מה קראנו/ראינו/שמענו השבוע?

Legend of the Galactic Heroes: The New Thesis

זו עונה ראשונה של אנימה חדשה בת 12 פרקים שמהווה עיבוד מחודש לספרו של יושיקי טאנאקה מ-1982 שכבר זכה בעבר לאנימה מאוד מצליחה ששודרה בשנים 1988-1997 ונחשבת לאחת מהקלאסיקות של האנימה. אני לא ראיתי את הסדרה הישנה.
&nbsp
זו סדרה מעניינת מספיק כי עובדה שצלחתי אותה ואני אחד שלא מהסס לזנוח. הגרפיקה לא מאכזבת (אם כי טענות כלפי ה-CG של ספינות הקרב), והמוזיקה מרשימה. אבל בכל זאת במבט לאחור אפשר לומר שהז'אנר שלה הוא יותר דוקומנטרי (של היסטוריה עתידית אלטרנטיבית או ספקולטיבית) מאשר ז'אנר טיפוסי של מלחמה, מתח או אקשן ואפילו דרמה פוליטית. ואני לא חובב גדול של דוקומנטרים.
&nbsp
בסופו של דבר יצירה טובה בעיני היא יצירה שמצליחה להפעיל אצלך איזה רגש חזק, והסדרה הזו למרבה הצער לא מצליחה לעשות זאת. לפחות לא בינתיים, אבל אני חושש שגם לא בעתיד. היא מרוחקת מדי, מנותקת מדי. אפשר אולי להשוות אותה למערכת היחסים בין שתי דמויות מרכזיות, רודולף וזיגפריד, שכביכול אמורים להיות החברים הכי טובים מגיל קטן (ויש רמזים שאף מעבר לזה) אבל בכל זאת גם כשנמצאים ביחידות הם שומרים ביניהם על דיסטנס צבאי. זה לא מעורר גיחוך, אבל זה גם ממש לא עוזר לך להיקשר לדמויות האלה. דמות מרכזית אחרת חווה שכול של חבר קרוב, אבל אנחנו הצופים לא חווים את זה בכלל והעלילה ממש מדלגת על זה ואנחנו לא רואים את הדמות אפילו מזילה דמעה אחת.
&nbsp
בנוסף, למרות שללא ספק הנושא המרכזי של הסדרה הוא מלחמה וכל הדמויות המרכזיות הם אנשי מלחמה, עדיין המלחמה עצמה מקבלת זמן מסך מאוד מצומצם בסדרה ומוצגת גם היא בצורה מרוחקת, עם גרפיקה של איזה משחק מחשב ישן. רק בפרק האחרון אנחנו רואים בפעם היחידה לכמה דקות איזשהו קרב מקרוב, ולא רק מרחוק מהמסכים של המצביאים מרחוק. ולמרות שחלק ניכר מהסדרה מתרחש בתוך ספינות חלל, אנחנו כמעט שלא זוכים לראות אותן אלא במקום זה רואים שוב ושוב רק את גשר הפיקוד של הספינה. בכל זאת, אני מצפה מז'אנר כזה לחוות קצת את הסביבה בחלל ובספינת חלל ואת אורח החיים המיוחד שם, ואין מזה כלום לצערי. גם הווי צבאי אין.
&nbsp
כך שאני נותר עם תחושת החמצה.

is00

New member
שירה ונסיכות הכוח וההרפתקאות המצמררות של סברינה.

שתיהן סדרות של נטפליקס ואת שתיהן נטשתי אחרי 6 פרקים בערך. שירה דווקא סדרה חמודה, אבל גם משעממת מדי לגילי, אני חושש.
סברינה... היא פשוט לא עבדה בשבילי. אני מופתע שבכלל הצלחתי לשרוד 6 פרקים.

is00

New member
"לוחמת עלומה" - כריס וודינג.

סיימתי את הספר הנ"ל שהוא ספר מז'אנר המד"ב. בסך הכל הייתה קריאה מעניינת. לא הייתי מתנגד לקבל הסבר יותר ברור על העולם שהספר מתרחש בו ועל הגזעים האנושיים בו, אבל בסופו של דבר זה ממש לא פגם לי בקריאה בספר ובטוח לו בהנאה שלי ממנו. הוא אפילו השאיר בי רצון לקבל המשך לספר(לא שיש אחד כזה) וללמוד עוד קצת על העולם ב.
שורה תחתונה - אין בי טיפת חרטה על הקריאה בו. היה מהנה.

למעלה