סיכום פרק

shir19948

New member
צדקתייייייייי!!!

אמרתי לכם שהם מלבינים כספים אדי מלבין כספים אני ידעתי הם מלביני הון אוי זה היה ה-ניחוש שלי סתם מתלהבת כי צדקתי...

shir19948

New member
סכמו לי *סיכום*

כן היה פרק מואר יותר אתמול אפשר להגיד.

דנה מקבלת את מתנת חייה מאדי שדרך אגב מלבין הון כמו שכבר אמרתי צדקתיייייייייייייייייי... (חחח סליחה אני סתם מתרגשת רגע כבר כתבתי שאני מתרגשת מזה שצדקתי טעות שלי) היא מקבלת ילד אומנם ילד רומני ולא ילד משלה אבל זה עדיין ילד!!! ואז היא כמובן רצה לספר לכול העולם וכולנו הרי יודעים שברור שיהיו מליון וחצי סיבוכים בדרך אבל זה עדיין נחמד לראות את מערכת היחסים בינם כשהיא קצת יותר מפותחת ממה שהציגו אותה בעבר.

היא רצה לספר לגלי וברגע שזו אומרת את מילת הקסם "נועה" דנה ישר בורחת לאחור ומצטערת מה שנותן לנו רמז נוסף לזה שנועה הייתה גם הבת שלה וזו מצטערת וזו תומכת וזו אומרת וזו שומרת הן כול כך ביחד שזה מדהים כאילו הן לא נפרדו מעולם!!!

וגלי כול כך מתנצלת על כול מה שקרה עם עידו והיא מתגמלת אותו על ההתנהגות הרעה שלו אבל בסוף הוא אפילו לא עונה לשיחת טלפון בשבילה ואל תשכחו הוא קנה ליונתן גיטרת גיבסון כמו של ג'ימי אנדריקס שבטוח עלתה המון כסף (אני מדברת בתור אחת שיודעת כמה עולות גיטרות גיבסון היום) זה היה חמוד מינוס מצידו הוא יכל להשקיעה הרבה יותר זה שהאו יתגמל את הבן שלו במתנות כול פעם שהוא יפשל לא יעשה את זה ליותר טוב הוא לא יכול לקנות את הצער של אף אחד במתנות אויל את של גלי כן אבל יונתן קצת יותר חכם מזה...

והם הסתכלו על תמונות מהעבר זה היה פשוט מקסים החלק האהוב עליי בפרק כזה שלא היה קשור אבל זרק אותנו אחורה לנוסטלגיה מדהימה שכזו ושמענו על עוד זוג מהעבר נוגה ואלון שחיים יחד בברוקלין כאלו מקסימים תמיד ידעתי שהם יהיו יחד או שתמיד רציתי להאמין...

שלא נשכח לדבר כמובן על משולש יואל מאיה שרון שהיה חלק נחמד בספור של הפרק
יואל לא מספר לשרון שרון מגלה ומתעצבנת ומאיה כול כך פגועה מההורים שלה שהיא פשוט סגורה בחדר כול היום. ההורים רבים אחד עם השני ההורים רבים יחד עם מאיה ריבים הרבה ריבים השיחה בין שרון למאיה שבאיזשהו מקום מעט מזכירה את הילדות של שרון ואת הריבים שלה והעקיצות שלה להורים שלה גרמה לשרון להבין שגם הילדות של מאיה לא קלה למרות ששרון אף פעם לא יצאה עם מישהו שמבוגר ממנה אבל היא הייתה רבה עם אבא שלה באופן קבועה ובורחת מהבית ישנה בכול מני חורים או מסתובבת ברחובות לילות שלמים כול פעם בשביל או בגלל משהו אחר.

