מה קראנו/שמענו השבוע?

minimalman

New member
Age of Iron - Angus Watson

פנטסיה שהיא גם סוג של רומן היסטורי כי הסיפור מתרחש באי הבריטי , רגע לפני פלישת הרומאים בפיקודו של יוליוס קיסר (סביבות 50 לפנה״ס). יש גם נספח בסוף הספר שבו הסופר מתאר קצת מהתחקיר שהוא עשה כדי שהספר יהיה כמה שיותר קרוב לרוח התקופה.

היסטורי או לא , זה ספר שבקלות אפשר להכניס תחת קטגוריית ה grim dark שכל כך אופנתית בשנים האחרונות.
רמת האלימות, האכזריות, ההומור השחור וכמובן , מה שהפך כבר להיות פק״ל גרים-דארק הכרחי , דמות הלוחם הצפוני המזדקן עם הפטיש/גרזן שאין-לו-כבר-כוח-לחרא-הזה.

העניין הוא שהטון של הספר הוא לא גרימי בכלל. רוב הזמן זה מרגיש יותר כמו ספר הרפתקאות , אמנם הרבה יותר אלים מהממוצע , אבל עדיין , מסופר קליל ועם הרבה הומור.

שורה תחתונה: שום דבר חדש אבל סה״כ חביב מאד ודי סוחף, מתכוון להמשיך לשני מתישהו בקרוב.

ניימן3

New member
אני זוכר שקראתי פעם ספר על ההיסטוריה של אנגליה

והיה רשום שם שלא ידוע כמעט דבר על ההיסטוריה לפני ימי יוליוס קיסר (כי המקומיים לא שמרו עדויות כתובות). כך שדווקא מעניין אותי הנספח (יותר מהספר. נמאס לי מגרים דארק. אני כבר פוסט גרים דארק ורוצה יצירות מרמשליות ורודות).

minimalman

New member
יש לך זכרון טוב

כי ככה בערך הוא פותח את הנספח - "לא ידוע כמעט כלום על התקופה ההיא וכו'..".
אז הוא הלך לדבר עם מומחה או שניים,פתח כמה ספרים, והצליח לגרד כמה עובדות מוצקות לגבי התקופה. אבל בסה"כ רוב הספר נשען על הנחות והשערות של איך האנשים חיו באותה תקופה+ כמה תוספות של דמיוניות לחלוטין של הסופר.
אני מנחש שהסיפור של הפלישה הרומאית שלא צלחה הצית את דמיונו של הסופר והוא החליט שלוחם מזדקן, קשתית שהיא כמובן פצצת על ולוחמת ב"ז ,וילדה קצת מוזרה בת 10 הם אלה שהצליחו לעצור את יוליוס קיסר.
בקיצור, לא מדובר באיזה מסמך היסטורי מרתק אלא סתם ספר חביב לאללה.

לגבי הפוסט גרים-דארק , הזכרת לי איזה סערה קלה שהיתה לפני כמה חודשים כשבאיזה אתר קיימו דיון בשאלה "האם הגרים-דארק גמר את הסוס ואם כן מה יבוא אחריו". מרק לורנס אסף כמה תגובות לפוסט של סופרים מהז'אנר (אברקרומבי,בייקר ,לורנס עצמו, מורגן ועוד כמה) ופרסם את זה בבלוג שלו.תקרא כשממש משעמם לך.

ניימן3

New member
כשיהיה לי משעמם?!

יופי של פוסט! כבר עכשיו קראתי אותו. תודה על הקישור:)

בני לוריאן - עלייתו של תשע (שאלה על הספרים)

סיימתי את הספר השלישי בסדרה. ואני כל כך נהנה שהתחלתי לקרוא גם את הספרים הקטנים שמרחיבים טיפה על סיפורם של חלק מהדמויות.
השאלה שלי היא, כמה זמן לוקח לספר חדש להפוך לישן בישראל? נראה לי שהספר הרביעי בסדרה יצא מתישהו בתחילת 2014 והוא עדיין ספר חדש?!
והאם יש דרך למצוא את הספרים בבאינטרנט?
והאם יש סיכוי שימכרו את הספרים החדשים הללו באייקון? (מי הולך? סתם בלי קשר)

