מה קראנו/שמענו/ראינו השבוע?

avivs

New member
The expanse.

סיימתי את העונה הראשונה והמצוינת.
מחכה מאוד לעונה הבאה.
&nbsp
בגזרת הספרים, אני מתקדם באיטיות ב The Providence of Fire, ספר הממשך לThe Emperor's Blades המשובח.
&nbsp
הספר השני קצת מרגיש לי פושר, אולי בגלל הכתיבה הלא מרגשת במיוחד, עם דמויות שלא ממש מצליחות להיות עגולות. הדברים האלה לא היו מורגשים בספר הראשון, או שפחות שמתי לב אליהם אז.
אבל מניח שאסיים את זה.
&nbsp
יש עוד המון ספרים שמחכים לי, המובילים בהם הם MORNING STAR, שסוגר את טרילוגיית RED RISING שכולם צריכים לקרוא.
יש גם חלק שלישי בטרילוגיה שאף אחד לא מכיר ואני מאוד מאוד אהבתי, בשם The Crown of Stones. הספר החדש בטרילוגיה יצא בימים הקרובים בגזרת קינדל. מדובר בטרירוגיית פנטזיה שלא הופצה על ידי הוצאה גדולה, ואולי בגללל זה החשיפה הייתה קטנה. דמות ראשית מאוד מרגישה, ומאוד פגומה. מרתק לקרוא. (מזכיר לא מעט את "הרואים למרחק" מבחינת התנהלות הדמויות).
http://www.amazon.com/Crown-Stones-Magic-Price-C-Schneider-ebook/dp/B00HEW3SZQ/ref=asap_bc?ie=UTF8
&nbsp

Y. Welis

New member
עלתה '11.22.63' לפי סטיבן קינג. פרק ראשון. בינונית למדי

פרנקו בתפקיד הראשי - אינטילגנטי מהממוצע (לעומת תפקידיו בסרטי סת' רוגן), אבל לא יותר מכך. אולי.
&nbsp
מצטרפת בכך ל-9 עיבודים לספרים (רובם ז'אנריים) בעונת השידורים הנוכחית (כולל 'משחקי הכס'). שיא חדש.
&nbsp
אגב 'וינייל' החדשה - אילו היתה כוללת רכיב חזרה בזמן לאותה תקופה (במטרה להציל איזו להקה...), זה היה משפר אותה מאוד.
מה הטעם בשיחזור תקופה, אם לא ניתן לשנות? בעתיד לא יבינו את זה.

avivs

New member
התלבטתי לגבי זה.

הספר היה פושר ודי משעמם. הרגיש לי שבתור סדרה זה יהיה אפילו יותר משעמם.
אולי מתישהו תנחת עליי המוזה לנסות.

אסור ל

New member
הסוכנת קרטר, שאנארה, לוציפר

לא מאמינה שלקח לי כ"כ הרבה זמן להתחיל לראות את הסוכנת קרטר, אני מתה על הסדרה הזו. ובעונה השנייה היא עוד יותר מצחיקה וכייפית וקלילה. אני כ"כ אוהבת את האווירה התקופתית, מתה על השחקנים והדמויות. סדרת מצב רוח טוב.
ראיתי פרק ראשון של שאנארה, הפקה מאד מושקעת, מבחינת עלילה זה מאד נוסחתי, אבל ההפקה בינתיים מפצה על זה.
לוציפר - הרעיון נחמד, אבל רוב הזמן זה נשאר קצת שטחי ודי צפוי. לא חושבת שאמשיך לעקוב.
לא מצליחה כ"כ להתרכז בקריאה לאחרונה - הספר האחרון המעניין שקראתי היה פיוטר הלטבי מסדרת המפקח מגרה, והוא טוב מאד. גם המאמר בסוף הספר מעניין.
התחלתי לקרוא שירים... הם קצת דומים למסרונים - קצרים וענייניים, מנסים להגיד כמה שיותר בכמה שפחות מילים:) אז עכשיו יש לי על האייפד את ספר השירים של אווה קילפי, "הפרפר עובר את הכביש", היא נהדרת.

Y. Welis

New member
שאנארה תשתפר משמעותית מהפרק ה-5. שווה לחכות

ולשים לב לדרואיד השחום ('שחרחר' בתרגומים הישנים).

avivs

New member
שאנארה אני מתכנן לראות, אבל...

