The Liar's Key\Mark Lawrence
אז ככה, הבשורות הטובות לכל מעריצי לורנס בישראל (אני ואביב) שתהו אם מקרה "King of Thorns" יחזור, והספר השני גם בטרילוגיה הנוכחית יהיה יותר טוב מהראשון ,אז התשובה היא כן, הספר הזה הרבה הרבה יותר טוב מהקודם (לא שבמקרה הזה זה היה כל כך קשה...).
650 עמוד שעפו לי מהר מדי וזה למרות שלפרקים האטתי את הקצב רק כדי למשוך את הספר כמה שיותר.
הייתי אומר שלפחות 2/3 ממנו הם בדיוק מה שפנטסיה מצוינת אמורה לעשות - אתה נסחף לגמרי עם הגיבורים ,האקשן הצחוקים והעלילה ויש לא מעט קטעים חזקים ביחוד ההצצות לעברה של ה"מלכה האדומה".
השליש האחרון או לפחות החצי הראשון שלו קצת פחות עבד לי, הייתה שם איזושהי ירידת מתח שלא מתאימה ללורנס, אבל הטוויסט בסוף די חיפה על זה. בקיצור כיף גדול.
הבעיה הגדולה של לורנס, כמו אצל כל סופר שהוציא יצירה משמעותית באמת , היא שכל מה שהוא יכתוב עדיין יימדד מול אותה יצירה , במקרה שלו טרילוגיית ה – Broken Empire ובמיוחד ה-“King" המופתי, ולמרות שבטרילוגיה הנוכחית הוא שבר בכוונה לסגנון שונה, קצת יותר מסורתי ולטון הרבה יותר קליל , אתה איפשהו עדיין מצפה לאותה טלטלה, לאותו אגרוף בבטן שהטרילוגיה ההיא הביאה.
אז זהו שאחרי ה – “Liar” אני די מבין את ההחלטה שלו לעבור הלאה ולא לנסות (במילים שלו)" להביא את גורג' בבגדים חדשים". אז בראשון זה לא עבד כל כך, אבל פה זה כבר נראה הרבה יותר טוב ונראה לי שהספר הבא הולך להיות אפילו יותר טוב.