עדכוני מודלים 7.11

shlomobar

New member
תיהנו בינתיים מדוגמיות הגשם שלו

עוד אפיק דומה חזוי לעבור ביום שישי, בתחזית כרגע עם משקעים זעומים.
בהמשך, אזורנו מתרכס ומתחמם, ולא רואים כרגע סימנים למערכת גשם נוספת עד עוד 10 ימים.

shlomobar

New member
המודל מחשב את כמות הגשם למשבצות שטח

יש שתי אפשרויות לתצוגה על מפה
אחת זה להציג את הנתונים אחידים לכל שטח משבצת המודל (כפי שכרגע מוצג במפות גשם WRF), והשנייה לעשות אינטרפולציה ע"פ קריטריונים מסויימים, ואז המפה יוצאת "חלקה".

בזמן האחרון בחרתי להראות את המשבצות במודלים עם רזולוציה גבוהה מאוד (WRF למשל) ו"חלקות" למפות ברזולוציה נמוכה (גפס למשל).

לא סופי.

shlomobar

New member
אנסמבל - אולי מערכת החל מ-17 לחדש

שאת טיבה אי אפשר כרגע לחזות.

Surfer dude

New member
אם אני מבין נכון מהמדריכים של יניב ריז, אז יש סיבה לאופטימיו

ת. תחזית ה- AO אינדקס לירידה חזקה לערכים שלילים (=ירידת קור מהקוטב לקווי רוחב בינוניים) אינדקס NAO שיורד גם כן, אבל מתפתל חזרה למעלה (= סיכוי לאפיק שיבעט אלינו לקראת סוף הדקדה השניה של נובמבר).
והוורטקס הפולארי שנע לכיוון רוסיה באותה תקופה. כל אלה רק סימנים.
כמובן שהכל בערבון מוגבל וקטונתי בעניין.

natigr

New member
החורף צפוי QBO בעל ערכים שליליים שבצירוף פעילות שמש נמוכה

גורר אחריו AO שלילי = קריסת הורטקס הפולארי, ירידת אויר קר לקווי רוחב בינוניים שהמשעות שלה שאין אפשרות להגעה של אפיק רום עמוק לאזורנו.
אלה חדשות מאוד לא טובות בשבילנו ואין שום סיבה לאופטימיות.
אני חוזר וכותב את הצפי שלי לחורף שחון מאוד במרכז ובדרום ומתחת לממוצע בצפון.

natigr

New member
הצפי שלי הוא לכמות של 80%-85% בצפון ולכמות של 60%-70% במרכז

ודרומה

taftafon

New member
הייתי חותם על ה60% האלו עכשיו.

כל שנה כולנו מתקבצים פה בסביבות ספטמבר בציפייה לחורף ועם השנים הוא הולך ונעלם מאיתנו. לפחות נובמבר השנה לא רווי ברוחות מזרחיות ואבק כמו שנה שעברה...

יובל 42

New member
כמה שאלות

1. איפה אתה מוצא צפי עתידי ל-QBO ?
2. לפי הגרף המצורף כל שנה בחורף ה-QBO בעל ערכים שליליים (דווקא בחורף הקודם זו השנה היחידה שבה הוא לא ירד לערכים שליליים ולא זכור לי שזה היה חורף מדהים) אז מה מיוחד בחורף הקרוב?
https://www.esrl.noaa.gov/psd/cgi-b...mo2_yr1=&climo2_yr2=&Submit=Calculate+Results
3. פעילות שמש נמוכה דווקא אמורה להיטיב איתנו (ראה המינימום של מאונדר והמינימום של דלתון) לא ככה?

natigr

New member
תשובות

אפשר למצוא נתונים לגביי ה QBO כאן
[URL]http://www.cpc.ncep.noaa.gov/data/indices[/URL]
מכיון שה QBO הוא מחזורי אפשר לראות שהערכים כרגע הם במגמת ירידה.
באחד הפוסטים של יניב מלפני 3 שנים הוא הסביר על הקשר בין QBO שלילי (נקרא גם QBO מזרחי) ופעילות שמש נמוכה ל AO שלילי שמשמעותו הוא ורטקס פולארי חלש, ודליפה של אוויר קר לקווי רוחב בינוניים.
במצב כזה, האפיקים שמגיעים אלינו, אם בכלל הם אפיקים רדודים וצפוניים, ומכאן התחזית שלי לחורף שחון מאוד במרכז ומתחת לממוצע בצפון.

יובל 42

New member
תודה על הגרף

ראיתי שבחורף 91/2 גם ה-QBO היה שלילי ומגמת ירידה ונרגעתי

אני מקווה שיניב יראה את השרשור הזה ויגיב כי נראה לי שדעתו בעניין נחוצה.

בכל מקרה הצפי שלך לא שונה בהרבה מהצפי של המודלים העונתיים (בהבדל אחד שלפחות CFS צופה שהחורף יהיה שחון יותר בצפון ובלבנון מאשר במרכז ובדרום)
וזה לא מבשר טובות.
במודל החמציצים ננוחם

natigr

New member
אני תמיד שמח לקרוא את הפוסטים של יניב ולענין ה QBO הוא לא

הפרמטר היחיד שקובע את אופי החורף.
חורף 2013/4 היה שחון מאוד עם ערכים חיוביים של QBO.
מסטטיסטיקה לא רשמית שלי הבחנתי שחורפים בעלי NAO חיובי מיטיבים יחסית עם המרכז והדרום, ואילו חורפים בהם ה NAO בממוצע שלילי מיטיבים יותר עם הצפון.
קראתי כמה תחזיות עונתיות שמדברות על אזור לחץ נמוך בקווי הרוחב הבינוניים באטלנטי, בצירוף עם תחזית ה AO השלילי שהביאו אותי לחשוב שהצפון יקבל כמות משקעים גדולה יותר משמעותית מהמרכז.

natigr

New member
אפרופו 91/2 בשנים האלה היתה פעילות שמש חזקה כך שאי אפשר

להשוות אותה לחורף הקרוב.

natigr

New member
עוד משהו ששכחתי להוסיף, בשנים בהן ה QBO הוא מערבי

(בעל ערכים חיוביים) או בין לבין כמו בשנה שעברה הסיכוי לקריסה של הורטקס הפולארי קטן יותר, מה שלא אומר שלא יהיה מצב אחר גרוע עבורנו.

יניב ריז

New member
ה qbo רק קובע את כיוון השפעת השמש על הורטקס

ולזה תוסיף שהשמש לא פעילה, ונמצאת בשפל המחזור, כלומר אין השפעה שלה על הורטקס.
אם גודל ההשפעה 0, אז לכיוון עצמו אין משמעות.

השינוי בשטף קרינת השמש בתחום האולטרה סגול, הוא זה שדוחק בורטקס ובנאו לזוז לכיוון מאוד מסוים.
לא הערך המוחלט של הקרינה, כלומר פעילות נמוכה, פשוט לא משפיעה.
פעילות מוגברת של שפל ושיא, תנודתיות, יוצרים לחץ חיצוני על האקלים והאפיקים, מעבר לאלו שתנאי השפה הפנימיים הרגילים מחילים

למעלה