מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

is00

New member
"הנוסע" - ג'ון טוולף הוקס.

כשקראתי את התקציר הייתי בטוח שמדובר בספר אחד, אבל לא...מתברר שגם פה מדובר בטרילוגיה שרק הספר הראשון בה תורגם בארץ(לפני יותר מ- 10 שנים). בכל מקרה אני חצוי לגבי הספר. מצד אחד הוא היה די מותח והיה לו רעיון טוב וסה"כ הייתה קריאה מהנה בעיקר, אבל מצד שני יש לי בעיות רציניות עם הדמויות בספר. הן מרגישות מאוד חד ממדיות והפעולות שלהם לעיתים קרובות מדי חסרות היגיון. נראה שבכוונה הסופר בחר לעשות כמה מהגיבורים שלו... לא חכמים במיוחד.
גם העלילה של הספר קצת לוקה בחסר ולעיתים מרגישה קצת איטית מדי. בכל מקרה הייתי שמח לקרוא את הספר הבא בסדרה, אבל אני לא בטוח שאני רוצה לנסות למצוא באנגלית בגלל כל הדברים השליליים בו.

RaikaRakka

New member
Takeshi Kovacs #3 & more

TK # 3

טוב, לפחות זה היה יותר טוב מהספר השני.
נסיון לדחוס יותר מדי בספר אחד ולסיים את הטרילוגיה בסוף טוב הכל טוב, כשהיו לפחות שני רגעים בהם הכל היה אמור די להתחרבן לגמרי.
אני לא מאוכזב, רק מרגיש שזה לא הכי אמין.
דירוג שלי של הסדרה - 1>3>2

Who Rules The World - Noam Chomsky (audiobook)
האזנתי לשעה וחצי בערך. הרעפת מידע שאני צריך לחפש הלאה אם הוא נכון או לא, מה האינטרס של נועם (כי הוזהרתי מפניו, גם לגבי זה שהוא אנטי-ישראל).
אז אני צריך לעשות מחקר משלי. הוא מוסר את השקפת עולמו, נראה לי? אני לא מומחה בספרים כאלה, אני לא קורא פוליטיקה או היסטוריה.. אולי זה נעשה קל יותר אחרי שיודעים קצת יותר על הנושאים בהם מדובר, כמו שאי אפשר להחליט על דעה פוליטית רק אחרי שלוש שעות של ספיגת מידע על הפוליטיקה בישראל בכל החיים.

בכל מקרה אני מתעניין בנושאים של אנטי ממשלה, אנרכיזם לסוגיו ושיטות ממשל חלופיות, אם יש המלצות.

Mistborn #4 Alloy of law
35% in
קל לקריאה כמו הספרים הקודמים, זה אחלה. עוד שבוע אני אוכל לטפוח לעצמי על השכם שסיימתי ספר בפחות משבועיים כשהממוצע שלי הוא חודש או יותר. שכחתי קצת לגבי מערכת הקסם שם אבל לא נורא. סצנות אקשן טובות, דינמיקה טובה בין דמויות, ספר סבבה.

is00

New member
"אש" - קריסטין קאשור

לנ"ל יש סדרת פנטסיה בשם "שבע הממלכות" ונראה שלפחות הספרים הראשונים בסדרה עומדים בפני עצמם. למה? כי אני די משוכנע שהנ"ל הוא השני בסדרה, אבל לא הרגשתי שחסר לי מידע או שפספסתי משהו. לספר הייתה התחלה, אמצע וסוף סגור. הספר עצמו היה מוצלח בסה"כ, אבל גם הרגשתי שהוא מאוד נמרח, ובסוף הוא גם הפך להיות קצת קלישאתי ובנאלי. נראה שהמחברת ניסתה לתת לגיבורה שלה עומק, אבל אני לא בטוח שהיא כל כך הצליחה, כי... ובכן הרגשתי שהיו יותר מדי חזרות ב...עולם הפנימי של הגיבורה, ולא הרגשתי שהיא הייתה מאוד מורכבת. בנוסף הייתה קצת תחושה שהמחברת ניסתה לתבל את הספר בכל מיני השקפות פוליטיות, אבל זה הרבה פחות הפריע לי. בסה"כ הספר נתן לי רצון לנסות נוספים בסדרה, וזה הכי חשוב.

למעלה