אז בסדר הם אמרו לא לדבר עם גיא כי המשפחה שלו בראש סדר העדיפויות של משטרת ישראל וחופרים להם בחיים בכסף ובנשמה אבל מה קשורה מאיה ומה קשור גיא לסיפור המסכן הזה למה לא נותנים לזוג הזה כבר מנוחה מסכנים הכותבים חירפנו אותם ביחד לא ביחד כשהם מחליטים שכן אז הם מחליטים שלא ולהפך.

והסיפור המרכזי של הפרק אתמול יפתח איתי דניאל והילד שמעולם לא יהיה להם
איתי רוצה את יפתח יפתח רוצה את דניאל דניאל רוצה בית חם ומשפחה אוהבת אף אחד מהם לא מקבל מה שהוא רוצה זה סוג של מעגל החיים הבית המושבי הזה כשחלק אחד לא מתקיים גם השאר לא יכולים וזה בעצם מה שקורה אם איתי לא יקבל את מה שהוא רוצה אף אחד מהם לא יקבל והארוחת ערב הזו וההתנחלות של הקרציה סופי הפתוח וייצמן הסמנכ"ל עידו והמטפחת גלי היו פשוט הזויים איתי קם באמצע כולם פתאום מתחילים לשתף רגשות ומחשבות ועניינים ואיתי קם באמצע ווייצמן מצדד ביפתח ופתאום כולם נשארים בבית אחרי שאיתי עוזב ואז הוא בתחנת משטרה וכול מה שקורה שם מעט סערת רגשות ומעט לא וכול אחד בוחר את הצד שלו בכול הסיפור הזה של אם כן ילדים או לא ילדים אם כן זוגיות או לא זוגיות עם כן משפחה או לא משפחה גם אני קצת נכנסתי לזה ופתאום בוחרים צדדים מה גם שאף אד מהם לא נתן טענות של בעד ונגד והסברים למה לבחור בצד שלו אז פשוט נמשכים לצדדים שנראים הגיוניים מבחירות אישיות.

ואחרון שלא נשכך את סיפורה של אנה ההורמונלית וייצמן הבסדר עם כולם וסופי הקרציה הזו יאוווווווווו שמישהו כבר יעלה אותה על הטיסה הכי קרובה לחור שממנו היא באה תסבירו לי בבקשה כמה עוד אפשר למה היא יורדת לאנה לחיים? למה היא יורדת לוייצמן לחיים למה היא יורדת לכולם לחיים וכולם חייבים להיות איתה בסדר ולאהוב אותה למה???? זה שהיא הצליחה לעצבן אותי כול כך אומר שהמשחק השחקנים והדמות מרשימים ביותר אבל באמת כמה עוד אפשר????

בקיצור סיכום קצר

הטופ של הפרק: התמונות מין העבר שנזכרנו בהן פתאום היה כייף לא נורמאלי.

הלואו של הפרק: סופי שחושבת שצריך לשלוח את אנה לאיש מקצועה כי משהו קרה לה.

הבדיחה של הפרק:
וייצמן: "יש שלוש סיבות, גלי, סטטיסטית, שזוגות רבים עליהן. אחד זה כסף, שתיים זה ילדים, שלוש זה הורים."
מרקוביץ': "יפה. אתה אף פעם אל רבי כי אין לך אף אחד מהדברים האלה."
וייצמן: "פחחח. אני תמיד הייתי טעות סטטיסטית, מרקוביץ'."

הגילוי של הפרק: אלון עם נוגה בברוקלין.

הקטע הלא מובן של הפרק: נילי במכון של דנה וגלי מדברת על מערכת היחסים שלה או על חוסר מערכת היחסים שלה עם ירון סגל. אני אישית לא ממש מבינה בפרק הראשון בפגישת מחזור אמרו שהיא אצלן במכון יופי באה בתור לקוחה קבועה אבל בפגישה עצמה דנה וגלי לא ממש דיברו איתה יותר נכון ממש לא דיברו איתה מה שמאוד לא אופייני במיוחד במכון שכזה כמו שהציגו אתמול.

