מה קראנו/שמענו השבוע?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

מיכאל ג

New member
14 - peter clines

ספר אימה/הומור על צעיר שעובר לדירת סטודיו בבניין ישן בלוס אנג'לס. השכירות מאוד נמוכה - אז אולי צריך לחנות ברחוב והמעלית לא עובדת אבל זה שווה את החסכון בכסף לא? אבל מהר מאוד הוא מגלה שיש דברים מוזרים מאוד בבניין. חרקים משונים, מערכת חשמל שעושה דברים בלי סבירים בעליל, דלתות מסתוריות נעולות במסדרון. אני עוד די בהתחלה אז אין לי מושג לאן זה הולך אבל אני מנחש שמשהו קתולואידי כזה.

Bs Bane

New member
Half the World

אני ב40% וממש נהנה בינתיים. אפילו יותר מהראשון.
הוא השאיר את זה כמנקודת מבט של נוער בדרך מאוד מעניינת. הדמות הראשית שהיתה נקודת המבט היחידה בספר הראשון התבגרה פיזית ואפילו יותר נפשית אז היא אינה דמות נקודת מבט יותר ובמקומה קיבלנו שתי דמויות חדשות שקצת יותר צעירות ממנו שמתלוות אליו. הדמויות החדשות קלות לאהוב ולראות רק דרכן את הדמות הראשית מהספר הראשון יוצר אפקט מעניין.

בוקר אור!

באנגלית אני במחצית The Autumn Republic by Brian McClellan ונהנית.
במקביל אתחיל את יושרה שניונית/ אן לקי (בעברית). סופ"ש נעים!

ניימן3

New member
ארמדה - ארנס קליין

יותר משליש ספר מאחורי, ואני לא מצליח לחשוב מה דעתי עליו. כתיבה מבריקה וכיפית (כמו בשחקן מספר אחת). אבל העלילה? Meh קלישאתי כזה.

מצד שני, טרם יש עוד הרבה לפני - וכיף גדול, כבר אמרתי?

is00

New member
מסיים את "אנדר בגלות" של א"ס קארד.

ומה יש לי להגיד? אני לא מאמין שהצלחתי לשרוד עד עכשיו. יחסית לספרים הקודמים הוא מזכיר יותר את ""קסנוסייד" ו"ילדי המחשבה" - הספרים שהכי פחות אהבתי בסדרת אנדר. וזה אומר הכל.

trilliane

Well-known member
מנהל
באמת? אני דווקא קראתי אותו די בשטף ונהניתי, החזיר אותי לעבר

לתקופה הטובה של אנדר לפני שהכול השתבש (ב"קסנוסייד" וב"ילדי המחשבה" הנוראיים, אכן). אמנם זה כבר לא אותו אס"ק, ועדיין, הרבה יותר טוב מההמשכים האחרונים של אנדר, שלא לדבר על הצללים... (אם כי הוא קצת מספיילר שם חלקים מהעלילה של סדרת הצללים, בעיקר הסוף, אם הבנתי נכון; אבל לא הפריע לי כי לא שרדתי בה לשלבים האלה, היא ייאשה אותי הרבה לפני כן).

is00

New member
אני אגיד לך מה הכי הפריע לי.

שכמו ב"קסנוסייד" ו"ילדי המחשבה" גם "אנדר בגלות" היה עמוס מדי בהתפלספויות יתר והטפות מוסר. וזה מה שהזכיר לי דווקא את השניים האלה ולא את הקודמים להם.

trilliane

Well-known member
מנהל
זהו אס"ק – מורמוני מאמין שמיטרחן ככל שהוא מזדקן...

minimalman

New member
בחור מוכשר הפולנסקי הזה. הדיבור הוא

שהסדרה רק הולכת ומשתפרת כשהשלישי אמור להיות החלק החזק בה.
חיבבתי את הראשון אבל למרות הכתיבה המצוינת , ההומור ולא מעט רגעים טובים (אהבתי את המפגשים של וורדן עם ראש המאפיה הסינית/קראינית
)
חשבתי שהוא בעיקר הראה פוטנציאל.
בכל אופן, שני ההמשכים הגיעו אלי לא מזמן ואני מודה שעם כל הההערכה שלי ללורנס, כמעט התפתתי לקרוא קודם אותם.
מעניין אותי לראות לאן הוא לוקח את הסדרה.

