פינה חדשה - אוכלים בחוץ

ladybug6

New member
פינה חדשה - אוכלים בחוץ

עקב ריבוי הולך וגובר של מסעדות ובתי קפה טבעוניים/צמחוניים, אני חושבת שהגיע הזמן שניתן לנושא מקום של כבוד כאן בפורום. ככה גם נעזור אחד לשני להחליט מה ואיפה כדאי לאכול.
אז על מה נחפור בפינה:
מסעדות טבעוניות/צמחוניות שביקרנו, מה אכלנו, מה היה טעים, איזה נעליים נעלה המלצרית, ומה שבא לנו לשתף.
מנות טבעוניות מומלצות או דיס-המלצות למקומות לא ידידותיים, במסעדות שלא טבעוניות או צמחוניות בהגדרה.
טייק אווי
קייטרינג ואוכל באירועים
עדכונים על מקומות חדשים או הוספה של מנות טבעוניות למקומות קיימים

ואני מצפה לשיתוף פעולה מלא!
הוספת תמונות להתרשמות תזכה את המשתתפים באקסטרה נקודות חיפושיות

ladybug6

New member
טוב, אז אני אתן סיפתח

הזקן והים - מסעדה מזרחית עם כמה סניפים. בעיקר בשר ודגים, אבל מליון סלטים, פלאפל, חומוס, מג'דרה, צ'יפס.. מי שלא מזמין משלם 50 שקלים ומקבל תוספת של איזה סלטים שהוא רוצה. הייתי שם עם הבנזוג ואבא שלי ואכלנו כולנו רק סלטים. למרות שזה מקום מאוד בשרי, זה ממש תענוג לטבעונים.
יש גם כמה סלטים לא טבעוניים שמכילים ביצים או מיונז אז כדאי להחזיר להם אותם מיידית אחרת זה פשוט הולך לפח.

Gidi Shemer

New member
Lime & Basil

מי שמכיר ואוהב מסעדות וייטנאמיות, יודע שאין כמו להזמין את מנת הדגל- מרק ה- pho המפואר שמתבשל לו במשך הלילה ומהווה ארוחה בפני עצמה. המרק הזה הוא (מאד) בשרי בעקרון אבל גיליתי לאחר הצטמחנותי שיש גם שתי גרסאות צמחוניות, אחת מבוססת ירקות והשניה- ירקות וטופו.

אמרתי ננסה ונפלתי מהרגליים, במובן החיובי של המילה. אין לי מושג איך הם מגיעים לטעם כל כך עשיר. הם נשבעו לי שאין שום מקור בשרי ושום אבקת מרק או broth שקשורים למוצרים מהחי. אני מקווה שהם צודקים כי מדובר במנה מנצחת ואני מדי פעם שב למקום ותמיד לאותה מנה.

למי שמעוניין, המסעדה ממוקמת ב- West, 200 Franklin stree

המנה, אגב, היא ענקית. קשה לראות את זה בתמונה. ליידיבאג תצטרך שלשה ימים בשביל להתגבר עליה.

יש מצב שאתה

מתחקר ומשיג לנו מתכון או לפחות הכוונה?
תגיד שבעבור החברים מישראל שנשבעים כי אם יגיעו לאזור יבואו לאכול אצלם ולא יכינו לבד...

זה שצרפתי

נראה לי יותר אבל תכלס הם דומים
שיטקה מקוצצות דק עושות עבודה של להעשיר יכול להיות ששם טמון סוד הכמו בשר

ladybug6

New member
נראה מעולה! ואל חשש, אני אבין את בן שיעזור לי

לסיים אותה..

חומוס אבולובאס בעפולה

חומוסיה רגילה לכל דבר- לטעמי החומוס היה מלוח, אבל לאחרים היה מאוד טעים.
הם משקיענים, הביאו לנו את המשלוח ממש מהר, הפיתות חמות וטובות מאוד, יש הרבה סוגים של חומוס והרבה תוספות שאפשר להזמין.
לא היה נורא יקר- היה פי 2 אוכל ממה שיכולנו להשתלט עליו [שווה להזמין מנה לשני אנשים].
אני ביקשתי בלי שמן זית, שזה בדרך כלל הדבר הכי נורא להגיד כשאוכלים בחוץ- אבל מסתבר שלא הייתה עם זה שום בעיה.