הזהירו אותי שאחרי פרק 4 בערך הרמה צונחת.

Y. Welis

New member
ההיפך - הרמה עולה... אבל צריך להיות קליל איתה

זה לא משחקי הכס, יש 'נוער' כמו שציינתי (= דור בני העשרים העכשווי, שכמו שציין סוציולוג ב'הארץ', שונים מאוד מכל הדורות שקדמו להם), והעלילה מרובת תהפוכות כמו סדרות לקהל צעיר יותר.

מיכאל ג

New member
"קינגפישר" של פטרישיה מקיליפ

גם אני הופתעתי מזה שפטרישיה מקיליפ שכתבה את בעל החידות מהד עדיין פעילה. ותקציר הספר נשמע מבטיח. הוא מתרחש בעולם שדומה לעולם המודרני של ימינו, עם מכוניות וניידים וכרטיסי אשראי, אבל גם עם מלכים, אבירים, וקסם. אולי קצת דומה לסדרה kings זכרונה לברכה, רק עם רקע ארתוריאני במקום תנ"כי.
העניין הוא שבינתיים (אני עדיין ברבע הראשון), יש פחות קסם ואבירים ויותר... מסעדנות. אני לא צוחק! יש שתי דמויות עיקריות בינתיים ושתיהן בתחומי המסעדנות ויש לא מעט תאורי אוכל ומנות (בעיקר סי פוד) וזה קשור איכשהו לענייני האבירים והקסם - יש רמזים די ברורים למיתוס המלך-הדייג (למשל שם הספר או שמו של אחד הגיבורים, פירס אוליבר, שדי דומה לפרסיוול). בקיצור, מוזר ומעניין.

Y. Welis

New member
אני לא הייתי עולה על זה... (שלא כמו 'לואו-קי' אצל גיימן).

מיכאל ג

New member
זה די ברור בספר

נתתי רק דוגמה, יש עוד דברים מאוווד ברורים, קינגפישר זה השם של מין פאב/מסעדה/מלון בספר, לבעלים שלו יש איזושהי פציעה לא ברורה ברגל, יש איזה עניין עם חנית (ליתר דיוק צלצל, כאמור מדובר על מסעדת דגים), ועוד כל מיני אלמנטים ארתוריאנים שונים ומשונים. אין כאן ניסיון להסתיר משהו, אני לא באמת מכיר את המיתוס לעומק חוץ מהקווים המאוד כלליים שלו ועליתי על זה די מהר.

Y. Welis

New member
טוב לראות שהיא חוזרת. אתמול גיליתי שגם לסי אס פרידמן יש ספר

חדש מהשנה שעברה (המשך לאחד מ-14', Dreamwalker). צריך גם אותן.

מיכאל ג

New member
ובאודיו - my life as a white trash zombie

כמו שאפשר לנחש מהשם, פנטזיה אורבנית. מתחיל, פחות או יותר, כממוצע חשבוני בין izombie לסדרת סוקי סטאקהאוס: בחורה צעירה עוברת תאונה, מישהו לא ידוע הופך אותה לזומבי כנראה כדי להציל את חייה, כי בעולם הזה זומבים נראים אנושיים, יכולים לחשוב, ויכולים להרפא מכל דבר - כל עוד הם אוכלים מוחות בתדירות מספיק גבוהה. ואם הם לא... הם מתחילים להסריח, אברים מתחילים לנשור, אתם יודעים לאן זה הולך.
ציפיתי למשהו כיפי אבל מסתבר שהספר די מדכא. הגיבורה היתה מכורה לסמים ורוב החברים שלה פושעים, האבא שלה שיכור אלים, ולזה מצטרפות הבעיות של השגת מוחות. בקיצור, לא הכי הפי הפי ג'וי ג'וי.