MonicaF

New member
סיימתי כמובן את כרומוזום כלכותה והתחלתי ספר חדש

כרומוזום כלכותה היה מעולה, מיד העברתי אותו לאבא שלי לקריאה.
אז על מה הספר?
אדם מתחקה אחר מגלה הסיבה להידבקות במלריה, רונלד רוס. הוא מגלה דברים שלא מניחים לנפשו והוא חייב לחקור. עצם המעורבות הופכת אותו לחלק מהגוף הזה, קבוצה של אנשים עם מטרה וגילוי מדעי וגם רוחני יחדיו.
הוא מגלה דברים שלא מסתדרים לכדי משהו הגיוני אבל הוא מתחיל לחשוד ובונה תאוריה.
אבל האדם הזה הוא רק חלק בסיפור מסועף שמתחיל בכלל באדם אחר שמחפש אחריו, מאחר והוא נעדר.
הזמן הוא העתיד הקרוב לכתיבת הספר, לפני כעשרים שנה נכון להיום, הטכנולוגיה לא משהו, למעט מעין שילוב של אינטרנט והאח הגדול של "1984" (לא התכנית הריאליטי).
הכל מסתדר בסוף הספר, וזה מסתדר כל כך טוב עם המנטליות והאמונה של העם ההודי.
מה שאהבתי בספר הוא אופן הסיפור. פשוט להוריד את הכובע בפני הסופר, תוך שבחים.
הסיפור כל כך מסקרן שדאגתי שיהיה לי גם עותק דיגיטלי בטלפון הנייד, כדי שאוכל לקרוא בתור בדואר, אצל הרופא וכו'. אגב, הספר חופשי להורדה ברשת.
מאד מומלץ, גם השפה (אנגלית) קלה וזורמת.

התחלתי ספר חדש: The Mutant Season של הזוג סילברברג - הייבר. ספר שקניתי לפני שנה בכנס בלונדון. לא יודעת מה גרם לי פתאום להחליט לקרוא אותו. יש בו דברים שחוזרים על עצמם בספריו של סילברברג. לולא ידעתי מי כתב אותו, הייתי מנחשת תוך כדי קריאה. בכל מקרה, בינתיים הוא מעסיק אותי. הבנתי שהוא חלק ראשון מתוך סדרה - אבל לא נראה לי שאשקיע זמן קריאה לכל הסדרה. את שאר ספרי הסדרה כתבה קארן הייבר בלבד, מעניין בכל זאת אם ואיך זה משפיע. הסדרה גם מבוססת על סיפור קצר של סילברברג שכמדומני התפרסם בפנטזיה 2000. ונדמה לי... אני לא בטוחה, שהצרפתים עשו מזה סרט או סדרה אי שם ב-2010.

MonicaF

New member
The Mutant Season

אני לא מאמינה שהתחלתי להנות מספר, כי הוא לא התחיל מי יודע מה.
זה התחיל כמו משהו אמריקאי טיפוסי על רקע שנאת הזר, המוטנטים, שבקושי שמים לב בהתחלה מה מיוחד בהם, חוץ מעיניים צהובות.
הדמויות נראו לי משוכפלות, אותו טיפוס של אמא, אותו טיפוס של אבא, בכל משפחה (רגילים ומוטנטים), אותו חינוך, אותן אינטריגות בתיכון, מתבגרים, חירמונים, אהבות ותסכולים תבניתיים, של המקובל והלא מקובל בחברה. יחד עם זאת יש מספר דמויות בולטות וברורות מאד, שאני אוהבת.

פתאום התחיל להיות מעניין, לפחות מבחינת הרעיונות והעלילה: המאפיין את המוטנטים, וקבוצה מחתרתית מסוימת שמבצעת ניסויים בבני אדם.

MonicaF

New member
הללויה

כן, הבן שלי כבר בישר לי במלוא ההתלהבות.
כיוונו את הממירים בבית למטרה הנעלה.

Y. Welis

New member
כל הכבוד ל-YES שמביאים. ב-NOT אין דבר כזה. אבל יש רשת

קוריוז - הילד הוחלף, אבל זה לא מורגש.

למעלה