עוד יום עצוב לג'ודו ולספורט ההוגן בישראל

BentzWatchJudo

New member
עוד יום עצוב לג'ודו ולספורט ההוגן בישראל

מה שהכי מצחיק אותי היום שמשה פונטי, יו"ר איגוד הג'ודו, מלעיז על אליס שלזינגר שהיא הוציאה דברים מהקשרם (בתגובה לכתבה שהתפרסמה בידיעות אחרונות).
להזכירכם משה פונטי זה האיש שלא שם לב או בחר להתעלם מכך שלפני 9 שנים אליס הייתה רק נערה בת 16.
משה פונטי זה האיש שלא שם לב או בחר להתעלם מכך שבין 2008 ל- 2012 אליס זכתה במדליית באליפות עולם לבוגרות וב- 3 מדליות באליפויות אירופה לבוגרות.
משה פונטי זה האיש שלא שם לב או בחר להתעלם משלל ההישגים האחרים של אליס בבוגרות ובגילאים הצעירים.
משה פונטי זה האיש שלא שם לב או בחר להתעלם מכך שאליס שלזינגר הייתה מדורגת 3 בעולם לפני שנה כשהוא התחיל להתעלל בה.
משה פונטי זה האיש שהחליט להבליט 4 קרבות בלבד של אליס מתוך אינספור קרבות של אליס ב- 9 השנים האחרונות וזאת בניסיון כושל להציג את אליס, הספורטאית הענקית, ככישלון ספורטיבי.
משה פונטי זה האיש שבחר להתעלם מכך שאליס הפסידה בקרבות הנ"ל רק לאלופות אולימפיות ואלופות עולם ומכך שבספורט לפעמים גם מפסידים וזה לא אסון אלא חלק בלתי נפרד מהתחרות.
משה פונטי זה האיש האחרון בעולם שיכול להתלונן על הוצאת דברים מהקשרם!

אפשר לשתף ולהגיב גם בפייסבוק:
http://www.facebook.com/BentzWatchJudo/posts/498735246889892

הכתבה בידיעות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4430125,00.html

רוזן71

New member
צודק, עצוב, האם יש פיתרון?..

בס"ד

יש כאן דילמה אמיתית, שתי ספורטאיות מצטיינות ברמה עולמית שמתחרות על אותה משבצת.
זה מאבק אכזרי שיש בו רק מנצחת אחת.
באולימפיאדה בלונדון הייתה זאת אליס שזכתה.
עד האולימפיאדה הבאה בברזיל עוד 3 שנים יש הרבה זמן והמאבק לכאורה פתוח.
אבל צריך להיות מאבק הוגן.
בישראל הג'ודוקות שמייצגים את המדינה מודרכים ע"י מאמן לאומי ולא ע"י מאמן אישי.
מאמן הלאומי לנשים הוא שני הרשקו שהוא גם המאמן האישי של ירדן ג'רבי הוא בעצם בנה אותה מילדות.
אליס שלזינגר מציגה לכאורה טענה נכונה, איך היא יכולה להתאמן תחת שרביטו של שני כשיריבתה היא חניכתו האישית?
איך יכולה להיות תחרות הוגנת בין השתיים, שני הרשקו צריך להיות מברזל ולא אנושי כדי להיות ניטרלי.
אם ירדן ואליס היו בקטגוריות משקל שונות לא היה הצדקה לדרישתה של אליס למאמן אישי.
אולם עכשיו שהתחרות היא על אותה משבצת ויש רק אחת שתייצג אותנו יש ממש בדרישתה של אליס במיוחד שהעסקת מאמנה האישי הוא ללא תשלום ולא יעיק על תקציב איגוד הג'ודו.
לכן החלטתה של אליס לייצג מדינה אחרת היא נכונה מבחינתה זה הצאנ'ס אולי האחרון שלה ואסור לנו עם כל הצער לשפוט אותה.

לכן הצעתי לאיגוד: לאפשר לפנים משורת הדין בגלל המקרה המיוחד וכדי למנוע לזות שפתיים לאפשר לאליס להתחרות תחת מאמנה האישי ושתתחרה בצורה הוגנת מול ירדן ג'רבי והטובה מבין השתיים תייצג אותנו. כדי שלא יחזור מקרה דניאלה קרוקובר שהפסידה את הכרטיס לעינת ירון, עקרה לארגנטינה וזכתה במדים הארגנטינאים באליפות העולם ב-2003. ועינת ירון שזכתה בכרטיס לאולימפיאדה לא יכלה מסיבות אישיות ליצג אותנו ונשארנו אז ללא ספורטאית מובילה ובעלת סיכוי למדליה.

