מה קראנו/שמענו השבוע?

is00

New member
מלחמת האדם הזקן - ג'ון סקאלזי.

100 העמ' הראשונים הרגישו לי כאילו אני קורא פנטזיה של סקאלזי(אולי בגלל זה הוא נתן לגיבור שלו את השם שלו?
)

Bs Bane

New member
Half a World

ספר נהדר. הדמויות החדשות היו מאוד חביבות, עם קשת עלילתית מעניינת. הסיפור זרם בקצב מושלם.
אני ממש נהנה מאברקרומבי כשהוא כותב קצר יותר. אני מרגיש שקיבלתי אותו הדבר שהייתי מקבל מספר של החוק הראשון רק בשליש מהמילים.
&nbsp
התחלתי את Interesting Times שהתחיל מאוד טוב בשביל ספר של רינסווינד.

avivs

New member
סיימתי את Low Town

ספר נפלא. אהבתי שם פחות או יותר הכול.
מומלץ לאוהבי פנטזיה אפלה, אבל לא אפלה מדי.
כתיבה משובחת בגוף ראשון ודמות ראשית מצוינת.
&nbsp
ממשיך כנראה לספר השני, או מתקדם עם הספר של מלקולם גלדוול - דוד וגוליית.

MonicaF

New member
חזרתי לסולאריס

לפני מספר חודשים התחלתי את סולאריס ועזבתי לטובת ספר אחר.
לפני יומיים חזרתי לסולאריס - והוא אדיר.
כמה חבל שרק היום אני נחשפת לספרות הנהדרת הזו.
זה היה לפני כעשר שנים שקראתי את ספר המד"ב הראשון שלי. יותר נכון: ספר-המד"ב-הראשון-מתוך-מודעות-לז'אנר. ומאז הספקתי לא מעט. בטח המודעות שלי לדברים שאני אוהבת, היתה מהוקצעת יותר אילו קראתי מד"ב מגיל צעיר יותר.

ובחזרה לסולאריס - זה הספר השני של סטניסלב לם שאני קוראת (למעט מספר סיפורים קצרים).
אני לא מפסיקה להתפעל מאיש אשכולות זה. הספר הראשון היה The Futurological Congress שמאד נהניתי ממנו, גם אם ראיתי לפני כן את הסרט שבקושי קשור לספרון קצר זה.
המהדורה של הספר שאני קוראת, באנגלית, מציגה בכריכה הקדמית קטע נשיקה בין ג'ורג' קלוני לשחקנית שאני בקושי מכירה. אני רק בתחילת הספר, אבל אני יכולה להתערב שמי שרואה את הכריכה הזו חושב שמדובר בעוד יצירת ספרות צהובה מצויה. וחבל.
אגב, מישהו ראה את הסרט הזה עם קלוני? אם כן, מה דעתכם עליו?

MonicaF

New member
אני כבר שם, באנגלית

לא נורא.
אגב מצאתי את הסרט לצפיה אונליין באיכות מעולה.
אז מיד אחרי הספר, הסרט.

Y. Welis

New member
עדיף בעברית. ההומור יותר חזק שם...

אחד הטובים שלו, אם לא הטוב ביותר (לצד 'הקיבריאדה' ו'עדן'). כולל את אחת הפארודיות המשובחות על המדע - הפרק 'הסולאריסטיקנים' (הובא ב'פנטסיה 2000' בזמנו).
&nbsp
הסרט לא רע. אבל לא בזכות קלוני (או מקאלהון), אלא בזכות המעופף הקבוע של סודרברג, ג'רמי דיוויס (פארדיי ב'אבודים') + המוזיקה.

הייזל

New member
אם אני לא טועה הסרט לא הצליח כל כך

יש גירסה ישנה יותר ברוסית שנחשבת למוצלחת יותר.

Y. Welis

New member
לא בטוח אם מוצלחת, אבל עם איכויות משלה (קיצוניות למדי)

MonicaF

New member
זה גם מה שאני שמעתי

שווה לבדוק את כל הגרסאות, נראה לי.

Y. Welis

New member
אם תצליחי לראות את *כל* הסרט של 68' - אעריך אותך מאוד...

חייב לציין שהלכתי להקרנה בסנימטק בזמנו. לא זכור לי הרבה - מעריך שנרדמתי.

מיכאל ג

New member
סיימתי את "14" של פיטר קליינס

סה"כ ספר מאוד מהנה, מזכיר את הכתיבה של ג'וס ווידון רק בצורת ספר. חבורה של דיירים חוקרת את התעלומות בבניין הדירות בו הם גרים. יש הומור, רפרנסים במידה, ולא מעט אקשן, בעיקר לקראת הסוף. הטון מתחיל קליל ונהיה אפל יותר בשליש האחרון.
באופן מוזר התמונה שאביב בחר יכולה להתאים לספר אבל זה יהיה ספוילר להגיד למה.

MonicaF

New member
שנה על המדף???

אצלי הספרים יושבים שנים, ואני כל פעם רוכשת עוד אחד ומתפתה לאחר אלקטרוני. שנה על המדף - זה מצב טוב

Y. Welis

New member
מאמת את מה שחשדתי תמיד - שהרוח הליבראלית של גיבוריו

היתה אכן שלו. בעיקר ב'מספר החיה' יש כמה קטעים, שמן הסתם לקוחים מהמציאות (נודיזם 'פרקטי').
&nbsp
כנראה שאלמנתו מגשימה שאיפה של היינלין - שכל חייו יפרשו בפרוטרוט, כאילו הוא דמות להנצחה (כמו הדמויות שכתב, הגאות בכל חטא שלהן).

למעלה