצה העיר? אקספוזיציה בכתוביות רצות בדקה הראשונה זו לא דרך להעביר מידע.

הייתי מעדיף שיעשו את זה קצר יותר ויקצצו לדוגמה את האריסון פורד.
שמעתי שהוא משחק גרוע לאחרונה, זה התאמת. כאב לצפות בסצנות שלו.
היה עדיף סרט חדש בלי קשר לעלילה הקודמת, או עם קשר מועט יותר.

הסצנה בה קיי חוזר למשטרה והבדיקה שלו היא מחוץ לגבולות הייתה מעולה.

אגב, בסוף הבנתי שאת כריכה רכה ולא כירכרה.

בסוף אולי גם תלחץ על הכרטיס האישי שלי ותגלה שאני לא את

אבל לא נורא. הדמיון בין דמותו בבלייד ראנר לדרייבר לא בהכרח נזקף לזכותו, ייתכן שזה מעיד על טייפקאסט צר מאוד שהוא נדחק אליו בעיני התעשייה, ואולי בצדק. כמובן שיש לו גם סרטים רומנטיים.
&nbsp
אני מאוד חששתי מהריסון פורד, ורווח לי כשהבנתי שהוא יופיע רק בסוף הסרט, כמובן שאני מסכים שהיה עדיף בלעדיו. לגבי הרשע, הבמאי וילנב אמר שבמקור הוא רצה ללהק לתפקיד את דייוויד בואי שלמרבה הצער נפטר זמן קצר אח"כ. עדיין היה צריך כתיבה טובה יותר של הרעים.
&nbsp
מפקדת המשטרה היא, כמובן, קלייר אנדרווד אם לא זיהית.

RaikaRakka

New member
אני לא מבין בסרטים =)

וכיוצא מזאת, בשמות שחקנים. אבדוק מאיפה אני מזהה אותה.
אולי בעצם אחת האנדרואידים מהסרט המקורי? היא מזכירה.
&nbsp
סליחה על הטעות.. אבל! כריכה זו מילה נקבית בעברית.. אז יש לי קצת קרדיט.

למעלה