minimalman

New member
Beyond Redemption/ Michael R. Fletcher

וואו, איזה ספר אפל, מחליא, מצחיק - תענוג

כמה מילים כי בכל זאת, לא בכל יום אתה נופל על ספר שאתה כל כך נהנה ממנו.
בגדול הספר סובב סביב הרעיון שמחשבה ו/או אמונה (אבל גם הזיות או סיוטים) יוצרות מציאות, וככל שהבן אדם פחות שפוי כך הכוח שלו לשנות את המציאות גדל ואתו גם חוסר השפיות , עד שמתישהו הטירוף מכריע אותו בצורה כזו או אחרת. זה בערך הרעיון. מה שאומר שלכל המטורפים בעולם הזה יש כוחות קסם כאלה או אחרים. והחזקים שבהם, כלומר המוטרפים יותר, נמצאים במאבק מתמיד לא לתת לטירוף להשתלט לגמרי.
יש עוד כמה אקסיומות בעולם הזה שהוא יצר – ככל שיותר אנשים מאמינים לך/לטירוף שלך הכוח שלך גדל. וגם , זה שהרגת בעולם הזה ישרת אותך בעולם שאחרי וכיו"ב - שגם להם יש תפקיד בעלילה.

העלילה, חבורה של שלושה חבר'ה נחמדים (להלן ה"גיבורים") - מנהיג החבורה שהוא (במסורת הגרים-דארק ) לוחם מזדקן שראה והרג כבר הכול, השני אמן-חרבות ומניפולטור בחסד ששם לו למטרה להיחשב ללוחם החרבות מספר אחד בעולם והשלישית, קלפטומנית חסרת תקנה שהיא גם הקטלנית מבין השלושה , שמאמינה שהדרך הנכונה להתמודד עם כל בעיה זה קודם כל לתקוע בה סכין בעין - מתגלגלת מעיר לעיר בלי מטרה מוגדרת.
כשהם שומעים על תכנית של איזה תיאוקרט (מטורף כמובן ) שמגדל ילד על מנת להפוך אותו לאל ודרך זה לגאול את עצמו, הם מחליטים שזאת הזדמנות טובה לעשות מכה אחת אחרונה ,לחטוף את הילד ,לקחת את הכופר תמורתו ולפרוש לחיים שלווים באיזו פינה בעולם. כמובן שהדברים יוצאים משליטה והם יוצאים לדרך שבסופה, כמיטב המסורת, כ"א מהם ילמד דבר או שניים על עצמו. אז זהו שלא באמת.
כי כמו שאני אוהב, יש פה שבירה של קונוונציות ויותר מקמצוץ של ניהיליזם בריא. העולם שהוא יצר הוא בעיקר קרקע פורה להשתוללות הדמיון החולני של הסופר אבל מבלי שהוא שובר את מסגרת הסיפור.

אם גרים-דארק זה לא אתם או שאתם כבר פוסט-פוסט גרים, אז אולי זה לא הספר בשבילכם כי באמת הספר הזה לוקח את הגרימיות לאקסטרים. יש פה מיני זוועות שגם אני , כאחד שקרא Grim אחד או שניים, לעתים תהיתי אם הם באמת הכרחיות. מצד שני זה סיפור מקורי, מופרע לגמרי שכתוב עם הרבה קריצה אז אם קוראים אותו בצורה כזאת ולא לוקחים קשה את הגועל , ההנאה מובטחת. (מקסימום, עושים מקלחת או שתיים אחרי)
הבאסה הזה שהבנתי ש – Harper Voyager שהוציאו לאור את הספר הזה , החליטו לא להאריך אתו את החוזה ככה שגורל השני בסדרה כרגע לא ברור. כנראה במימון עצמי או דרך HeadStart .

Y. Welis

New member
המלצה זהירה על Victor Frankenstein (כבר דלף, יחד עם אחרים)

אמנם ראיתי רק 15-20 דק', אבל נראה טוב.
http://www.imdb.com/title/tt1976009

זה בעצם אותו רקע לונדוני-סטימפאנקי שהיה ב'שרלוק הולמס' של דאוני ולואו: העריכה והקפיצות העלילתיות (ואפילו 'ראיית הרנטגן') באו ישר מאותם 2 סרטים תקדימיים (= תקדים של אופן הצגת התקופה). כך שהסרט הוא סוג של 'המשך' או באותו 'יקום' שבו שני סרטי שרלוק התרחשו. כבר יתרון.

את רדקליף לא זיהיתי (אין לו שם בהתחלה..) ומק'אבוי חבוי מאחורי זקן ושפם. מקוה שישמרו על הרמה בהמשך.

