מפחדת ללמוד נהיגה

מטופחתת

New member
מפחדת ללמוד נהיגה

אני בת 27 ומעולם לא למדתי נהיגה.
לא יודעת למה,משהו בנהיגה מפחיד אותי. אני חוששת.
אבל הגיע הזמן כבר שאני אלמד נהיגה מספיק עם הדחייה.
האם נהיגה זה דבר קשה? זה מפחיד? קשה ללמוד?

**ואיך מתחילים? ממש שלב שלב,מה עושים קודם? איזה טפסים צריך למלא? איך ניגשים לתיאוריה? מה מי מו?

אשמח לעזרה.הפחדנית.

אבי 1961

New member
פחד מנהיגה...

ראשית ממה את פוחדת, מהרכב, מהתנועה, משניהם?
באופן טבעי , נהיגה בכבישי הארץ הינה פעולה די מפחידה, כמות כלי רכב, תרבות נהיגה ים תיכונית,תשתיות גרועות, בסה"כ אפשר להבין אותך.
מצד שני רישיון נהיגה מקנה לך עצמאות ואפשרות לנוע באופן חופשי.
אני מאמין שלאחר שתנהגי ברכב תגלי שזו פעולה די מהנה, ולא תירצי להפסיק....
התהליך מאוד פשוט. ראשית יש לגשת לתחנת צילום עם ת.ז ולהנפיק טופס בקשה לרישיון נהיגה (טופס ירוק) לאחר מכן לגשת לאופטמיטריס מורשה ולבצע בדיקת ראיה ואת תוצאת הבדיקה מחתימים על גבי הטופס הירוק.
בפעולה הבאה את ניגשת לרופא משפחה שממלא שאלון רפואי שנמצא בטופס הירוק.
לאחר מכן את יכולה לגשת ולעשות מבחן תאוריה (יש אתרי לימוד רבים באינטרנט) או להתחיל לימוד מעשי ותוך כדי, לגשת למבחן תאוריה.
לאחר שסיימת את הפעולות האלה את מוצאת מורה נהיגה, מסכמת מחיר שיעור, מחיר טסט פנימי ומחיר העמדת רכב למבחן (טסט) .
נ.ב: את צריכה להחליט האם את מעוניינת ללמוד על רכב בעל תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית ולמצוא מורה מתאים.
החוק מחייב מינימום 28 שיעורי נהיגה בני 40 דקות, אבל רוב התלמידים עושים בין 30 ל-60 שיעורים, כל אחד והיכולות שלו .
בהצלחה.

אין לך מה לחשוש את לא לבד יש את המורה

שהוא מלמד/ת ואת צוברת ביטחון עם הזמן גם אני הוצאתי רשיון לא מזמן זה תהליך ארוך צריך הרבה סבלנות וכח בהצלחה אשמח לענות בכל שאלה

אין מה לפחד מנסיון שגם אני חששתי בהתחלה והנה הצלחתי

תלמדי תיאוריה תעברי ואז תחפשי מורה נהיגה ותתחילי ללמוד זה כיף ולא מפחיד בכלל אותם דוושות שיש לך יש גם למורה והוא עוזר בהכל עד שאת יודעת לנהוג תלמדי על אוטומט זה פחות קשה בהצלחה תאמיני בעצמך

למעלה