נשנשת לילה.

Anna begins cc

New member
נשנשת לילה.

מחלה נשית ידועה,
(או לפחות מחלה ידועה אצלי)
השעה 4 וחצי לפנות בוקר,
ואני תרה ברחבי הבית אחר משהו להכניס לפי.. זה לא רעב, אבל זה גם לא אכילה סתמית- זו נשנשת לילה.

לאור בקשות הקהל (לא באמת, אני סתם מתלהבת מזה שיש אנשים שמרוצים מהמקצוע שלי כמוני)-
קבלו, ציפורי לילה יקרות שלי, במיוחד דאגרוטיפ האהובה, את ההמלצה האולטימטיבית לטיפול בנשנשת לילה-

אני קוראת לזה "באגסו קייק" כי מישהו פעם אמר לי שזה דומה לשטות בעלת אותו שם שנמכרת בהודו.
מכיוון שאין לי תוכניות לבקר שם בקרוב (או אי פעם
)- אני אאלץ לסמוך עליו.

להכין את זה לוקח 10 דקות (+ זמן קירור) ולא מצריך מיקסר, תנור, שום מכשיר חשמלי בעצם.
אבל- זה המתכון הכי פופולרי אצלי.
כל חבר שחוגג יומולדת מבקש את זה, בכל פעם שעושים ארוחת ערב- דורשים ממני להכין רק את זה ("תעשי טובה, בלי שטויות של מוסים ועוגות מפונפנות- תביאי רק באגסו"..)
אני באופן אישי, נעלבת כל פעם מחדש שמתכון עם 4 מרכיבים ומעט השקעה מקבל כל כך הרבה התלהבות בעוד שפאי בננה-טופי שאני מכינה (ולוקח שעתיים) נשאר מיותם בצד, אבל היי- לא מתיימרת להבין את החיך המפוקפק של ההמונים.

(קחו בחשבון שזה אינו מתכון דיאטטי, הוא מפוצץ בחמאה, אבל לא אוכלים יותר מ2, 3 ריבועים קטנים, אז זה לא נורא)

אז מה צריך?..
250 ג' של ביסקוויטים בטעם חמאה (אם הכיס מרופד לכו על ביסקוויט קרמל של לוטוס, אם אתם הולכים על הגירסה החסכונית פתיבר רגיל עובד מצויין גם הוא)
200 ג' חמאה
300 ג' ריבת חלב
100 ג' שוקולד חלב (ניסיתי להתפלצן עם מריר איכותי, אבל זה פחות טעים..
)

מרסקים את הביסקוויטים טוב טוב טוב (ממש טוב, בסדר?
)
מערבבים 100 ג' של חמאה רכה מאד,
לשים לעיסה אחידה
משטחים בתבנית היטב(אני עושה את זה בתבנית של 25*25)
להדק עם האצבעות שכבה אחידה ויפה. לא להתעצל.
מכניסים למקרר (רבע שעה בערך. אם ממש חם בחוץ, אז לפריזר.)

בינתיים בסיר קטן ממיסים ריבת חלב עם 50 ג' חמאה, מערבבים היטב (לא לתת לזה לרתוח, רק לבעבע)
מוציאים את התבנית מהמקרר, מוזגים את ריבת החלב ומורחים לשכבה אחידה.
חזרה למקרר.

בסיר נוסף (או במיקרו) ממיסים שוקולד עם עוד 50 ג' חמאה.
שופכים בתבנית, משטחים לשכבה אחידה- חזרה למקרר.
נותנים לזה לנוח במקרר שעה בערך,
מוציאים ופורסים לריבועים קטנים.

זה מחזיק כמה ימים במקרר, אבל אחרי 3- 4 ימים הביסקוויטים כבר מאבדים את כל הפריכות.

בהצלחה לכולם,
אשמח לשמוע אם מישהו הכין ואיך יצא לו :)
 

Anna begins cc

New member
ריבועים סימטרים.

NOT.

(מימיי לא ציירתי\ גזרתי\ חתכתי קו ישר. לא מסוגלת.)
 

קטניפ

New member
אני חייבת לנסות!

זה נראה כמו מעדן גן עדן
אני הכי אוהבת להכין קינוחים פשוטים שסוחטים מחמאות כאילו עמדת שעות במטבח....
 

רינתי77

Active member
נראה ונשמע מעולה!!

ולא דורש אפיה! במיוחד בקיץ המיוזע הזה- זה מושלם!
תודה אנה.
 
הייתי נוגסת בכמה כאלו

עכשיו עם הקפה.
זה נראה כל כך טוב ומזמין, אנושקה.
וגרציה שהעלת פוסט עם תמונות, מלכת המתוקים.
 

Jake Speed

New member
שאלת תחת

נניח, רק נניח, שהילדים שלי לא נוגעים עם מקל בשום דבר שיש בו ריבת חלב, וגם אני לא מת על זה, אז במה אפשר להחליף?
 

Anna begins cc

New member
תראה,

אני יודעת שזה ישמע ממש מוזר- אבל הטעם של ריבת החלב ממש לא דומיננטי.
רוב האנשים ניחשו קרמל או טופי, וכמה אנשים שלא סובלים ריבת חלב אהבו את זה.
אז אולי שווה לנסות בכל זאת ולראות איך מתקבל..

חמאת בוטנים זו אופציה מעולה. אני מציעה לרכך אותה קצת במיקרו כדי שתהיה קלה למריחה ואולי לדלל אותה עם חמאה מומסת או שמנת מתוקה (כי היא מאד דחוסה ואולי תכביד קצת בטעם).
אפשר להכין טופי, אם אתה רוצה אתן מתכון, אבל בעיניי זה ממש מתוק מדי. אם עושים שכבת טופי אז את השוקולד למעלה חייבים מריר.
ממרח מרשמלו גם מתוק מדי בעיניי, אבל אם הילדים שלך חובבי מתוק אולי זה יזרום להם. אני אף פעם לא ניסיתי.

ביננו, זה טעים גם כשזה רק ביסקוויטים, חמאה ושוקולד..


אם יש משהו שהילדים שלך אוהבים במיוחד, תגיד ואמצא לך מתכון אחר.
 

Jake Speed

New member
אני אנסה עם המרשמלו

לא תאמיני כמה מתוק ילדים יכולים לאכול.

יש איזה "חטיף" שמכינים משברי שוקולד, אגוזים, סוכריות, דובדבנים מסוכרים, מערבבים הכל עם מרשמלו מומס, יוצקים לתחתיות נייר ואז מצפים בשוקולד.

נשמע מגעיל? את צודקת. יש לזה טעם שהשם ישמור.
אבל הם יהרגו בשביל זה.
 
למעלה