אבל עזבו אתכם שטויות תתחילו להריץ חסרי היגיון סיכומים ובלאגנים לפני שגם השבוע הזה טס כמו הקודם ואז יתחיל לו פרק חדש תנו עבודה בקיצור

ללי 27

New member
סיכום הפרק

טוב אז היום היה פרק הרבה יותר מעניין מאשר בפעם הקודמת!.
היה עניין, היה אקשן ודרמות וסוף סוף גילינו איפה נוגה ואלון

אני אתחיל באהבתי לגיל פרנק שמוכיח שוב ושוב כמה הוא שחקן מוכשר...
העלילה שלו ושל דנה סוף סוף התקדמה קצת.

העובדה שגלי עובדת בקוסמטיקה עדיין הזויה... הקשר היחיד שלה לקוסמטיקה היה כשהיא מרחה מסכה בפרק שהם היו בשבוע עבודה בקיבוץ...

נילי וסגל (שאמנם לא הופיע הפעם) עדיין מציקים ומשעממים. כנ"ל X שבע סופי המייגעת ו"הצנונית" .
אנה וויצמן מקסימים . הוא ממש בחור טוב עם לב זהב.

שרון ויואל, שרון מרגישה שהיא לא מוצלחת כמו כולם כי לא פיתחה קריירה.
ואני רוצה להגיד ששרון גם אז היתה בעיניי הכי מקסימה שיש!.

העלילה של איתי ויפתח מעניינת ורוב הפרק היה סביב הנושא שלהם.
אהבתי את ההפתעה של דניאל אבל לא הספקתי לקרוא מה הוא כתב להם בפתק.
אני חייבת להגיד שאני לא הייתי מתנחלת ככה אצל אנשים שהוזמנתי אליהם שרואים בבירור שהם רבו. זה לא יפה. מצד שני, אם הם היו הולכים לא היתה עלילה... זה מובן. אבל עדיין , זה היה מוזר שהם נתקעו שם. מזל שהפסטה היתה מצויינת. תודה ליפתח ה

הצחוקים -
כשעידו נכנס לארוחת ערב ודיבר בטלפון בלי להגיד שלום...
(יקרה בפרק הבא) כשוויצמן קורא לגלי גליה...

ולסיום כמובן ארקדי *עדיין ללא אייקון

עוד לא ראיתי את הפרק

אבל אני מנסה להבין - מה הקטע עם נועה? לא גילינו כבר שהיא הבת של עידו וגלי בפרק הקודם? ולמה להיזכר בה עכשיו מהצד של גלי? אם דנה מאמצת ילד מה זה קשור?

לגבי נילי והמכון - דנה אמרה בפרק הראשון שאחות של נילי לקוחה קבועה שלהן ולא נילי עצמה, והאחות היא זו שאמרה לדנה שסגל ונילי בדרך לחתונה (סביר להניח שנילי עצמה לא הייתה אומרת דבר כזה).

סיכום חוסר היגיון יגיע אחרי שאני אצפה בפרק, אבל לפי מה שכתבת תהיה לי עבודה...

לגבי וייצמן והסטטיסטיקה

אני אחפור ואשאל - מה קרה להורים שלו? עידו מציין שאין לו את כל ה3 ולכן הוא לא רב אף פעם, אבל הורים כעיקרון אמורים להיות לו, הם אמנם הזניחו אותו בתיכון אבל... הם הורים.

ועוד חוסר היגיון שנזכרתי בו וציינתי גם בפרק הקודם - איתי ויפתח מציינים יום שנה חמישי וחוגגים בארוחת ערב עם... 3 חברים מהתיכון שפגשו בפגישת מחזור לאחרונה אחרי ששנים לא היה איתם בקשר. אין להם חברים אחרים? מהקהילה ולא מהקהילה? ולמה דווקא וייצמן עידו וגלי? היו עוד אנשים בפגישת המחזור.

