עולם הפסיכיאטריה

רותי 11

New member
עולם הפסיכיאטריה

עולם הפסיכיאטריה עבר עם השנים המון שינויים ואני לא שופטת אם זה
לטובה או לא, אני רק מציינת שהוא עבר המון שינויים.
לפני מספר שנים לא רב ראיתי נאום/הרצאה של אחד מגדולי הפסיכיאטרים
בעולם, והוא ציין שבעבר בפסיכיאטריה היה ידוע על 3 מחלות נפש שבהם
הם טיפלו, ושעם הזמן פתאום נוספו המון מחלות, עד כדי כך שכל בעיה
שלא מוכרת להם או כל פוביה הופכת להיות תסמונת, עד שנוצר מצב שאפילו
המציאו תסמונת לאדם אחד משום שרק אצלו הופיעה התופעה.
זה רק למעשה מראה את הניתוק שלהם מהמכלול שלנו כאדם אם הם היו
מבינים או יותר נכון מקבלים את המכלול שלנו של כל הגילגולים הייתה
להם עבודה קלה יותר והבנה עמוקה יותר והם לא היו מנסים לדחוף כדורים
על כל בעיה שבסופו של דבר לא באמת עוזרת לאף אחד.
ואני מקווה שיגיע היום שתהיה הבנה של מי שאנחנו ואיך באמת בנויה
הנפש שלנו , ושלא ילעיטו אותנו בכדורים

בדיוק יצאתי מ"הארון" באחד הפורומים רציתי גם הפייס אבל נמלכתי בדעתי ומחקתי לגבי בעיית עיוות חשיבה שיש לי מילדות
שנובעת כמעט נטו מחשיבה והרגל מהילדות. בגלל המון דברים שליליים שספגתי ( אמא שלי הייתה יכולה לדבר חצי שעה ויותר
על דברים שליליים ולנפח אותם לא זוכרת דוגמאות קונקרטיות כי הילדה שבי די גורמת לי לשכוח דברים מהר מאוד... אבל לדוגמא
אני זוכרת במעומעם משהו על זה שבעבר הרחוק היא נבהלה ממשהו שקשור לעבודה או ללימודים ואז היא אמרה טוב אז את תגיעי לזנות
או משהו כזה כלומר די פרנואידית), אז לפעמים כשאני עושה טעויות ומכירה בכך
( כמו כל אדם עלי חלד ), אני מרגישה כאילו אני צריכה למות. אני לא אדם אובדני וחשיבה כזו מורידה אותי למטה ואני מרגישה את הכאבים בגוף.
וזה לא מדיכאון זה פשוט מעיוות חשיבה שאפשר לעבוד עליו ועד עכשיו לא טרחתי לעבוד עליו וגם הייתי בארון אז הנה אני יוצאת מהארון שנית.
היי
ו... הפיתרון הוא שינוי חשיבה כי אני לא דיכאונית אני לא אובדנית אני עושה שטויות אבל לא חותכת ורידים או משהו כזה ואז אחרי שיצאתי מהארון כמה לא מפתיע מישהו שלח לי הודעה עם המלצה על כדור.... כשבמקרה שלי באמת עם יד על הלב אם הייתי טורחת לעבוד על החשיבה זה היה עובר מעצמו פשוט הזנחתי את הפן הזה ואני עדיין נותנת לזה לשלוט עלי ולחוש אומללה על שום דבר .
פשןט אפשרתי ואני עדיין מאפשרת לעצמי להיות אומללה ואצלי זה מבחירה ולא מחוסר איזון מוחי או משהו כזה
ומה לעשות עבודה מחשבתית למי שמוכן לקחת את עצמו בידיים לוקחת זמן וזה לא כמו "כדור הפלא"

נ.ב תוספת לגבי התרופות...