והצעתי לאליס: לא לפסול על הסף לעבור קטגוריה, גם אם תהיה 50 גרם מעל 63 ק"ג היא תתחרה בעד 70 ק"ג, יש עוד שלוש שנים היא יכולה ללמוד היטב את המתחרות בקטגוריה זאת, אליס ג'ודוקא מוכשרת ויכולה להצליח ואנו נרוויח שתי מדליות, קשה לקבל הצעה כזאת אבל כדאי טוב טוב לחשוב על זה.
אני נזכר באריק זאבי שהפסיד באליפות העולם במשקל שלו (עד מאה ק"ג) התחרה למחרת במשקל הפתוח וזכה בסגנות אליפות העולם כמעט ללא הכנה.

בכל מקרה בהצלחה לירדן ג'רבי ואליס שלזינגר ושנה טובה.

aaa123

Member
אני מתנגד לרעיון שאליס תייצג מדינה אחרת

ואני חושב שאליס יכולה להתאמן תחת שרביטו של שני ולהשיג תחרות הוגנת אם היא תבטיח לתגמל את שני כספית במקרה שהיא מרוויחה מההשגים שלה עד האולימפיאדה הבאה כולל האולימפיאדה הבאה בחצי מהסכום שהיא מרוויחה,ואני מניח שלאיגוד לא תהיה התנגדות לרעיון הזה.

אני חושב שזה לא הוגן כלפי אליס מבחינה כספית כי משמעות הדבר שאליס תרוויח רק חצי ממה שירדן תרוויח על אותו הישג
אבל אני לא מסכים עם הצגת המצב כאילו יש לאליס רק 2 ברירות או לפרוש או לייצג מדינה אחרת.

BentzWatchJudo

New member
זה לאמציאותי שאליס תסכים להתאמן תחת שני הרשקו

זה בלתי אפשרי ששני הרשקו יהיה סמכות מקצועית לגבי אליס שלזינגר.
יחסי אי האמון הם כאלה שלו ניתנים לגישור ונבנו ביריבות מקצועית של שנים רבות.
אי האמון גבר בגלל היחס לאליס בשנה האחרונה ובימים האחרונים.
אולי יצא לך לראות את הראיון של הרשקו עם מירי נבו אתמול בערוץ הספורט.
הראיון הזה לדעתי היה מאד לא במקום מצד שני כמי שמתיימר להיות מאמן של אליס בנבחרת, מאד מגמתי ולא מקצועי מצד מירי נבו וגם מצד שני הרשקו והכיל המון אי דיוקים (אני מנסה להתבטא בעדינות).
זה מסוג הדברים שמגבירים מאד את אי האמון בין הצדדים.
לפעמים פשוט אי אפשר לגשר על חוסר האמון והרי יחסי אמון בין ספורטאית למאמן חשובים מאין כמוהם.

aaa123

Member
לא ראיתי את הראיון של הרשקו עם מירי נבו

אבל בכל מקרה אליס צריכה להבין שהצעד שלה לייצג מדינה אחרת גורם גם לאנשים שלא היו נגדה קודם להיות נגדה ,וכנראה שהיא לא תוכל לייצג את ישראל בסמבו אם לא תחזור בה.

aaa123

Member
אגב אם מדברים על אי דיוקים אז

אני חושב שיש אי דיוקים משני הצדדים.

למשל הלינק שהבאתי כולל את הציטוט הבא:

"לא הטענות ההזויות של איגוד הג'ודו ממניעים כספיים בדבר ניסיונות לשלוט באיגוד, והאמירה האומללה של משה פונטי, 'תהיי ספורטאית ואחר כך אישה', ישנו את העובדה שאליס שלזינגר לא יכולה להתאמן אצל המאמן של ירדן ג'רבי"

הייתי אומר בעדינות שהטענה שאליס לא יכולה להתאמן אצל המאמן של ירדן ג'רבי היא לא מדוייקת(ופחות בעדינות לא נכונה).
מה שנכון זה שהיא לא רוצה להתאמן אצל המאמן של ירדן ג'רבי מסיבות שאפשר להבין אותן,ואפשר להבין את החשש שאימון אצל שני הרשקו יפגע בסיכויים שלה במאבק עם ירדן ג'רבי.

