מה קראנו/שמענו/ראינו השבוע?

Y. Welis

New member
התחלתי מיני סידרה בריטית - 'פרנקנשטיין כרוניקלז'. עם שון בין

(שבינתיים חי...). 6 פרקים. 3 כבר יצאו.
&nbsp
אמורה להיות גירסה תקופתית-מותחנית לפרנקנ', בלונדון של המאה ה-19. לא נראו עד כה סימני סטימפאנק, אבל אולי עוד יהיו.
&nbsp
למרות השיחזור הדייקני (כולל שיכבת הבוץ העבה, המוכרת מספרי דיקנס), הדרמה די חלשה (ואפילו תקינה - יש עוזר שחור, שלא סביר תקופתית) ומראה על חולשה כתיבתית. אבל ננסה עוד. כמה כבר יכול להיות גרוע מ'דראקולה' שלפני שנה?
http://www.imdb.com/title/tt4206804/
&nbsp
ויש איזכור קל ל'שארפ' הטובה שלו... (ב-IMDB מישהו מצא עוד אחד).
&nbsp

גם אני התחלתי את אודות פרנקנשטיין

(כי אף אחד לא יודע מה זה כרוניקלז, נשמע כמו תרופה נגד מחלה מדבקת), ראיתי שני פרקים בינתיים. איטית אבל מעניינת. אני אוהב את שון בן אז זה כבר מושך (גם פה וגם ב- LEGENDS בו זמנית? כל הכבוד לו, אפילו שיש הפרשי זמן בין הצילומים). בד"כ כאשר אני רואה את התקופה הזו, ישר קופץ לי ג'ק המרטש (במיוחד לאור הגופות המרוטשות), אז מעניין לראות את ההקשר לד"ר פרנקנשטיין.

Y. Welis

New member
אף אחד = אלא אם יודע אנגלית. חשוב בעולמינו האינטרנטי

annefan

New member
סוכני שילד, לא רע בכלל

תכננתי להגיד שאין מה לעשות, והסדרה הזו לא תהיה אמיצה כמו אחיותיה מנטפליקס.
זה נכון, אבל הפרק הזה כן הלך רחוק וזה יפה. קפץ להם הווידון פתאום.
עוד אחד לאמצע עונה

תמר עדי

New member
שני ספרים שאני ממליצה בחום עליהם

1. uprooted - של הסופרת naomi novik
2. an ember in the ashes - של הסופרת sabaa tahir

ג'סיקה ג'ונס - סיימתי

את דרדוויל ראיתי במרתון ממש באותו יום ששחררו את הפרקים. לא שהיא הייתה כל כך מותחת לראות מהר, אבל היא באמת יצאה טוב וראיתי לסיים כמה שיותר מהר.
ג'סיקה ג'ונס לא יצאה שונה, מלבד העובדה שראיתי אותה שבוע לאחר שהפרקים יצאו, לא באותו יום. כמובן שהשחרור בסופ"ש הוא לא מקרי מצד נטפליקס ושתי אלו אכן סדרות ראויות לצפית מרתון.
מאוד נהנתי מג'סיקה ג'ונס. לא יותר מדרדוויל, אלא באותה מידה. לדעתי, שתיהן באותה רמה. אפילו מבחינת האלימות והטון הכבד יותר. ותודה לאל שמארוול מתעקשים לא להכניס את הקללות החריפות יותר, זה רק היה פוגע בסדרות.
התלונה היחידה שלי היא שתכננו 4 סדרות נפרדות שישתלבו בסדרה אחת גדולה. למה לוקח להם כל כך הרבה זמן להוציא כל סדרה?

Y. Welis

New member
גם למייקרוסופט יש מד"ב

http://www.amazon.com/Future-Visions-Original-Inspired-Microsoft-ebook/dp/B0182NCTWS/
&nbsp
כמה מטובי הסופרים הוזמנו לבקר שם, ולכתוב לפי מה שראו.
http://news.microsoft.com/features/...gs-together-science-fiction-and-science-fact/
&nbsp
אולי עוד כמה מעבדות ינסו את זה. יש פיתוחים מעניינים יותר מחוץ ל-MS.
&nbsp
אילו אני MS הייתי עובד הפוך - מזמין סופרי מד"ב להציע לי רעיונות לעתיד...
&nbsp
ניבן ופורנל אגב חשבו על זה לפני כמעט 30 שנה ב'מדרך רגל' - על סופרי מד"ב שייעצו למימשל מה לעשות במקרה של פלישת חייזרים (נדמה לי שיש כזו הצעה אמיתית).
&nbsp

מיכאל ג

New member
אני בדיוק קורא את זה

בינתיים, לא רע בכלל. גם לא מדהים. אבל מדע בדיוני על העתיד הקרוב שעוסק במדע אמיתי זה די נדיר בימינו, אז כל פרויקט כזה יתקבל בברכה מבחינתי.

Y. Welis

New member
פעם היתה תנועת mundane SF שהתרכזה במד"ב 'עכשווי'

אולי זה באותו כיוון.
&nbsp
עבור 2 דולר בקינדל - כדאי.

מיכאל ג

New member
ועדין, איכשהו הורדתי את זה חינם מאמזון

אני לא יודע למה זה מראה לך שני דולר ולי אפס, אבל זה המצב.

Y. Welis

New member
משלים את 'הדרך המוליכה לקיץ' של היינלין, ונראה שהוא ניבא שם

די במדוייק את הסטארט-אפים של היום... 20 שנה לפחות לפני ג'ובס ו-ווזניאק (56' ו-76').

הגיבור, יחד עם שותף, בונה מכונות אוטומטיות בגראז' שלו (עמ' 24); מרכיב אותם מרכיבים קיימים (צבאיים, שמתקדמים יותר אבל ללא פטנטים; עמ' 26), ומקפיד על רכיבים מודולאריים ('אל תתקן - החלף'; עמ' 28). בהמשך הוא מסביר איך מכונות יכולות ללמוד, ואף מזכיר תיכנות...
הוא המהנדס, ואילו השותף אחראי לצד העיסקי והשיווקי, ממש כמו הצמד, וכמוהם גם כאן השותף העיסקי יוצא עם ידו על העליונה...

מעניין אם ג'ובס קרא את הספר, או שהיינלין קרא על היולט ופקארד (שהחלו לייצר ביחד בשנות הארבעים). בכל מקרה ניבא את העתיד (בספר הוא כותב על שנת 1970).

גלקטור

New member
יש שם עוד נבואות, לגבי שנת 2000

למשל, סרטי תלת מימד אבל עוד יותר מכך, עיתונים און-ליין שאפשר לקרוא על גבי קורא עם מסך מגע.
&nbsp

is00

New member
התחלתי לקרוא את "מבוך הצרעות" של איאן בנקס.

למעלה