מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

RaikaRakka

New member
"הפעם יריתי כדור חודר שריון"

כלומר, האקדח הקסום שלה איפשר לה להחליט לירות כדור שונה כשהמחסנית בפנים.
&nbsp
אפילו "החום נשב דרך החלון הסגור" לא עצבן אותי ככה.
חום לא נושב, רוח נושבת.
רוח לא נושבת דרך חלון סגור, אפשר שחום יזלוג/יכנס דרך חרך בחלון סגור אבל.. הניסוח הזה!
&nbsp
פרשתי מהסיפור הקצר בשורה שבכותרת.
קרן לנדסמן.
אסופת המועמדים לפרס גפן 14.

is00

New member
"עקורה" - נעמי נוביק.

סיימתי לקרוא את הספר הנ"ל וסה"כ נהניתי ממנו, למרות שהוא הרגיש קצת בנאלי וקלישאתי, לעתים. גם הרגשתי ש- 200 העמ' האחרונים שלו היו נפילה רצינית. בעיקר בגלל שהרגשתי שהם נמרחו יותר מדי. לטעמי גם כל הקליימקס של הספר, התחיל להרגיש כמו אנטי קליימקס באיזה שלב שלו.
אחת הבעיות העיקריות שלי מהספר היה עולם הקסם בו. פשוט הייתה תחושה שאין שם שום חוקים ושנוביק פשוט זרקה כל מיני רעיונות חצי אפויים למימד הקסם של העולם שהיא יצרה, ושכל העלילה סבלה מקצת יותר מדי רגעי "דאוס אקס מכינה". הדמויות בסה"כ היו מספיק מעניינות(טוב לפחות הדמויות המרכזיות) והספר גם הצליח להיות... משעשע לעתים.

למרות כל הבעיות שמצאתי בעלילה של הספר מצאתי אותו מספיק מעניין ואפילו מותח.

הופאק

New member
אני ממש אהבתי אותו

דווקא הרגשתי שהוא מיוחד בין ספרי הפנטזיה ומעמיק יותר בדמויות מאשר בעולם.
זה ספר בודד אז אני לא חושב שהוא צריך לבנות את העולם ולקבוע לו חוקים, אין מספיק זמן לזה והעלילה והדמויות חשובות יותר.

The Dragon Prince, עונה 1 של סדרת אנימצייית פנטזיה לנוער

מכיוון שהיוצר היה כותב ראשי של אווטאר, ואחד מהדמויות הראשיות, הנסיך קאלום, מדובב ע"י המדובב של סאקה מאווטאר, אז ההשוואות בלתי נמנעות. אז אני אומר מראש, זה לא אווטאר ואפילו לא קורה.
&nbsp
קודם כל, העונה כוללת רק 9 פרקים, בניגוד לעונות של אווטאר שכללו 20 פרקים ושל קורה שכללו 13 פרקים. זה אומר שאין פרקי פילרים כמו באווטאר, שסוטים מהעלילה המרכזית, וחבל. יש לדעתי קונצנזוס בין חובבי אווטאר שהפרקים הטובים ביותר בסדרה היו פילרים (למשל, "סיפורי בה-סינג-סה", או הפרק על כשפות דם, או הנופש של אזולה, זוקו, מאי וטאי לי), כך שזה מינוס, והמינוס הזה הורגש גם אצל קורה שגם בה לא היו פילרים.
&nbsp
בנוסף, ההומור חלש ומאולץ ולא מצליח לגרוע מהטון המאוד רציני ואפי של הסדרה. ההומור והרגעים הקלילים הם לדעתי אחד מסודות הקסם המרכזיים של אווטאר, וזה בפירוש לא שוחזר כאן.
&nbsp
העלילה מאוד בנאלית, ה-"רע" בסדרה קלישאתי כמו סרט הילדים הכי קלישאתי שאפשר לדמיין, וזה מאוד מאכזב. זה בניגוד לקורה, שאמנם הייתה חסרה את ההומור אבל העלילה שלה הייתה טובה ומתוחכמת עד כמה שאפשר מסדרה לנוער (גם באווטאר, במיוחד בממלכת האדמה, יש סיפור פוליטי יפה מאוד). האנימציה טובה, אבל לא כמו אווטאר וקורה, לא התלהבתי מהתלת מימד.
&nbsp
כמובן שלחובבי אווטאר וקורה זו צפיית חובה, וממש לא סבלתי במהלכה, אבל קיוויתי ליותר. נחכה לעונה הבאה.

למעלה