יוספה 51

New member
לאור עייפות החומר מחכה סופשבוע

רצוף מסעדות. היום היינו במשק ברזילי שבהחלט השתפר מפעם קודמת שהיינו , שתי מנות טעימות מאד- הלזניה ושכחתי מה עוד אבל היה חריף. הקינוח היה פחות מוצלח. מחר בערב הולכים לאזוריה (Tני אסגור מחר איך קורים לזה בדיוק) שידידותית לטבעונים וללא טבעוניים. ביום שבת - ציונה. נראה שם ממש מדליק. מה לא ידידותי? מסעדת ג'ויה שלא היתה מנה אחת שאפשר לאכול בלי שמוציאים ממנה מרכיבים- זה תמיד מרגיז אותי שמוציאים מרכיבים ומבטיחים לי שזה טעים. וזה לא . סוזאנה- גם , עברנו שם היום (הלכנו להופעת מחול ובדרך ניסינו את סוזנה)- לא היה שום דבר רלוונטי לאכילה, ואז- כאמור, צעדנו למשק ברזילי והיה חביב מאד. זהו , המשך דיווח אחרי המסעדה של מחר. הופעת המחול הוציא את בעלי מדעתו.

ella100

New member
אנסטסיה,ת"א.מנת "פותחים שולחן"של נישנוש,חביתת

חומוס שהיתה מאד טעימה לי,סלט קצוץ מתובל ולחם טעים.
היה שם ממרח גרעיני חמניה טעים טעים.גם קיבלתי טיפ לגבי
הכנתו כשאמרתי את דעתי הטעימה על המנה.
פעם ראשונה שנתקלתי בעלי סלק מוחמצים-טעים.אז למה אף פעם לא חשבתי על זה קודם.
כשהיינו,עדיין היו בהרצה.לא כל המנות היו זמינות.סביר שיש התקדמות.
https://he-il.facebook.com/cafeanastasia

ella100

New member
"רג'ינה" במתחם התחנה בת"א,יש גם תפריט טבעוני

מקום מיוחד,חמוד,עם חדרים וחצרות.צוות אכפתי.
אכלתי שם רומנייה,עם אורז לבן בצידה- וזו דוגמא למרכיבים פושטיים שבשילוב גאוני,הופכים למעדן. כי זה עדשים ירוקות,חציל,טחינה ורכז רימונים.
טעמתי מקציצות האורז.אני לא הרגשתי שזה אורז.הקציצות היו קלילות,פריכות.אם לא היה כתוב השם של המנה,לא הייתי מנחשת שזה אורז.
כפי שכתבתי ליוספה,היה כל כך טעים ונעים שם,שעל המקום החלטתי שזה ברור שאני חוזרת לשם.
אכלתי מנה טעימה טעימה בשם רומנייה ב"רג'ינה" ella10026/06/14 23:54
למסעדת רג'ינה במתחם התחנה בתל-אביב יש גם תפריט טבעוני.
הרומנייה שאכלתי שם-עדשים ירוקים,חציל,טחינה ורכז רימונים,עם אורז בצד,היתה מנה טבעונית כל כך טעימה,שתהיתי,איך העדשים הירוקות הפושטיות,הפכו למנה שלא רוצים שתיגמר.והיו עוד מנות טבעוניות.
המקום שם מיוחד,עם אוירה כל כך נעימה ושרות אכפתי,שגרם לי בו במקום להחליט שחוזרת לשם שוב.
http://www.reginarest.co.il/?page_id=44

היה שם ,נוסף למיץ תפוזים,מיץ לימון (לא מתוק מדי,שזו היתה הפתעה לטובה)-קוקטייל צבעוני,יפיפה,טעים לאללה:חמוציות,נענע,סודה ועוד משהו,סה"כ עדין עדין וטעים,וקר.
יש להם גם תפריט טבעוני לארועים קטנים.

ella100

New member
ladybug6 -יש אפשרות לערוך?עכשיו ראיתי

שהעתקתי לכאן את כל ההודעה שרשמתי ליוספה,
כשרציתי רק להעתיק את הקישור.
סתם יוצא כפול .
יש לך אפשרות?

ladybug6

New member
לערוך את התוכן בתפוז גם אלוהים לא יכול

אני רק יכולה להעביר את ההודעה למיקום/שירשור אחר

Gidi Shemer

New member
חכי, חכי

10 שנים מאוחר מדי היכולת הזו סוף סוף הגיעה לתפוז (אמנם לא גישה למנהלים, אבל יכולת לערוך מחדש את ההודעה שלך). זה מתגלגל כפיילוט בין הפורומים.

10 שנים. תמיד צריך לקוות לטוב.

וידוי: בודהה בורגרס

הוידוי הוא שעם כל ים המסעדות הטבעוניות והויגן פרינדלי שצצות כל הזמן אני עדיין נשארת "נעולה" על הבודהה בורגרס וממשיכה להיות נאמנה לו שנים. אולי סוג של קבעון

אוכלת שם לפחות פעמיים בשבוע בייחוד אוהבת את הבופה של יום שישי (בסניף יהודה הלוי) שכולל מבחר מאכלים, סלטים, לזניות, טורטיות, תבשילי אורז וקטניות ולאחרונה גם חומוס, פלאפל וכו'.

למעלה