אחלה סקר!
1. כמה אתן מוכנות להשקיע על לק אחד?
אם הוא פשוט, עד 20 ש"ח. אם הוא קצת יותר מעניין עד 30, אם הוא שווה אז עד 40 ואפילו 50 במקרה שהוא ממש מיוחד ואין חלופות מספקות.
2. מהו הלק היקר ביותר שיש ברשותכן וכמה הוא עלה?
Nfu Oh 52, עלה 68 ש"ח. התלבטתי המון לפני, אבל החלטתי לחרוג חד פעמית כי הוא באמת שווה ומיוחד...
3. האם אתן מרגישות שיש הבדל באיכות הלק בהתאם למחירו?
יש הבדל בין הזולים ממש (10 ש"ח ומטה) קל וחומר אם הם לא ממותגים; אבל מעבר לכך זה כבר תלוי בפורמולה ומשתנה מלק ללק. חברות עממיות מייצרות יופי של מוצרים – לשיק יש לקים עם פורמולה מצוינת (גם ג'ייד/לייף בסדר, אבל אני פחות מתחברת) וגם WOW סבבה; ומצד שני גם לחברות כמו OPI, צ'יינה גלייז או essie יש לקים עם פורמולה מעצבנת נורא. מבחינתי זו בכל מקרה לא הפורמולה כי לרוב זה נתון שלא יודעים מראש; אני משלמת על לקים של חברות יקרות כשהם מיוחדים, שילובי גוונים ומרקמים שפשוט לא קיימים בקולקציות של החברות הזולות.
4. האם האוסף שלכן מורכב מלקים יקרים ברובו? מלקים זולים ברובו? או משילוב של יקרים וזולים? (מהו הנתח שתוספים היקרים?)
הנתח העיקרי הוא של מחירי ביניים. רוב האוסף שלי מורכב מלקים של חברות קוסמטיקה עממיות בינ"ל, לא מהזולים ממש אבל גם לא מהיוקרתיים, בעיקר כאלה שקניתי בסופרפארם לאורך השנים – רבלון, סאלי הנסן, לוריאל, אורלי, מייבלין, פופה... הכי הרבה אורלי (כ-30 לקים) אם כי חלקם גוונים מיוחדים שלא הגיעו לארץ אז הזמנתי מחו"ל (ועלו יותר). בעקבות הפורום התחלתי להזמין מחו"ל Barry M ועכשיו כמה MUA (בדיוק חזרתי מהדואר...
) ו-Kleancolor; הזמנתי גם מעט לקים של חברות סלון (OPI, China Glaze, essie, Zoya) בין אחד לשלושה לקים מכל אחת; יקרות ממש יש לי רק שניים שהיו מיוחדים מספיק כדי שאסכים לשלם את מחירם (Nfu Oh ו-Nails Inc שקניתי החודש). כמו כן נחשפתי גם לחברות העממיות הישראליות כמו שיק, לייף/ג'ייד, EVE או WOW אבל רוב הלקים שלהם לא מעניינים אותי אז גם מהם יש לי רק בודדים מכל חברה (אבל יותר מהחברות היקרות, כי בכ"ז, המחיר מקל על הקנייה...
).