למרות שאני סוברת שרב התרופות רעות ( גיליתי היום שגלולות למניעת היריון גורמות מלא בעיות מה שמבעס
אותי כי די השתמשתי בהן בעבר הרחוק תקופה מסויימת...ובכלל נראה שהדרך הכי בריאה לא להכנס להיריון היא לא לקיים
סקס בכלל אבל זה לא הנושא כאן...), אני לא שוללת שימוש בתרופות מסויימות במקרה הצורך.
אבל הדבר מצריך בירור עמוק מתי הצורך הזה קיים ונחוץ והכרחי וזה לא מה שקורה בפועל.
למשל כשביקרתי חברה בהוסטל גיליתי שמכריחים אותם שם לקחת תרופות ולא בודקים מספיק אם מישהו צריך או לא...
אפילו אולי הייתי אומרת שזה נראה מהצד כמו כפייה... וזה לא מקובל עלי כלל
וגם... תרופות צריכות להיות בכללי לדעתי לשימוש לתקופות מעבר ולא כטיפול בפני עצמו. כלומר לתקופות ממש קשות אם מישהו
ממש צריך הקלה ולא לפתור את הבעיה על ידי השתקת הסימפטומים הקולות הפנימיים וזהו... ואם השתקה אז רק אם זה מקרה ממש קשה...
מניסיון שלי הדחקה והשתקה רק מחריפות את הבעיות

נ.ב. 3.... מריברסינג אני גם יכולה להוסיף ש

הרבה דברים שמתעוררים ( אם הם הודחקו ) עשויים להציף רגשית ואצלי זה קשור לתהליך החלמה
רק שאני די בטוחה שאם רופא או פסיכיאטר היה רואה מישהו במצבי בגלל התלונות שלו על הכאבים הרגשיים והרגשות
הוא היה דוחף לו כדור ובכך מקלקל את התהליך של הטיהור הרגשי.
תוסיפו לזה את העובדה שאני אוהבת להתלונן בלהט וקיבלנו כדורים מלוא החופן מצד הרופאים. הפכנו לחברה שמפחדת מכאב....
הייתה לי חברה שהייתה לוקחת כדור על כל דבר צינון זעיר קצת כאב ראש וכדומה וזה לא תמיד נכון.
צריך איזון לדוגמא חום של הגוף זה מנגנון להריגת פולשים לגוף אבל כן צריך מידי פעם להוריד אותו אם הוא מתקרב
לטווח המסוכן ( 40 מעלות לדוגמא ), אבל אם סתם נוריד אותו בכל פעם שהוא מעט עולה אז מה עשינו בזה? חיבלנו במנגנון
ריפוי טבעי של הגוף!! אותו דבר לגבי דברים אחרים ותחשבו על זה
.....סורי על כל ההודעות
יש לי הרבה מה לומר

lana244

New member
אני לוקחת וסבבה לי עם זה

לוקחת כדור אחד ביום נגד דכאון
ואת האמת זה עוזר לי פיזית
אני לא מרגישה תלויה בהם ככ
וזה לא שינה אותי בשום צורה.
אולי אני צריכה את הכדור המוחשי הזה בשביל הסוויץ בראש.. אולי..
אני לא עושה מזה סיפור גדול. כל הקרובים שלי וחברים יודעים שאני לוקחת
אני לא מרגישה שזה משנה את האישיות שלי ובטח שלא את האמונות שלי בבורא עולם
אני מניחה שבקרוב אפסיק אותם
אבל את האמת אני לא ממש משקיעה בזה מחשבה או שופטת את עצמי על זה.. פעם הייתי עושה סיפור גדול ומביך. עכשיו למדתי קצת את עצמי וממשיכה ללמוד

backbencher

New member
מתרבים המחקרים המעלים כי נוגדי-דכאון קשורים

להתנהגות אלימה או אבדנית בכך שהם חוסמים תהליכים מרסנים של שיקול והערכת מצב הקיימים אצל "אדם סביר"

חפשי ב- Google מאמרים באמצעות שלוש המלים: antidepressants violence suicide...

abcd80

New member
איך ניתן להסביר מחלות נפש קשות

כמו סכיזופרניה? האם באמת ניתן להתגבר על מחלות אלו בלי טיפול תרופתי מתאים?
&nbsp
ודרך אגב שלום לפורום, סתם טיילתי פה והייתי חייבת להגיב :)
שיהיה שבוע נהדר

רותי 11

New member
abcd80
שלום גם לך

מחחלות נפש יושבות על מקומות מסויימים
לכל מחלה יש את הסיבה שלה.
אגב תרופות לא פותרות את הבעיה הן
רק מנציחות אותה הן כאילו מרגיעות את
האנשים אבל גם זה לא עובד לאורך זמן.
להסביר למה יש מחלת נפש לדוגמה כמו
סכיזופרניה זה הסבר לא פשוט למי שלא