פחד ממחויבות
שלום לכולם!!
תודה על השיתוף הכנה .
נכון שלא כל מערכת יחסים שיש בה קונפליקטים והיא נגמרת זה נובע מתוך פחד ממחויבות יש עוד הרבה סיבות לסיום או אי התחלת קשר.
אנשים מטבעם כמהים לקשר .כל אחד מגיע עם העבר שלו עם מה שהוא חווה או ראה מהבית
לדעתי ולפי נסיוני יש כל מיני סיבות וחששות הנובעות אכן מהחשש להיכנס לקשר או להתחייב אליו:
חלק מהאנשים מרגישים תחושת מחנק כתוצאה מהציפיות המבוססות על הנחות חברתיות. זה בסדר לפחד ממחויבות זוגית, אך אין פירוש הדבר שאדם צריך להתעלם מכל האפשרויות ליצירת זוגיות. כן, כנראה שעבור אנשים מסוימים מציאת בן או בת זוג תהווה אתגר משמעותי יותר, אך מומלץ שלא להיכנס למעגל שלעתים הוא שקרי מסוג "אני אוהב להיות לבד", גם אם משפט זה נכון בחלקו. מציאת הקשר העובד והמתאים באופן אישי יכולה להתרחש רק מתוך הכרה בכך שאדם עם פחד מחויבות, צריך פשוט למצוא את סוג הזוגיות שעובדת בשבילו. ותהליך זה לא מתרחש כלאחר יד.
כשאדם אינו עסוק במה לא טוב ובמנגנוני הגנה שגורמים לעתים להימנעות מכל מערכות היחסים הפוטנציאליות, וחותר לקראת השגת האינטימיות אותה הוא באמת רוצה עמוק בפנים, באופן טבעי התנהלותו הופכת להיות רגועה ויצירתית יותר. הוא פועל מתוך מקום של רצון לפתור בעיות ונצמד פחות לחומות ההגנה. הוא נוטה יותר להיות עצמו, וכך הוא יכול להיכנס למערכת יחסים ממקום בריא יותר.
כל הנ"ל לא כל-כך פשוט לכן בטיפול באלו הנמנעים ממחויבות מכל מיני סיבות צריך לדעת כי:
ההתמודדות אינה מסע קל והשינוי אינו מתרחש בן לילה, אך עם מאמצים מודעים, טיפול פסיכולוגי מתקרב אל הפחדים, ומונע את הכניעה להם. ללא קשר לסיבה הפרטנית של פחד ממחויבות, הטיפול מסייע להתמודדות ומעבר דרך הפחדים.
אדם הסובל מחרדה זו אינו צריך לסבול מהבעיה לשארית חייו, אך עליו לרצות באמת להשתנות ולמצוא את הדרך להתגבר על הפחד. הטיפול יכול לסייע בתהליך, אך לא יצליח ללא השתתפות כנה ופעילה של המטופל.
ניתן לנקוט בשיטות טיפול רבות המסייעות לאדם עם פחד ממחויבות, בהתאם לחומרת הפחד. אם אדם מתקשה ליצור זוגיות, והפחד מונע ממנו לממש את חלומותיו, זה הזמן לקבל פסיכותרפיה. הטיפול מסייע להבנת העיוותים הקוגניטיביים המנחים אותו, ולשנות את המצב.
ייעוץ מתאים גם לכל אדם שהתחיל מערכת יחסים, אך נטש אותה כשהגיע הזמן "לעבור לשלב הבא". הטיפול מסייע להבנה כי לא קיימת מערכת יחסים "מושלמת", וכי כל מערכות היחסים זקוקות לטיפוח, טיפול ותשומת לב מתמידים. במהלך הטיפול לומד המטופל כי מיומנויות תקשורת פתוחה עם בן או בת הזוג, עוזרת להפחתת הסבירות להתרחשות הפתעות שאינן נעימות.
אשמח לתגובות ולנסיונכם
יהודית.