Anna begins cc
New member
מחלה נשית ידועה,
(או לפחות מחלה ידועה אצלי)
השעה 4 וחצי לפנות בוקר,
ואני תרה ברחבי הבית אחר משהו להכניס לפי.. זה לא רעב, אבל זה גם לא אכילה סתמית- זו נשנשת לילה.
לאור בקשות הקהל (לא באמת, אני סתם מתלהבת מזה שיש אנשים שמרוצים מהמקצוע שלי כמוני)-
קבלו, ציפורי לילה יקרות שלי, במיוחד דאגרוטיפ האהובה, את ההמלצה האולטימטיבית לטיפול בנשנשת לילה-
אני קוראת לזה "באגסו קייק" כי מישהו פעם אמר לי שזה דומה לשטות בעלת אותו שם שנמכרת בהודו.
מכיוון שאין לי תוכניות לבקר שם בקרוב (או אי פעם
להכין את זה לוקח 10 דקות (+ זמן קירור) ולא מצריך מיקסר, תנור, שום מכשיר חשמלי בעצם.
אבל- זה המתכון הכי פופולרי אצלי.
כל חבר שחוגג יומולדת מבקש את זה, בכל פעם שעושים ארוחת ערב- דורשים ממני להכין רק את זה ("תעשי טובה, בלי שטויות של מוסים ועוגות מפונפנות- תביאי רק באגסו"..)
אני באופן אישי, נעלבת כל פעם מחדש שמתכון עם 4 מרכיבים ומעט השקעה מקבל כל כך הרבה התלהבות בעוד שפאי בננה-טופי שאני מכינה (ולוקח שעתיים) נשאר מיותם בצד, אבל היי- לא מתיימרת להבין את החיך המפוקפק של ההמונים.
(קחו בחשבון שזה אינו מתכון דיאטטי, הוא מפוצץ בחמאה, אבל לא אוכלים יותר מ2, 3 ריבועים קטנים, אז זה לא נורא)
אז מה צריך?..
250 ג' של ביסקוויטים בטעם חמאה (אם הכיס מרופד לכו על ביסקוויט קרמל של לוטוס, אם אתם הולכים על הגירסה החסכונית פתיבר רגיל עובד מצויין גם הוא)
200 ג' חמאה
300 ג' ריבת חלב
100 ג' שוקולד חלב (ניסיתי להתפלצן עם מריר איכותי, אבל זה פחות טעים..
מרסקים את הביסקוויטים טוב טוב טוב (ממש טוב, בסדר?
מערבבים 100 ג' של חמאה רכה מאד,
לשים לעיסה אחידה
משטחים בתבנית היטב(אני עושה את זה בתבנית של 25*25)
להדק עם האצבעות שכבה אחידה ויפה. לא להתעצל.
מכניסים למקרר (רבע שעה בערך. אם ממש חם בחוץ, אז לפריזר.)
בינתיים בסיר קטן ממיסים ריבת חלב עם 50 ג' חמאה, מערבבים היטב (לא לתת לזה לרתוח, רק לבעבע)
מוציאים את התבנית מהמקרר, מוזגים את ריבת החלב ומורחים לשכבה אחידה.
חזרה למקרר.
בסיר נוסף (או במיקרו) ממיסים שוקולד עם עוד 50 ג' חמאה.
שופכים בתבנית, משטחים לשכבה אחידה- חזרה למקרר.
נותנים לזה לנוח במקרר שעה בערך,
מוציאים ופורסים לריבועים קטנים.
זה מחזיק כמה ימים במקרר, אבל אחרי 3- 4 ימים הביסקוויטים כבר מאבדים את כל הפריכות.
בהצלחה לכולם,
אשמח לשמוע אם מישהו הכין ואיך יצא לו