נתבי ה-Airport של אפל מגיעים לישראל

cheif

Member
מנהל
נתבי ה-Airport של אפל מגיעים לישראל

חברת iDigital, המשווקת את מוצרי חברת Apple בישראל, הכריזה אתמול על תחילת השיווק של נתבי ה-Airport בישראל.

סדרת נתבי ה-Airport הוכרזה לראשונה בשנת 2003 ומאז היא עברו מספר שדרוגים כשבאחרון נוספה תמיכה בתקן 802.11ac.

מידע מפורט על הנתבים, תכונותיהם ומחירם ניתן למצוא בפוסט המצ"ב.

http://www.netcheif.com/blog/?p=6002

eladts

New member
הנתבים האלו עובדים מצויין עם ציוד אחר של אפל

כולל אחד עם השני. קל מאוד להגדיר אותם דרך התוכנה המובנת ב-OS X ויש להם ביצועי אלחו מצויינים (לפחות בארה״ב שם התקנים פחות מחמירים חגבי עומצת שידור מרבית). אני מצליח לקבל קצב של 120M מהאינטרנט עם נתב בתקן AC ומחשב בתקן N. כאשר יש שניים כאלו ואחד משמש כרפיטר, הוא משתמש בתדר אחד להתקשר לנתב הראשי ובתדר השני כדי ליצר רשת, מה שמנטרל את הבעיה העיקרית של רפיטרים. רק מה, למי שאין ציוד רפל קשה מאוד להגדיר את הנתבים (אין ממשק web) והם לא עובדים כרפיטרים מול נתבים של חברות אחרות.

noa_f

New member
אם יש לך מחשב חלונאי, אתה צריך להתקין תוכנה.

ואז אין בעיה להגדיר. כולל חיבור דיסק usb ששימש לגיבוי גם ממערכת חלונות.
&nbsp
אבל גם אצלנו, ההתממשקות הסדירה יותר נעשתה באמצעות המק.
&nbsp
הדגם שהיה בשימוש אצלי ישן [הרבה] יותר, אז אולי מאז הדברים כבר עודכנו/השתנו, אבל הגיימר התלונן על בעיות של פתיחת פורטים למשחקים, שנעשתה בצורה פחות ״מקובלת״ וכמובן חוסר האפשרות להגדיר תיעדוף.

eladts

New member
אכן יש תוכנה לחלונות

אבל לא ללינוקס. אני לא ראיתי שום בעיה בפתיחת פורטים.

noa_f

New member
אין ספק שממשק וובי עדיף, כי אינו תלוי מערכת הפעלה.

ולגבי הפורטים: אני קיבלתי המון תלונות מהנער, לא התנסיתי בעצמי. עם זאת, תיעדוף למשל, פשוט לא אפשרי.

eladts

New member
אין ממש צורך בתעדוף

אם הנתב לחלק את משאבי הרשת ביעילות ואין מצב שישום כמו ביטורנט יחנוק את הרשת. מנסיוני עם הנתבים של אפל זה המצב.

noa_f

New member
הנסיון שלנו פחות טוב. אולי כי הוא היה ישן

יש לנו את ה-AE הג׳יגה-ביט הראשון.

למעלה