מה קראנו/שמענו השבוע?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

is00

New member
"דוקטור סליפ" של סטיבן קינג.

אני יחסית בהתחלה.

nishtak

New member
Wesley Chu - Time Salvager

ההתחלה הייתה מבטיחה, בעתיד שבו הקדמה האנושית כמעט ונפסקה וחיים על הישגי עבר של המין האנושי, קיים כוח מיוחד של אנשים שנעים אחורה בזמן בכדי להביא משאבים חדשים בחזרה לעתיד.
יש כמובן חוקים מיוחדים לגבי מה מותר ומה אסור וגופים אחרים שכנראה מסתירים משהו.
&nbsp
כמו שאמרתי ההתחלה מעניינת אבל ההמשך די סטנדרטי ונראה כמו משיכת זמן עד לספר הבא.
בגדול היה בסדר אבל לא בטוח אם אקרא את הספר הבא.

ניימן3

New member
חמש עשרה החיים הראשונים של הארי אוגוסט - קלייר נורת'

סוג של ספר מסע בזמן, על אדם שכל פעם שהוא מת - הוא מתחיל את החיים שלו מחדש (עם זכרון של כל החיים הקודמים). משהו כמו לקום אתמול בבוקר או קצה המחר - רק בסדר גודל יותר גדול של זמן.

אני מת על הפורמט הזה. חשבתי שאקבל משהו סטנדרטי אך מבדר.

התוצאה הייתה שונה לגמרי.

ראשית, כבוד לקלייר נורת', שנמנעה מכל הקלישאות, ויצרה ספר מקורי מאד עם עלילה שיכולה להתקיים רק בחוקים הפנימיים של הספר. היא ממש חשבה עמוק על ההשלכות של העולם שיצרה, וניתחה אותן כמו סופר מד"ב מהדור הישן. ככה כותבים מד"ב (או פנטזיה?) כמו שצריך.

רק שלא התלהבתי מהספר עד הסוף (למרות שברבע האחרון הוא הוא בהחלט page turner). למה?

ראשית, כי הכתיבה של נורת' לא אחידה ברמתה. לצד קטעי פרוזה אדירים (באמת), יש כאלה עם דיאלוגים מביכים ומוזרים. שנית, כי יש לה נטיה לסדיסטיות - ואני קצת רגיש לזה. ושלישית, כי הכתיבה אפלה, האווירה מלוכלכת, הטון ספרותי - ולא התחברתי לזה עד הסוף.

אבל בכל זאת, ספר מיוחד. שמח שקראתי אותו.

Y. Welis

New member
נשמע מעניין. הוזכרו כאן בזמנו עוד 2 בנושא - על אנשים שחיים

מחדש (במחזוריות או שלא).
&nbsp
אגב הספר של צ'ו בהודעה שלמעלה - יש לי רעיון דומה לסיפור כזה, על אנשים מהעתיד שמוצאים סיפוק רק בחזרה לעבר... (אבל סוג שונה של עבר).

annefan

New member
אולי Replay שכתבתי עליו

(אחרי שהוא הוזכר פה בפורום)

avivs

New member
מנסה את UPROOTED

אבל זה די משעמם וילדותי, אז נראה לי שאפסיק.

apocalipto

New member
Nine Princes In Amber & Spin

פרשתי מתשעה נסיכים באמבר אחרי רבע ספר.. לא יכולתי לסבול את איך שהכל מסתדר בדרך פלא ככה שקורווין ישרוד הלאה עם ביטויים מעורפלים ושאף אחד לא שואל שום דבר.

התחלתי את ספין בעקבות השרשור בפורום אחרי כמה זמן שהוא חיכה ברשימת "לקרוא" ואני נהנה מהספר מאוד.

מיכאל ג

New member
servant of the underworld

ספר עם רעיון מגניב - כוהן-דת צריך לפתור תעלומת רצח באימפריה האצטקית, ולא סתם אלא בעולם בו כל האמונות האצטקיות נכונות ויש אלים ואנשים שיכולים לזמן שדים או חיות קסומות וכולי.
הסופרת נקראת אלייט דה-בודאר. קניתי בעקבות נובלטה מוצלחת שלה בשם the waiting stars:
http://aliettedebodard.com/short-stories/the-waiting-stars/

kenny66

New member
אחת הסופרות האהובות עלי בשנים האחרונות

אני בעיקר אוהב את סיפורי xuya שלה, שהסיפור שקישרת אליו שייך להם.
לשמחתי היא נתנה לי רשות לתרגם את אחד הסיפורים שלה לעברית:
http://www.sf-f.org.il/sf-f/old_site/story_1324.html

avivs

New member
התחלתי לקרוא את זה גם.

הוא בכוח זורק שם שמות מסובכים, ואני אפילו לא מנסה לזכור או להבין אותם.
&nbsp

kenny66

New member
זו לא "זריקה בכוח"

אלה שמות אצטקיים. תוצאה של תחקיר.

מיכאל ג

New member
באופן מוזר אני מצליח לזכור מי זה מי

חוץ מהשמות הממש ארוכים, בכל מקרה.

kenny66

New member
כי היא מאפיינת אותם היטב?

אני מודה שאני לא זוכר במדויק את השמות עם שמונים ההברות, אבל אני חושב שהיא מאפיינת היטב את הדמויות ולכן הן מזוהות וברורות.

למעלה