גמר קפיצות נשים
באיחור של שבוע...
במוצאי שבת נאלצתי לנטוש את השידור אחרי הגמר הראשון (והמדליה המרגשת) ואמנם השלמתי צפייה בהמשך אבל עבר עליי חול המועד עמוס במיוחד ולא היה לי פנאי לסיכומים.
בערוץ של USA Gymnastics העלו את שני ערבי הגמרים מהשידור של MSNBC וכך יכולתי לצפות בו שוב ולסכם כמיטב יכולתי (אל תצפו לסקירה של אלמנטים, זה גדול עליי...
).
1. ג'וליה שטיינגרובר, שוויץ
שתי קפיצות נאות עם נחיתות קצת נמוכות ולא כ"כ מדויקות, אבל בסה"כ לא רע.
2. שלון אולסן, קנדה
כמעט השתטחה אפיים בסוף הקפיצה הראשונה. השנייה בוצעה היטב, אבל הממוצע הנמוך השאיר אותה כמובן מחוץ לפודיום.
3. מריה פאסקה, רוסיה
קיבלה 8.7 בביצוע הקפיצה הראשונה אחרי שהחלק השני שלה היה מרושל לגמרי, פתיחת רגליים רצינית (שהשופטים אולי לא ראו מהזווית שלהם).
הקפיצה השנייה הייתה אמנאר עם נחיתה טובה, אבל שוב פתיחת רגליים בלתי אלגנטית בעליל מעל השולחן...
4. וונג יאנג, סין
תמיד מוזר לראות סינית קטנטונת בגמר קפיצות; בד"כ קופצות נוטות להיות יותר מסיביות... בקפיצה השנייה נחתה נמוך מאוד ולאחר מכן יצאה מהמשטח.
5. ג'ייד קארי, ארה"ב
אמאנר מצוינת עד לצעדים הגסים בנחיתה... (צריך היה לחבר את החלק הראשון של הקפיצה שלה עם החלק השני של פאסקה...
)
קפיצה שנייה עם נחיתה טובה אך לא מושלמת.
6. אלזבת' בלאק, קנדה
קפיצת ידיים יפה, לא מאוד קשה, אבל ביצוע נקי (קפיצה קטנה בנחיתה)
גם הקפיצה השנייה דומה, אבל עם צעד גדול בנחיתה.
7. אוקסנה צ'וסוביטינה, אוזבקיסטן
איזה כיף שהיא עדיין איתנו! (בגיל 42!!!) הפלא של הענף. גם הקהל פרגן לה בטירוף בקריאות עידוד ובמחיאות כפיים.
ביצעה אותן קפיצות שקפצה אלי בלאק. ביצוע טוב, נחיתות נקיות, במיוחד השנייה. מכיוון שדרגות הקושי לא בשמים (ויתרה על הקפיצה השאפתנית מריו) היה די ברור שלא תגיע לפודיום, אבל סיימה חמישית בגמר (חצי עשירית מאחורי אלי בלאק) אף שעלתה אליו שמינית, וגם זה יפה.
נסטיה ציינה שהיא התחרתה עם אביה, איתה, וגם עכשיו... תופעת טבע.
אגב, לקח לי זמן, אבל רק באליפות הזאת שמתי לב שהיא פשוט לא מתאפרת. בכלל.
8. סאה מיאקווה, יפן
נחיתה ראשונה בכריעה משמעותית;
בקפיצה השנייה נחתה לעמידת שש... (הרגליים נגעו קודם ולכן לא קיבלה 0)
ומיד הבמאי חתך למדליסטיות מתחבקות בסבבה בצד...
השמחה ברורה, אבל משהו במעבר המידי הזה קצת צורם...
תוצאות סופיות
מדליות:
1. מריה פאסקה
2. ג'ייד קארי
3. ג'וליה שטיינגרובר
מריה פאסקה שִחזרה את ההישג מ-2015 ולמעשה הגנה על תוארה (בהיעדרה של סימון ביילס). אין ספק שביילס קופצת מוכשרת בהרבה והאמנאר שלה נהדר; היא דשדשה בקפיצות כי הייתה לה קפיצה שנייה בדרגת קושי נמוכה מדי. היא ידעה שהיא צריכה להחליף אותה לקראת ריו, וברגע שעשתה זאת היה ברור שהזהב שלה (אם לא תפשל).
ההפרש הסופי (הממוצע) בין ג'ייד קארי לבין פאסקה היה חצי עשירית; להערכתי השופטים היו נדיבים מדי עם הקפיצה הראשונה של פאסקה שהייתה מרושלת מאוד ו-8.7 היה גבוה מדי (כך חשבה גם נסטיה ליוקין, אני לא לבד...). מנגד, אילולא הצעדים של קארי באמאנר... ל"אילו" אין סוף, זה תמיד ככה. בסה"כ הישג מכובד למתעמלת צעירה שזו לא רק השנה הראשונה שלה כבוגרת אלא השנה הראשונה שלה בעילית!
ג'וליה שטיינגרובר סיימה שוב עם הארד, אחרי הארד ההיסטורי בריו. מתעמלת יפה שמציגה התעמלות יפה ממערב אירופה. יש בה שילוב של עדינות עם כוח. אני אוהבת אותה.