אני לא אומר ששני הרשקו לא נגדה כרגע(ואני מניח שהראיון אותו לא ראיתי נותן סיבות לחשוב שהוא נגדה) אבל אני מניח שהעמדה של שני הרשקו היא עמדה שניתנת לשינוי אם שני ידע שהוא מרוויח על הצלחות של אליס לא פחות ממה שהוא מרוויח על הצלחות של ירדן.

אדי92

New member
למה אתה סופר הכל בכסף?

תאמין לי שני לא אדם עני ועם ירדן יש לו קשר מיוחד כמו משפחה והוא ממש לא מאמן אותה בגלל כסף או רווח כספי לכן הכסף של אליס ממש לא יעזור וזה בכלל לא מניע בעבודה ספורטאי- מאמן זה צריך לבוא מהלב אם אין את זה שום דבר לא יצא. אני לא יודע מה בדיוק בקשו מאליס מהתחלה אם בקשו כמו שהם אומרים שהיא תגיע פעמיים בשבוע לנבחרת ושם תתאמן תחת שני הרשקו זה לגיטימי מאוד אך אם בקשו ממנה להתאמן רק עם שני או להחליף מאמן זה כבר חוצפה . הרי כל אחד אומר משהו אחר אז אי אפשר לדעת את האמת... בכל אופן אם אליס רוצה להתחרות היא חייבת לעוף מפה ולייצג מדיה אחרת. לאזיבייזאן יש הרבה כסף והם משקיעים הרבה בספורט אולי אם הם יתנו סכום מכובד לפונטי האיגוד יעזוב אותה ויתן שיחרור

aaa123

Member
אני לא מכיר אישית אף אחד מהמעורבים

אני מאמין לך שאתה יודע.
בכל מקרה אני עקרונית נגד הרעיון של ייצוג מדינה אחרת,ואם אליס היתה שואלת אותי אם עדיף לפרוש מג'ודו או לייצג מדינה אחרת אז הייתי עונה שעדיף שתפרוש.
יש כמובן אפשרות שלישית להאבק על מקומה בתנאים הלא הוגנים שנגדה(שכוללים את זה שתגיע פעמיים בשבוע לנבחרת ותתאמן שם תחת שני הרשקו).

לפי מה שקראתי אליס סירבה לדרישה שהיא תגיע פעמיים בשבוע לנבחרת ושם תתאמן תחת שני הרשקו(ואני מבין את השיקולים שלה, ואין לי ויכוח שהדרישה היא לא הוגנת כלפיה).
לא נראה לי שדרישה שתתאמן רק עם שני או תחליף מאמן היא מעשית מאחר שנראה לי שאי אפשר לפקח עליה מאחר שלא עוקבים אחרי אליס 24 שעות ביממה.

BentzWatchJudo

New member
כל סיפור 3 האימונים בשבוע הוא שקר גס!

אליס התאמנה 3 אימוני נבחרת בשבוע כבר לפני האולימפיאדה.
אחרי האולימפיאדה (אוגוסט 2012) בין היתר ובין שלל הגזרות האחרות הודיעו לה שהיא צריכה להתאמן 8-9 אימוני נבחרת בשבוע דבר שמתנגש עם התוכנית המקצועית שלה עם פבל.
רק כעבור כחצי שנה בסוף פברואר 2013 או תחילת מרץ 2013 האיגוד הסכים לחזור בו מהדרישה ל- 8-9 אימוני נבחרת והתפשר עם אליס על 3 אימונים בלבד בשבוע.
בעקבות כך היה הסכם בע"פ בין אליס לאיגוד ואליס חזרה לחודש עד חודש וחצי לאימוני הנבחרת
בעקבות הפיצוץ לפני אליפות אירופה באפרל 2013 שני הרשקו השעה את אליס מאימוני הנבחרת ולאחר מכן האיגוד דרש מאליס שוב להתחייב ל- 8-9 אימוני נבחרת בשבוע כדי שהיא תוכל לחזור למסגרת הנבחרת.
כך שבכל 13 החודשים האחרונים היה רק חודש עד חודש וחצי שהאיגוד אישר לאליס 3 אימוני נבחרת בלבד בשבוע ובחודש הזה אליס אכן התאמנה בנבחרת.
כל השאר זה שקרים וחצאי אמיתות של האיגוד.

aaa123

Member
האם אליס התאמנה בנבחרת תחת הרשקו?

אני זוכר שהבנתי מדבריה של אליס שהיא לא מסכימה בכלל להתאמן תחת שני(בלי קשר למספר הפעמים).מסיבות מובנות.
האם אליס הסכימה להתפשר על הנושא הזה וכן התאמנה בפועל תחת הרשקו?