חוסר הגיון שבועי

אז אחרי שראיתי את הפרק קבלו את הסיכום שלי:

התגובה של שרון לסיפור מאיה חסרת היגיון לחלוטין: את מגלה שהבת שלך שיקרה לך, סיפרה לך שיוצאת עם נער בי"ב ובעצם יצאה עם בחור בן 20+ שהוא גם בן של עבריין (שזה הזניח לדעתי, זה שהיא שיקרה יותר חמור). שרון העירה לה על זה בכזאת עדינות, היה נראה שהיא אפילו יותר כועסת על יואל מאשר על מאיה. בהתחשב בכך ששרון לא מודעת לסיפור המלא על חוסר הביטחון של מאיה וההימנעות מסקס וכו', הייתי מצפה שהתגובה שלה תהיה יותר קשה.

גם האופן בו היא העירה ליואל - "המשפחה שלך לפני הכל". זה נשמע כמו משפט מסרטים ישנים סוג ז', דווקא זו דילמה שהוצגה לא אחת במקרים כאלו - מי קודם, המשפחה או השליחות (וזה נושא שהועמד למבחן לא אחת אצל אנשי מוסד למשל) ועם כל הכבוד - גיא לא עבריין, זה לא שמאיה הייתה בסכנת חיים וגם אדי לא היה עושה לה כלום (כולה מלבין כספים, זה לא שהוא רוצח סדרתי או אנס מסוכן) - היה עדיף להתמקד בפערי הגילאים שזה בעצם הדבר היחיד הבעייתי כאן (לדעתי).
שרון עצמה נראה שבאופן כללי מוטרדת יותר מהעניין הזה מאשר מהגיל, מה שהתבטא בכך שהיא שאלה את יואל אם יש סיכוי שזו טעות ושגיא לא מעורב (הולכת לקראת מאיה ומגינה על החבר שלה...).

מוזר גם שהיא לא אומרת אף מילה על הקטע שמדובר בבעל של חברתה מהתיכון ושום מילה על פגישת המחזור והבנה למה יואל כל כך רצה ללכת לשם. הייתי גם מצפה שבמצב כזה יהיה איזה קשר בין דנה לשרון, אם כבר דנה בקטע של "הלוואי והייתי אמא" הייתה מתאימה כאן איזו שיחה בין שרון האמא המושלמת לדנה ה"לא אמא".

אפרופו דנה והאמהות - השיחה בינה לבין גלי והתחושה הלא נעימה כי "שכחתי שהייתה לך ילדה שאיבדת" - זה קטע דיי דבילי. לגלי יש ילד, באופן טבעי הן דיברו על ילדים כל הזמן עוד לפני כן, גם הדיבורים על גיא ויונתן הם דיבורים על ילדים, ופתאום לא נעים לה לדבר על תינוקות וקניית ציוד בגלל נועה? אולי הן לא ידברו על הריונות בגלל שדנה עברה הפלה בעבר? אולי הן לא ידברו על עידו כי הוא היה חבר של דנה בתיכון?

האזכור של אלון ונגה - לא אהבתי, אם כבר התעקשתם להזכיר אותם אז בקטע כזה סתמי? וזה לא שהם זוג אלא "אלון נמצא אצל נגה" לא ברור כזה. הם בני 40 - עכשיו הם נזכרו להיפגש ולבדוק אפשרויות? מוזר גם שגלי לא בקשר איתם או לפחות עם נגה, אם כי כזכור, הם נעלמו שניהם אחרי י"א ובי"ב גלי הזכירה אותם בפרק הראשון כשביקשה לעבור לכיתה שלהם ואחרי זה "שכחה" מקיומם ומצאה לה חברה טובה חדשה.