האם שווה למסך הגדול? לא בטוח. עם 'פאסיפיק רים' למשל, אחרי 15 דקות על המסך הקטן, ידעתי שעדיף לראות בגדול (ומזל שהיה - עבר בסנימטק באותו הזמן) וכך עשיתי.

כאן נראה לי שאין הכרח, אבל למי שרוצה - מובטחת התחלה טובה...

אגב טריוויה - אנדריו סקוט, מי שעשה את מוריארטי ב'שרלוק הולמס' של הקממבר (וממשיך גם בספיישל האחרון שפתח את עונה 4, שלרוע המזל תחכה לשנה הבאה) וכן גם ב'ספקטר' האחרון של בונד, מופיע כאן כמפקח משטרה... כך שיש עוד קישור ליקום הזה.

מיכאל ג

New member
אני רוצה למחות על הגדרת שרלוק של גאי ריצ'י כסטימפאנק

הטכנולוגיה המוצגת בסרטים (באופן מוזר, בשניהם) הקדימה את הטכנולוגיה האמיתית בשנים ספורות בלבד. הסרט הראשון המתרחש ב-1891, ומרקוני הוציא פטנט על משדר spark-gap (שהוא בדיוק מה שרואים בסרט) ב-1895. המקלע הראשון הומצא כמה שנים לפני זה אבל נכנס ליצור ב- 1898: https://en.wikipedia.org/wiki/Madsen_machine_gun
כמובן שיש שם אלמנטים של היסטוריה אלטרנטיבית, אבל הספקולציה יותר פוליטית מאשר טכנולוגית.

Y. Welis

New member
עבורי כל דגש על טכנולוגיה בסרטים כאלה, מושפע מהסטימפאנק

החל ממשקפי-המגן (אחת לכל עין) המוכרות, הצורה ה'ניאו-קלאסית' של המכונות והמפסקים, צבעי הנחושת של הצינורות, הביגוד ועוד.
&nbsp
כמו למשל בסידרה 'דראקולה' מלפני שנתיים (של NBC עם ריס-מאיירס). יש כבר סטנדרט למראה של טכנולוגיה כזו, בעיקר בסרטים בדיוניים, כך שגם אם עובדתית אין שם טכנולוגיה שלא קיימת, ההצגה שלה עדיין נראית כאילו באה מהז'אנר.
&nbsp
למעשה ברשימות ברשת (בויקי - https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Steampunk_films וב-IMDB כאן -
http://www.imdb.com/list/ls051501771/) מוצאים מקורות קדומים יותר.
&nbsp

Y. Welis

New member
וקוריוז חביב - HER מקומי שמזכיר את פיניקס...

כזכור חואקין פיניקס הופיע על הפלקט של הסרט HER בפרצוף רומנטי-shippy.
&nbsp
לפני שבוע מצאתי באתר חדשות מקומי פרצוף מקומי (כלכלן מאיזה מכון מחקר), שמזכיר אותו מאוד...
&nbsp
&nbsp

גלקטור

New member
הפרק האחרון של תיקים באפילה: התחייה

מתחילת העונה לא התלהבתי יותר מדי אבל הפרק האחרון היה פשוט נוראי. ערבבו שם מושגים מעולם הביולוגיה בלי הבנה והגיון, ההתרחשויות נעו בקצב מטורף למשהו ביולוגי, התעצבנתי בממוצע של אחת לשתי דקות ובסה"כ הרסתי לאישתי ולבן שלי את החוויה

על העונה הבאה כנראה אוותר. יש דברים טובים יותר לצפות בהם.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
כמו שכתבתי למטה - חבל שחזרו... בדיעבד, אחרי הסרט השני

שהיה אחד ה-WTF-ים הגדולים שהיו (לא ברור לי איך הופץ בקולנועים), היינו צריכים לדעת שכריס קארטר גמר את הסוס וכבר לא מה שהיה.
&nbsp
אם היה איזה רעיון מקורי בפרק הראשון של המחודשת, הרי שהוא מוסמס קשות (ולמה לא להרחיב אותו?). גם הצמד החדש (מילר ואיינשטיין) לא משהו - כי יש שמועות שרשת פוקס רוצה עוד...
&nbsp
כדאי שמישהו אחר יקח את זה. LIMITLESS עושה את זה מצויין - היה עדיף לעבור אליה.
&nbsp
חייב לומר שהייתי בטוח שיהיה המשך... מי יודע.

למעלה