עוד חוק כזה ואבדנו.

Maldini Girl

New member
עוד חוק כזה ואבדנו.

בוקר טוב,
והנה כתבה שהתפרסמה בYNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4255898,00.html
מעתיקה את שורותיה הראשונות:
"אסור להתאפר, אסור לנעול נעלי עקב, יש לגרוב גרביים כפולות - ויש לגלח את הראש לפחות פעם בחודש. אלו מקצת תקנות הצניעות לנשות חסידות "תולדות אברהם יצחק", כפי שפורסמו בחוברת הוראות מיוחדת. גם הילדות נדרשות לכללים"

מישהו אמר ימי הביניים ולא קיבל?

אז ככה.

ראשית, אני מבהירה שאני נגד דברים הזויים כאלה, אוקיי? אוקיי

ולאחר ההבהרה- אני לא מבינה על מה המהומה. חוקים כאלה קיימים בעוד לפחות פלג חסידי אחד שאני מכירה, כבר לא מעט זמן, ואחת לתקופה מתפרסמות כלמיני תקנות וחוקים כאלה באינטרנט והרשת גועשת. שוב - אני לא מצדיקה; אבל ראשית, יש אנשים שחיים ככה שנים (ואני מדברת על עשרות, לא שנים בודדות) והם שם מבחירה - מי אנחנו שנתערב להם בזה?

לגבי החובה של ילדות בכל התקנות הללו - זה כבר ממש נורא.

The Blue Fairy

New member
אני תוהה מה רמת הביטחון העצמי של הנשים

האלו שמכריחים אותן לגלח את הראש ובעצם למחוק מעצמן כל סממן נשי

Maldini Girl

New member
וזה שיש אנשים שחיים בצורה פרמיטיבית

במשך שנים, עושה את זה טוב יותר?

טוב יותר עבור מי?

עבורך?
עבור עולם המושגים שלך?

כנראה שלא.
את והם מדברים במושג שונים, לכן גם המושג "טוב" הוא יחסי במקרה הזה.

Maldini Girl

New member
העניין הוא, שברור שעולם המושגים שונה

אבל את מדברת פה על אוכלוסיה שחיה בדיכוי. בכזה דיכוי, שהן אפילו לא מורשות לדעת או לחשוב שהן חיות בדיכוי, אז כן, אני מצטערת, אולי צר עולמי כעולם נמלה, אבל אני חושבת שזה לא טוב. גם לא באופן יחסי.

ketty the sheep

New member
אוקיי

אני חושבת שזה מהמם אם מישהי באמת בוחרת לחיות כך, ועושה את זה בלב שלם ואין לה שום חרטות.

השאלה היא עד כמה אישה יכולה לצאת מחברה כזו, ועד כמה היא יכולה לבחור לא לעשות את כל הדברים שחברה כזו מצפה ממנה לעשות, במידה והיא בוחרת בדרך אחרת? האם היא יכולה לבחור?

אני לא חושבת שזה מתפקידי או מזכותי לשפוט את דרך חייהם של אנשים שבוחרים לחיות כך, אבל מה עם אנשים שזכות הבחירה נשללת מהם? האם אנחנו מכירים סיפורים של נשים שבחרו לקום ולצאת מהקהילות האלו ועשו זאת בקלות? לא בדקתי, אבל הניחוש שלי לא יהיה אופטימי במיוחד.

שורה תחתונה - שיעשו מה שבא להם, כל עוד הם עושים את זה עם מי שבא לה או לו להיות חלק מהמסיבה.

קשה לנו לתפוס את זה (אני מכלילה גם אותי

ב"לנו" הזה), אבל כשאתה לא יודע שיש לך אפשרות אחרת - זה הרבה פחות קשה.

אני מכירה באופן אישי וגם על פני הרשת נשים שכן בחרו לצאת, וכן גילו עולם וכו' (וגם גברים כמובן). כאלה שיצאו מקהילות סגורות יותר או פחות, ומקהילות מאד סגורות כמו זו המדוברת בכתבה ודומות לה.

כנראה שעד שזה לא ייבדק בצורה רצינית, לא באמת נדע מדוע הם קמו ועזבו - איך באמת אתה יודע שיש "עולם אחר בחוץ" כשאתה מסוגר בתוך העולם שלך? אני מסכימה אתך; לא תמיד יש להם בחירה. אני פשוט מנסה לומר שזה לא כזה נורא עבורם; שוב- כשאתה לא מכיר אופציה אחרת, זה לא אומר שבהכרח רע לך.

coolit

New member
קשה מאוד לצאת מחברה כזאת, גם לנשים וגם לגברים

לא שקל לצאת מהחברה של כל אחד מאיתנו.

אבל בכל מקרה, תבינו שהגברים "כלואים" לא פחות מהנשים (והם לבושים יותר חם מהן, זה בטוח...).

למעלה