מה קראנו/שמענו השבוע?

האיש בטירה הגבוהה

60% ראשונים מתפתח באיטיות משוועת, 30% הבאים מתחילים לעניין ואז כלום..
הוא הצליח לקחת רעיון מעניין מאוד, לכתוב אותו בצורה משמימה ואפילו לא הצליח לסיים אותו כמו שצריך. (יכול להיות שהיו לי ציפיות מהספר הזה, וחבל)
&nbsp
נראה לי שעל התוכנית אוותר.

is00

New member
עדיין עם ד"ר סליפ" של סטיבן קינג.

אני לקראת הסוף שלו ולצערי, דווקא בשלב הזה הוא החליט לחזור ולהזכיר לי מה לא אהבתי ברומאנים שלו מהעשור האחרון.

avivs

New member
servant of the underworld

סיימתי את הספר הזה, יחסית מהר.
ברבע הראשון שלו הייתי בטוח שלא אצליח לסיים אותו. הסיפור השאיר אותי אדיש ולא התחברתי לדמות הראשית, שסיפרה את הסיפור והרגישה מאוד תבוסתנית.
&nbsp
אבל אחרי הרבע הראשון ממש נכנסתי לסיפור, וסיימתי אותו עם חשק להתחיל מיד את השני (כיף ששני ההמשכים כבכר יצאו).
&nbsp
היו קטעים בספר שהזכירו לי את מאלזן (הקטעים שהאלים קיימים ומתערבים במה שקורה בעולם של בני האדם) והיו קטעים שהזכירו לי את הרואים למרחק (הגיבור, שמצד אחד התחברתי אליו, ומצד שני היו קטעים שרציתי לנער אותו. הרבה קטעים של סגפנות ושל חוסר יוזמה).
&nbsp
בככלי, נהניתי מאוד. הקסם היה מגניב, הקצב טוב והכתיבה מוצלחת מאוד.
מומלץ.

מיכאל ג

New member
גם סיימתי, אחלה ספר

למרות שהסוף, אחרי שמגלים מה בדיוק קורה, היה קצת פחות מעניין מהיתר (סצינות קרב ארוכות משעממות אותי).

avivs

New member
כן, סצינת הקרב שם

הייתה לגמרי ארוכה מדי.
ראיתי שאין את ספר ההמשך במהדורת קינדל באמאזון, משום מה.
אני מנסה להשיג את זה.

ניימן3

New member
The Just City - ג'ו וולטון

ספר בהחלט מעניין של אחת הסופרות האהובות עלי. ניסוי מחשבתי פילוסופי, בו אנשים מכל מיני תקופות בהיסטוריה מנסים להקים ביחד את העיר האידיאלית של אפלטון. כולל הופעת אורח ארוכה של האחד והיחיד: סוקרטס.

כמו ספרים קודמים של וולטון, זה לא ממש פנטזיה או מד"ב פרופר. אלא, במקרה הזה, ספר הגות שמתהדר בעלילה מינימלית וכמה אלמנטים של מד"C כדי כאילו לשייך אותו בז'אנר.

אבל העיקר זה הניסוי המחשבתי והדיונים. והם מעניינים. לא ספר שישנה את חיי, אבל כן ספר שאני שמח שקראתי (מה גם שוולטון כותבת טוב).

Kenny כתב עליו ביקורת בבלוג שלו, אבל היות והמחשב שלי בתהליכי קריסה אני לא מקשר אליה.

Y. Welis

New member
נשמע מעניין. מאז ימי גרייבס (לפחות) לא ניסו לחבר את יוון

הקלאסית עם מד"ב.
&nbsp
כדאי אגב לנסות כמה סיפורים מהתקופה, שנכתבו באופן מודרני להפליא -
- 'חמור הזהב' של אפוליאוס (וכן המקור שלו, לוקיאנוס, שכתב על מסע לירח 2000 שנה לפני וורן),
- וכן עוד רומאן מענייין, 'קלירואה' של כריטון -
http://www.taupress.tau.ac.il/index.php?cat=3&name=all&book=1077&nav=3
&nbsp
הספר כולל את הקטע של לוקיאנוס על המסע לירח.
&nbsp
יש עוד משהו של הליודורוס שמוזכר שם (+ 'מסע הרבבה' של קסנופון, ש'אל דיב' תרגם בזמנו במסגרת סידרת הרומאנים ההיסטוריים של 'אופוס'). מי יודע אילו עוד דברים היו שלא שרדו, ושלא תאמו את המוסר הנוצרי.

למעלה