פחד ממחויבות
מוזמנים לשתף

shron17

New member
קשר גרוע של הורייך ,אינו צריך להיות קנה מידה לקשרייך,,

יקירה,
אם הורייך לא התאימו זה לזה, ולא יכלו להכיל זה את זה,
ולכן הקשר שלהם לא הצליח,זה עדיין לא אומר דבר ,לגבי חיייך וקשרייך ,
ומכיוון שלך יש חיים משלך, יש לך סיכוי גדול ,שאת כן תצרי קשר עם אדם איכותי שידע להעריך אותך וייכבד את רצונותייך, ותבנו ביחד קשר של זוגיות מוצלחת.
&nbsp
כדאי לך לחזק את מחשבותייך החיוביות ולצאת לדרך חדשה של אופטימיות ,
וכשתאמיני שיהיה טוב -אז הטוב יגיע אלייך.
הניחי את העבר מאחורייך -כי כול העתידך לפנייך.
 

שמואל166

New member
ממליץ לא לצאת.

ראשית אני ממליץ לצפצף על כל העולם ולא להכנע ללחץ חברתי גם במחיר נדוי ( עונש חברתי מקובל למי שלא חי כמו שמצפים ממנו שיחיה). מי קבע בשבילנו שקשר של מחויבות לזמן ארוך או לכל החיים הוא האופציה היחידה ואין בלתה ומי שאינו זורם לתוכה הוא ילדותי וצריך טפול? הפחד מזה איננו פחד שווא. הסטטיסטיקה מוכיחה זאת חד-משמעית ולא מטפלים בפחד ריאלי וממשי ממש כשם שלא מטפלים בפחד משרות צבאי. (תעזבו בצד קלישאות פטריוטיות. יש ממה לפחד). אולי האופציה האחת והיחידה הזאת איננה מתאימה לכולם? שרון חזיז הצהירה שהיא רוצה כל 10 שנים גבר אחר. רצונה - כבודה. מסוגלת לחשוב לבד בשביל עצמה. אם קשה לך הבדידות בזוגיות ללא מוצא את יכולה למצוא עצמך בודדה שבעתיים. תעשי מה שבא לך ואל תתני לפסיכולוגים "לרפא" אותך. את לא חולה.
 
פחד ממחויבות
מוזמנים לשתף

פחד ממחויבות


עבור רוב האנשים, מערכות יחסים מגיעות בקלות ובאופן טבעי, אך עבור אחרים זוגיות אינה משימה כל כך קלה, ולמעשה מהווה אתגר עבור אנשים הסובלים מפחד ממחויבות. היבטי מחויבות יחסים אינם נושאים חדשים בעולם הטיפולים הפסיכולוגיים, אך ההבנה כיצד פחד ממחויבות פועל באופן של תקיעות או שיתוק רגשי על חלק מהאנשים, מסייעת להתמודדות עם הבעיה ומציאת הפתרונות המתאימים.
אנשים הסובלים מבעיות הנובעות מפחד ממחויבות מתקשים בדרך כלל להחזיק במערכת יחסים לטווח הארוך. בעוד שהם עדיין מעוניינים לחוות אהבה כמו כל אדם אחר, רגשותיהם עשויים להיות עוצמתיים ומפחידים. רגשות אלו כוללים חרדה מוגברת המתפתחת ל'כדור שלג' המשפיע על מערכת היחסים ככל שהיא מתקדמת, וככל שגוברת הציפייה למחויבות.
חלק מהאנשים מסרבים להיכנס לכל מערכת יחסים רצינית לטווח הארוך כתוצאה מפחדיהם, אחרים עשויים להיכנס למערכת יחסים זוגית, אך אם וכאשר מופעל לחץ בנושא מחויבות, או ככל שהיחסים הופכים להיות רציניים ועמוקים יותר, סביר להניח שיעדיפו לעזוב מאשר להתחייב. או שהם עשויים בתחילה להסכים למחויבות, ואז חוזרים בהם כעבור זמן מה, כתוצאה מהחרדה והפחדים.
גברים ונשים כאחד עשויים לסבול מפחד ממחויבות.
 

Purple Mushroom

New member
פחד ממחויבות

אני לא בטוח שיש לי פחד ממחויבות. אולי אם אזכור , אדבר על זה עם העובדת סוציאלית שלי ביום חמישי.
ההורים שלי גם גרושים, וגם אני גרוש (בתוך מערכת יחסים כעת), אני לא חושב שהסיבה שעזבתי היה פחד ממחויבות, אלא קושי גדול בתוך המערכת יחסים שכללה נישואין.
כיום אני בתוך מערכת יחסים, ולא גרים ביחד. אולי אזכור לדבר על זה עם בת זוגי, על נושא הפחד ממחויבות. :)
 
פחד ממחויבות

שלום לכולם!!

תודה על השיתוף הכנה .
נכון שלא כל מערכת יחסים שיש בה קונפליקטים והיא נגמרת זה נובע מתוך פחד ממחויבות יש עוד הרבה סיבות לסיום או אי התחלת קשר.
אנשים מטבעם כמהים לקשר .כל אחד מגיע עם העבר שלו עם מה שהוא חווה או ראה מהבית
לדעתי ולפי נסיוני יש כל מיני סיבות וחששות הנובעות אכן מהחשש להיכנס לקשר או להתחייב אליו:

חלק מהאנשים מרגישים תחושת מחנק כתוצאה מהציפיות המבוססות על הנחות חברתיות. זה בסדר לפחד ממחויבות זוגית, אך אין פירוש הדבר שאדם צריך להתעלם מכל האפשרויות ליצירת זוגיות. כן, כנראה שעבור אנשים מסוימים מציאת בן או בת זוג תהווה אתגר משמעותי יותר, אך מומלץ שלא להיכנס למעגל שלעתים הוא שקרי מסוג "אני אוהב להיות לבד", גם אם משפט זה נכון בחלקו. מציאת הקשר העובד והמתאים באופן אישי יכולה להתרחש רק מתוך הכרה בכך שאדם עם פחד מחויבות, צריך פשוט למצוא את סוג הזוגיות שעובדת בשבילו. ותהליך זה לא מתרחש כלאחר יד.
כשאדם אינו עסוק במה לא טוב ובמנגנוני הגנה שגורמים לעתים להימנעות מכל מערכות היחסים הפוטנציאליות, וחותר לקראת השגת האינטימיות אותה הוא באמת רוצה עמוק בפנים, באופן טבעי התנהלותו הופכת להיות רגועה ויצירתית יותר. הוא פועל מתוך מקום של רצון לפתור בעיות ונצמד פחות לחומות ההגנה. הוא נוטה יותר להיות עצמו, וכך הוא יכול להיכנס למערכת יחסים ממקום בריא יותר.

כל הנ"ל לא כל-כך פשוט לכן בטיפול באלו הנמנעים ממחויבות מכל מיני סיבות צריך לדעת כי:
ההתמודדות אינה מסע קל והשינוי אינו מתרחש בן לילה, אך עם מאמצים מודעים, טיפול פסיכולוגי מתקרב אל הפחדים, ומונע את הכניעה להם. ללא קשר לסיבה הפרטנית של פחד ממחויבות, הטיפול מסייע להתמודדות ומעבר דרך הפחדים.
אדם הסובל מחרדה זו אינו צריך לסבול מהבעיה לשארית חייו, אך עליו לרצות באמת להשתנות ולמצוא את הדרך להתגבר על הפחד. הטיפול יכול לסייע בתהליך, אך לא יצליח ללא השתתפות כנה ופעילה של המטופל.
ניתן לנקוט בשיטות טיפול רבות המסייעות לאדם עם פחד ממחויבות, בהתאם לחומרת הפחד. אם אדם מתקשה ליצור זוגיות, והפחד מונע ממנו לממש את חלומותיו, זה הזמן לקבל פסיכותרפיה. הטיפול מסייע להבנת העיוותים הקוגניטיביים המנחים אותו, ולשנות את המצב.
ייעוץ מתאים גם לכל אדם שהתחיל מערכת יחסים, אך נטש אותה כשהגיע הזמן "לעבור לשלב הבא". הטיפול מסייע להבנה כי לא קיימת מערכת יחסים "מושלמת", וכי כל מערכות היחסים זקוקות לטיפוח, טיפול ותשומת לב מתמידים. במהלך הטיפול לומד המטופל כי מיומנויות תקשורת פתוחה עם בן או בת הזוג, עוזרת להפחתת הסבירות להתרחשות הפתעות שאינן נעימות.

אשמח לתגובות ולנסיונכם

יהודית.
 

restart2

New member
חוסר בגרות ילדותיות=ניהול עצמי

מהי מחוייבות?
מחויבות היא אסטרטגיה המתחילה בהחלטה פנימית נחושה לממש משהו בעתיד.
היא ממשיכה בהבטחה ובהצהרה לעצמך ולעולם לממש החלטה זו.
המחויבות יוצרת את ההקשר לכל הפעולות שנדרשות למימוש ההחלטה.
למה פוחדים ממחויבות רגשית?
אחת מהסיבות המובהקות לפחד לדעתי היא – ילדותיות וחוסר בגרות.
ילדותיות מאופיינת בחופש,חוסר אחריות, ומשמעת,וחוסר מחויבות...התנסות בכול מכול מאפשרת את החופש לא לבחור/ לא להתחייב/.לא להתמקד..
אנשים שבוחרים לא להתבגר- לא לקחת אחריות על חייהם עונים בד"כ להגדרת פחד ממחויבות רגשית.
פחד ממחויבות מאפיין גברים ונשים כאחד הם מתקשים כאמור לנהל קשר בריא עם עצמם ,
כך שנושא הזוגיות על אחת כמה וכמה. חבלה בקשרים אישיים הוא תוצר ישיר לפחד.
הצעד הראשוני הוא מודעות לפחד, ולמידת אחריות אישית . אחריות על חיי,רגשותיי,תגובותיי- מכלול חיי. לקיחת 100% אחריות בחיי היא התנאי הכרחי להשגת תוצאות ולמימוש מחויבויות.
אלה שישכילו לקחת על עצמם מטרות ולעמוד בהם, ילמדו קבלת החלטות ונחישות, יחוו אחריות אישית ומחויבות כן יארגנו את חייהם מתוך ארגון בוגר ואחראי –יצרו מסגרות מאפשרות צמיחה ובגרות יתאפשר התמודדות עם מערכת זוגית מתמשכת וצומחת.

מחויבות היא מילה בלבד- ברגע שהכרזת על המחויבות, שום דבר עדיין אינו קורה בעולם (לא מבחינים בהכרח שמשהו קורה).
המקור למחויבות הוא רצון פנימי עז, ובכך מחויבות שונה מהתחייבות – obligation , או מחובה Have to – שהמקור להם הוא חיצוני.
מחויבות מכתיבה סדר עדיפויות, היא מעלה לעדיפות ראשונה כל פעולה שתומכת במימושה.
מחויבות נמדדת ברגעים הקשים שבהם מופיעים מכשולים בדרך,
עוצמתה מתבטאת בהתגברות על המכשולים הללו ויהי מה.
תמיד קיימת מחויבות כלשהיא המכתיבה פעולה או אי פעולה, לעיתים המחויבות סמויה- היא איננה מודעת או מוצהרת, אבל היא מתבטאת
בסופו של דבר בפעולות ותוצאות
 
למעלה