בהקשר הזה, היא מתאים לדעתי אם היו עושים איזה הומאז' לאנשים האמיתיים כמו שעשו בסדרות האחרות.

next - איתי ויפתח: יפתח בעד דניאל ומסביר שהוא רוצה עוגן ומשפחה. האמת שמאיך שהוא הסביר בהתחלה שדניאל מצחיק אותו ומשמח אותו, זה היה נשמע כמו הידלקות ובגדול - לא מדובר כאן בילד קטן, מדובר בנער בוגר, זה עוגן? זה מה שגורם לך להרגיש משפחה? הדבר הזה נמצא אצלך כמה ימים ומתנהג בצורה מזעזעת ופוגע באינטימיות שלך ושל בן זוגך וזה מה שגורם לך לתחושת יציבות? נראה שבפרק הבא המצב יתהפך ואיתי יהיה זה שיהיה בעדו, אבל בלי קשר זה מגוחך משהו לדעתי.

ונעבור לגלי: ככה בקלות היא סולחת לעידו ועוד מתנצלת בפניו על שכעסה? ואיפה יונתן כל הפרק? ובהמשך, גלי במכון הקוסמטיקה - בעלת המכון מטפלת בציפורניים של לקוחה... המכון כל כך מצליח ואין להן אפשרות להחזיק מניקוריסטית? במקביל דנה עושה טיפול פנים לכלה - משהו לא הכי מקובל (טיפול פנים משאיר סימנים אדומים, לא עושים דבר כזה ביום החתונה ורצוי שלא פחות משבועיים לפני).

עוד דנה - הבוקר בעלך אמר לך שהוא יבדוק אפשרויות לאמץ ילד מחו"ל ועוד בצורה לא הכי מקובלת לפי מה שנשמע, ואת כבר מדברת על זה שאת הולכת להיות אמא ובודקת עגלות ובגדים - מה שלא היה לעניין גם אם היית מתבשרת שאת בהריון באותו יום. לא רק זה, היא אפילו משתפת בכך את הלקוחות שלה.

נזכרתי ששכחתי לכתוב - עוד חוסר הגיון

איך זה שדניאל, כשעוצרים אותו, מתקשר דווקא לאיתי, שלא רצה אותו בבית, ולא ליפתח, שהיה בעדו כל הזמן?

מעשה אבות לא סימן לבנים

הפרק הזה נותן לנו להסתכל אחרת על גיא: הוא לא כזה נורא כמו שחשבנו עד עכשיו. הוא לא באמת מתכוון להלבין כספים כמו האבא שלו.
יואל מנסה להסביר לשרון למה גיא הוא יעד משטרתי כמו אביו, ואין לו ממש הסברים. הוא רק מסתמך על הנחה לא מוכחת, שאם האבא מלבין כספים - זה ברור שגם הבן יעשה את זה, לא? איזו סיבה יש לו לא ללכת בדרכי אביו? וזו הנחת העבודה של משטרת ישראל (לפחות לפי הסדרה). והרי אנחנו ראינו כבר בפרק שעבר שגיא מסרב להצטרך לאביו בהרפתקאות שלו, ובגלל זה הם רבו.

כשרואים את הפער הזה בין הנטיה האמיתית של גיא לבין איך שהמשטרה רואה אותו (ולצורך העניין - מי שמייצג אותם כאן זה יואל), אפשר לקרוא אחרת את ההתרחשות בינו לבין ירון סגל לפני כמה פרקים. לירון הייתה טראומה טריה מאדי, מהאיומים של אדי כלפיו ומכך שהוא כפה עליו את סצנת ההתנצלות המגוחכת בפני הטווס המת ("סליחה ארקדי"), ולכן הוא הסיק חד-משמעית שגם גיא פסיכופת לפחות כמו האבא שלו. יכולנו איכשהו להזדהות אתו כשהוא רץ לראות מה עם נילי, כשהוא היה בטוח שהאס.אמ.אס שלה ש"הכל בסדר" היה מוכתב וכפוי, ורצה לוודא שגיא לא תקף אותה איכשהו. עכשיו מתברר שכל היסוד של ירון סגל לחשוד בגיא היה רק בגלל האבא שלו - בדיוק כמו עם המשטרה. גיא צריך לחיות תחת חשדות של אנשים רק בגלל מעשיו של אבא שלו.