BentzWatchJudo

New member
תשובה

מעולם לאליס לא היתה בעיה להשתתף באימון שמעביר שני הרשקו מאמן הנבחרת.
עוד לפני האולימפיאדה אליס השתתפה באימוני הנבחרת כחלק מהתוכנית שלה (3 אימונים בשבוע, פעמיים עם הגברים ופעם אחת עם הנשים) ובאימונים הנ"ל היא נשמעה להוראות של מאמן הנבחרת.
הבעיה של אליס היתה אחרת, היא לא רוצה ששני הרשקו שהוא המאן האישי של יריבתה העיקרית יהיה סמכות מקצועית עליונה גם לגביה, היא לא רוצה לחשוף בפניו את מצבה הרפואי, היא לא רוצה שהוא זה שיקבע את לוח התחרויות שלה וכו'...

אדי92

New member
מה זה הזוי

למה היא צריכה לתגמל את שני??? חברה אתם לא יודעים מה המצב וכותבים דברים ממש משונים .כל אחד עם ההצעות שלו.... הדרך והאימונים הקשים והפציעות כל מה שעובר ספורטאי עד שהוא מגיע לרמה גבוהה כמו אליס לוקח שנים רבות ופה היחס אליה כאילו יש לנו מיליון כאלה.... מה שני בכלל קשור אליה היא בוגרת פנימיה של יונה מלניק שהשקיע בה אחר כך פבל קיבל אותה כבר כספוטאית ברמה גבוהה והמשיך איתה את העבודה הטובה כמו שהראו התוצאות למה עכשיו היא צריכה לתת איזה שהם תגמולים לשני ובכלל להילחם על מקומה בנבחרת??? אני במקומה מזמן הייתי עוזב כבר,עד שהיא מנסה פה להילחם הדירוג שלה יורד.הבעיה שהאיגוד יכול לעשות לה בעיות עם מדינה אחרת ויצוג באולימפיאדה....

alonshin

New member
יאללה, שתעבור לייצג מדינה אחרת והלוואי שתצליח

היא ספורטאית ענקית והמלחמה של האיגוד מולה בשנה האחרונה פשוט לא נסבלת ומקוממת.
במצב שדחקו אותה אליו אני לחלוטין אבין אותה אם תעבור לייצג מדינה אחרת, והלוואי שתצליח שם ותשגשג, ושבאיגוד שמתנהג בבריונות וטיפשות וחוסר ספורטיביות יאכלו את הכובע.
מלכתחילה אני חושב שכל המהלכים נגד אליס הם בגלל החשש שהיא טובה יותר מג'רבי, מה שאני בכלל לא בטוח שנכון, והרצון לעזור לג'רבי להבטיח את מקומה באולימפיאדה הבאה באמצעים זרים ולא ספורטיביים (עזרה שלא בטוח שג'רבי בכלל צריכה, וממש בטוח שהיא לא מעוניינת בה)

מחזיק אצבעות לאליס בכל מדינה אותה תבחר לייצג, אשמח לראות את הספורטאית המדהימה הזאת שוב על מזרן הג'ודו עם כל דגל שהוא על הדש, למרות שכמובן חבל מאוד שזה לא יהיה דגל ישראל.

BentzWatchJudo

New member
הרחבתי את הפוסט לטור באתר kick

אתם בטח מכירים את האתר החדש קיק שנותן במה לאוהדים.
האתר נתן לי במה שוב (בפעם השנייה) ועכשיו טור שכתבתי היום נמצא בכותרת הראשית של האתר:
http://www.kick.co.il/article/3739
בטור כמה נקודות שבחרתי לציין בעקבות בקשתה של אליס שלזינגר להשתחרר מאיגוד הג'ודו הישראלי.
ממי התאכזבתי?
מה הכעיס אותי?
מה הצחיק אותי?
מה עכשיו? (לטובת כולם בו נקווה שאיגוד הג'ודו הישראלי לא יטפס על עוד עץ וישחרר מיידית את אליס)
ובקשה מאוהדי הספורט בישראל – תמשיכו לתמוך ולפרגן לאליס!

מוזמנים להגיב ולשתף!
אשמח לכל תגובה, קחו בחשבון שאני אחראי לתוכן ויש לי פחות שליטה על הכותרות (זה תפקיד העורכים באתר)

התמונה המצורפת נלקחה מהכותרת הראשית של האתר.

למעלה