The Jabberwock

New member
לא מבין את השאלה לגבי ישן / חדש, אבל יצאו בארץ חמישה ספרים

מתוך שישה שיצאו עד כה בסדרה.
לגבי למצוא את הספרים באינטרנט, אם הכוונה לספרים אלקטרוניים, אז כאן.

avivs

New member
Fool's quest

טוב, הוב חזרה, ובגדול. סיימתי את הספר הנפלא הזה, שהיה הרבה הרבה יותר טוב מהקודם. הספר השני בטרילוגיה הרגיש כמו ספר בטרילוגיה הראשונה.
וכן, גם הוא היה ארוך מדי, אבל למדתי לצפות לזה מהוב. הפעם קרו הרבה יותר דברים, והדמויות היו מעולות. חוויה נהדרת ונוסטלגית.
אנ מחכה בציפייה לספר הבא בסדרה.

תמר עדי

New member
queen of shadow - הרביעי בסדרה של throne of glass

ובעיני היה מאכזב, למרות שהביקורות מהללות והרוב מהללים את הספר.
מצד אחד רואים שהסופרת מאוד התקדמה ברמת הכתיבה שלה ומצד שני היא חסרת רעיונות, פיתוח הדמויות היה מאכזב..
אם מישהו אחר, נועז יותר היה ממשיך את הסדרה הוא היה יכול לעשות ממנה מטעמים.

avivs

New member
the 3 body problem

בהתחלת הספר סבלתי. אני לא רגיל לכתיבה הסינית, עם דיאלוגים יחסית קצרים ודמויות מאוד מאופקות. היה לי קשה להתחבר, אבל המשכתי בכוח ועכשיו אני קרוב לאמצע הספר.
הוא הזוי ביותר, ממש הזוי. הזוי.
אבל הוא מותח וזורם לי מאוד.
&nbsp
מקווה שיהיה שווה את זה בסוף.
&nbsp
במקביל, קורא קומיקס מגניב ביותר בשם DMZ. מתרחש במנהטן, אחרי שבארה"ב יש מלחמת אזרחים בין המדינה לבין צבא של "מדינות חופשיות". ניו-יורק היא בדיוק באמצע המלחמה הזו, והגיבור הוא כתב שנכנס לסקר את אזור המלחמה הזה ומחליט להישאר שם כי הוא מתאהב באנשים ובהרס (סוג של דרום תל אביב כזה). אחלה קומיקס.

ניימן3

New member
וואי, הגזמת עם להשוות את DMZ לדרום תל אביב:)

אבל אכן, אחלה קומיקס. מסוג הדברים שאני מעריך יותר ויותר ככל שחולף הזמן מאז שקראתי אותם. שאפתני ומעורר מחשבה

NomadSoul

New member
מרסי תומפסון מספר לא-זוכרת-איזה

לקח לי קצת זמן להתחמם אליה, אחרי קייט דניאלס, אבל עכשיו כבר לא מצליחה להתנתק, וכבר מחכים לי עוד שניים באפליקציית קינדל.

מיכאל ג

New member
the shepard's crown - הפראצ'ט האחרון בהחלט

הספר האחרון של טיפני אייקין עוסק במאבק נגד האלפים שמנסים שוב לחדור לעולם הדיסק. הפעם, באופן יוצא דופן לספרי עולם הדיסק, יש ממש אקשן. קרבות. אנשים מתים. פראצ'ט לא בדיוק הפך למרטין בסוף ימיו אבל זה עדיין הפתיע אותי.
לפי אחרית הדבר בסוף הספר היה בשלבים די גמורים אבל פראצ'ט עוד היה משנה דברים כאן או שם.
סה"כ סיום ראוי לעולם הדיסק.

Y. Welis

New member
מן הסתם יומשך בעתיד ע"י אחרים.

אפילו את לארסון המשיכו.

ניימן3

New member
יש המון דוגמאות לסדרות שלא הומשכו לאחר שהיוצר פרש

קלווין והובס למשל בקומיקס.

אולי יומשך בעתיד-עתיד-עתיד כשזכויות היוצרים על זה יפוגו. כמו שקרה לשרלוק הולמס.

Y. Welis

New member
אני דווקא זוכר את אלה שכן... 'אמבר' של זילאזני (החלטה גרועה)

'מדריך הטרמפיסט' של אדאמס (גם החלטה גרועה).
&nbsp
אולי הדוגמאות האלה ימנעו את ההמשך, אבל כשיהיה צורך בכסף...

למעלה