יונתן היה חסר בפרק הזה, בשתי סצינות עיקריות שבהן הוא היה יכול לקחת מקום חשוב - גם כשאביו, מרקוביץ' מתנצל איכשהו (עם חור רציני בתסריט) בפני גלי על ההברזה מהטקס של יונתן, והיא מקבלת בקלות ובאופן חלק מדי את ההתנצלות הרפה, וכמובן בארוחה המוזרה אצל איתי ויפתח, והרי גם אנה מגיעה לשם עם סופי וויצמן, ואנחנו כבר ראינו בפרקים הקודמים איך שאנה ויונתן מתקרבים. הייתה צריכה להיות סיבה ממש אמינה בתסריט למה הוא לא יהיה שם.

וייצמן - לאורך כל הסדרה עד עכשיו לא מוזכר שוייצמן גדל רוב שנות ההתבגרות שלו בלי ההורים שלו (המאפיין הכי בולט שלו בסדרת התיכון בזמנו), אבל זה נמצא שם ברקע. כנראה שזה מה שהופך אותו ל"מגשר" הבלתי רשמי בין סופי לאנה, מי שמנסה גם להבין את זוגתו אבל גם את הבת החיה בבלבול ובמסגרת משפחתית לא קונבנציונאלית. על הרקע הזה זה מעניין מה שמרקוביץ' זורק לו, שאין לו לא הורים, לא אשה ולא כסף ("אין לך את שלושתם"). זה לא אומר בהכרח שההורים שלו לא בחיים (אולי זה יתברר יותר מאוחר), אלא שוייצמן עדיין נתפס בסטטוס הייחודי שלו, כמי שחי בלי הוריו.

הסצנה של המסיבה / הארוחה החגיגית אצלי איתי ויפתח יצאה מאולצת מדי, ואני מתחבר כאן למה שמרצי כתבה על חוסר ההיגיון שבמסיבה לחמש שנות נישואין (או זוגיות, אם אל רוצים להשתמש במילה "נישואין" לזוג הומוסקסואלי) נוכחים רק שני חברים מהתיכון, על בנות זוגם, שנפגשו עם איתי מחדש רק לא מזמן, ואין אף-אחד אחר מעולמם האישי לא של איתי ולא של יפתח. כנראה שהרעיון היה ליצור סצנה שבה בא לידי הביטוי הפיצוץ שבין יפתח לאיתי, דווקא בסיטואציה חגיגית, כדי להביא ל"דינמיקה קבוצתית" שבה נפתחים כל הדברים הבעייתיים המעסיקים כל אחד מהנוכחים, בנוכחות כולם.

ולגבי מאיה והוריה - מתישהו בתחילת הסדרה תיארתי לי שתהיה סצנה שבה אחת הבנות תעקוץ את שרון על זה שהיא עקרת בית ללא קריירה עצמאית, למרות שהבנות הללו נהנות מזה יפה מאוד. והנה, זה מגיע על רקע הפיצוץ עם גיא, אלא שזה די מאולץ כיוון שקשה להבין במה מאיה מאשימה את שרון, שבעצם הייתה לצידה כל הזמן. אולי זה יותר קל לעקוץ את האם עקרת הבית, שמאיה רואה אותה כחוליה החלשה במשפחה, מאשר את האב השוטר, החזק?

ומה אנחנו יודעים? הפרק מסתיים בסצנת מתח, כשפתאום דניאל נעצר, ופתאום יש סיכויים שאיתי דווקא יושיע אותו, יבין את הצורך שלו במקלט, ויחזור בעצמו הביתה... או שלא.

למעלה