ופרס התרגום הגרוע ביותר ever הולך ל...
מלאך! (או: מלאך: הגיוס. שונאת ספרים עם נקודותיים בתוך השם שלהם).
שלא תטעו, זה ספר נהדר. נתחיל מהעובדה שמדובר בספר ילדים-מרגלים בריטים - מה יכול להיות טוב יותר מזה? (טוב, אני מניחה שיש כמה דברים, כמו מגש מסיבה של סושי או תמונות עירום של אלכסנדר סקארסגארד שנשלחות אלייך במייל אנונימי, אבל כן, ספרי ילדים-מרגלים בריטים אכן מדורגים די גבוה בראש הרשימה). אהבתם אלכס ריידר? אהבתם קינגסמן? אז מלאך הולך להשאיר גם אתכם ערים עד 4 בבוקר, כפי שהוא עשה לי P:
נמשיך לעובדה שיש בספר המון אמינות והגיון (בניגוד לספריסרטים (סרטיספרים?) אחרים מהז'אנר): האופן שבו מנוהלות משימות הריגול והאופי שלהן, למשל (צריכות אישור של ועדת אתיקה, אף פעם לא שולחים ילדים למשימה שסוכן מבוגר יכול לעשות, המשימות רחוקות מאוד מלהיות מסוכנות - אף ילד לא משחק אותה ג'יימס בונד מיניאטורי, מכסח את הרעים בבעיטות סיבוביות וקופץ מרכבות נוסעות, אלא יותר נשלח להסתנן למקומות ולצלם מסמכים תוך דגש על התנהגות של בני נוער רגילים (ונדליסטים/חטטנים), שזה אולי קצת מאכזב לפרקים אבל מצד שני הגיוני מאוד). גם הילדים עצמם מתנהגים מאוד בהתאם לגילם - לא פשוט לכתוב ילד בן 12 שמבצע משימת ריגול בצורה מוצלחת בלי לאבד את האימפולסיביות, הילדותיות וה'אוף אבל' הטיפוסיים לילד בגילו.
הגיבור עצמו הוא ערס בריטי (כן-כן, ערס. עם לוק הסווצ'ר-פומה-נעלי-אדידס הנצחי ומכות כתחביב עיקרי) ידידותי שאי אפשר שלא לחבבו ולרצות לפרוע את תספורת הכריש-הכרבולת שלו (צוחקת איתכם, תרגעו. אין לו תספורת כרבולת. לא הייתי מסוגלת לשאת ספר בו אנשים עם תספורות כאלו מסתובבים לאור יום). ולא, הוא לא היתום היחיד והמסכן מבין כל המגויסים העשירים והמפונפנים עם השביל בצד (כולם שם יתומים בתור דרישת קדם) שלא מפסיקים לרדת עליו (אף אחד לא יורד עליו, הוא אפילו די מקובל) לפחות עד שמתגלה שכולם אפסים עלובים ביחס לכישוריו המופלאים והמולדים שבקיומם איש לא חשד עד כה (כולם מוכשרים שם באותה מידה ומה שבעיקר משפיע על הביצועים שלהם הוא נסיון, ובגלל שלגיבורנו יש הכי מעט ממנו, הוא ממש לא הכי טוב). הם הצליחו אפילו להימנע מהקלישאה של מותם הטרגי של ההורים האוהבים. אפשר לחשוב שאין בעולם סתם הורים שסתם מתים.
נסיים בעובדה שיש המון מתח ואקשן, משימת הריגול מעניינת והתעלומה לא מופרכת (בניגוד לאלכס ריידר למשל, שהוא סגיד בפני עצמו, אבל אין ספק שסובל ממינון יתר של גנרלי עבר שמנסים להשתלט על העולם) - או בקיצור, אתם ממש יכולים לדמיין את כל החרא הזה מתרחש בעולם שלנו.
אז אחלה ספר, כן?
אלא שאז אני קוראת לי, ספר לילדים בחטיבה, כן? עם תוכן מיני בערך ברמה של הארי פוטר (או במילים אחרות, בלי), ופתאום, המשפט הבא:
"אל תבכה, ג'יימס", אמרה איימי. "זה קשה, אבל גם אתה."
W. T. F?!