אפלה עולה: התכנסות
ספר על אנשי-חתול בקנדה. יתרונות:
1. אנשי-חתול
2. הגיבורה מושלמת. לא מושלמת במובן של מרי-סו (אם כי, כן, היא יפה, חכמה ומקובלת), אלא מושלמת מבחינת זה שפשוט אין מה לשנוא בה. היא לא מתחסדת ומנסה להתנהג כאילו היא לא מודעת לזה שהיא יפה, חכמה ומקובלת. היא הגיונית וקרת רוח, קשוחה, לא רגשנית, ואפילו שהיה סיפור אהבה וכולם יודעים שאני אלרגית, לא רק שהוא לא הפריע לי, ממש רציתי שילך לה ולברנש.
3. גם שאר הדמויות לא רעות
4. הרבה תיאורים חביבים של אינטראקציית אנשים וחיות, טיפול בחיות וכו'. אני ממש אוהבת את החרא הזה.
חסרונות:
1. הספר עצמו הוא כמו בערך 5 הפרקים הראשונים של כל ה"פ שתבחרו. אוקיי, אולי 7 פרקים. זאת אומרת, יש את חבורת הגיבורים שלנו. יש דברים מוזרים שהם חוקרים לגביהם ומגלים קצת אבל עדיין רב הנסתר על הגלוי. ואז משום מקום מגיעה הכריכה של המאחורה של הספר. גם לשם הספר אין שום קשר לעלילה, מה שמוביל למסקנה הבלתי נמנעת שהעלילה אליה הוא קשור פשוט לא נמצאת בספר הזה. למה לחלק? אולי הסופרת חששה שבני נוער ירתעו מספר עבה יותר או מפונט קטן יותר? לא ברור. בכל אופן, אי אפשר לומר שהספר הזה הוא אפילו הקדמה למשהו, כי הקדמה בכל זאת נסגרת ונגמרת איכשהו, באופן שיאפשר להבדיל בינה ובין הפרק הראשון. פה זה פשוט חצי ספר.
2. אתם לא הולכים למות ממנת-יתר של מקוריות אם תקראו אותו. אני מתכוונת, גיבורה מאומצת שמוצאה לוט בערפל, אנשי-חתול, תאגיד מסתורי מרושע (לפחות לא קוראים לו the company, כנהוג לקרוא לתאגידים מסתוריים מרושעים בסדרות מאוסות מסוימות), עוד אנשים שחשודים בשימוש בכוחות שבטח נגלה את טבעם המדויק של כוחותיהם בהמשך אבל בכנות זה לא ממש מעניין לנו את הביצה. זאת אומרת, הסיפור עצמו כן מעניין את הביצה, פשוט...ראינו כזה כבר די מליון פעם.
אם תשאלו אותי אני אגיד תקראו. לא הפיל אותי מהרצפה (זה ככה בכוונה. זה מצחיק אותי. הפיל מהרצפה, חה) אבל מאוד מהנה ונחמד.
אה, וקראתי גם סינדר. עיבוד של סינדרלה שבו סינדרלה היא סייבורגית (בספר זה "קיבורגית" אבל אני תמיד קראתי לזה סייבורגית אז קשה לי). הוא לא רע - כמו אלה המכושפת כזה. כאילו, לא דומה לה בכלל, פשוט, עיבוד חביב לסינדרלה. יש לה שם רובוטית מחמד מגניבה, ויש עלילת משנה מגניבה - מגיפה ואנשים מהירח שרוצים להשתלט על העולם. אבל פה יש יותר חסרונות מיתרונות:
1. פרינס צ'ארמינג. אני יודעת, אי אפשר היה פשוט להרוג אותו ולהחליף אותו ב, נניח, נסיכה לסבית עצבנית עם קעקועים (במחשבה שניה, למה לא?) ובכל זאת הוא היה כל-כך מאוס ושנוא שבחלק מהזמן שנאתי אותו אפילו יותר מאת האמא החורגת, ואותה *ממש* שנאתי. כשהיא אוסרת על סינדר ללכת לנשף אפילו הייתי כזה קצת, "נו, זה לטובתך. האידיוט הזה לא שווה את הבורג שברגל הסייבורגית המחלידה שלך!"
2. אין שמץ הגיון בסיפור. אני יודעת - גם באגדה המקורית אין ממש הגיון: מה ההגיון בדלעת שהופכת לכרכרה ונסיך עם פטיש למידת נעליים? ובכל זאת. יש גזע סופר-חזק שיכול לכבוש את כדור הארץ בקלות ותוך התנגדות מינימלית (יש לבני הירח כוחות היפנוט, והמלכה לבדה יכולה לדכא הפגנה שלמה במבט), אבל משום מה המלכה שלו רוצה במקום זה לחתום על הסכם שלום עם כדור הארץ. רק שתנאי אחד בהסכם השלום הזה שממנו היא לא מוכנה לסגת הוא להתחתן עם פרינס צ'ארמינג. למה? כי שניהם היצורים הכי דוחים בעולם הבדיוני הזה? בכל אופן, היא מאיימת שאם לא יתנו לה להתחתן איתו היא תלך על כיבוש. רק שאנשים חוששים שגם אם היא תתחתן איתו היא תלך על כיבוש. בינתיים הנסיך מתנהג כמו ילד מפונק ומטומטם ואין אף דמות ממשל אחרת שתגיד שהוא יותר גרוע מהנסיך טומן על סירופ שיעול ושמישהו צריך להשכיב אותו לישון. זאת למרות שמדובר בפאקינג קיסרות ענקית. לא, יש רק איזה גנרל זקן ואת הנסיך המפונק הזה.
וזה עוד החלק ההגיוני בסיפור. השאר יהיה ספוילרים, אבל תסמכו עלי כשאני אומרת שאם היה פורץ חד-קרן לאולם הכס וטורף את כולם היה מדובר בהתפתחות עלילתית יותר מניחה את הדעת ממה שבאמת קרה שם.
תקראו? תקראו, אבל צפו להרבה באסה.