פינת אוכלים בחוץ

ladybug6

New member
פינת אוכלים בחוץ


למרות שבמצב הנוכחי בארץ פחות סביר שנצא ונתהולל לנו במסעדות אבל החיים בכל זאת ממשיכים, בחלק מהארץ יותר ובחלק פחות.. אז אולי בכל זאת למישהו יש חוויות מעניינות לספר על אוכל בחוץ?
לי לא יצא לאכול בחוץ לאחרונה, אבל הבנזוג שלי התעלף על חומוס אבו אדהם בתל אביב, אם אני זוכרת נכון ברחוב קרליבך. עוד לא ניסיתי אבל האהוב עלי בינתיים זה אבו חסן (זה שליד פיס אוף קייק... עוד יתרון
)
ואני מחכה להזדמנות לדגום את המקום החדש שנקרא seeds בקינג ג'ורג', שמהתמונות והשיתופים בפייסבוק עושה רושם מעולה.

יאללה תורכם
 
בימים אלה

אפילו אני, שבדר"כ אוכלת בחוץ 3 פעמים בשבוע, מעדיפה לא לצאת ולהסתובב יותר מדי ושלא לצורך.
לפחות יש לזה צד חיובי, של חסכון כספי

בתקווה לימים שקטים יותר..
 
בירושלים

אצל איציק בדרך בית לחם יש מנות טבעוניות סבבה, כריך טבעוני, עלי גפן ממולאים ברוטב טחינה גולמית, מרק קוסקוס ובכלל מרקים מירקות וקטניות, סלטים שצריך מחלקם להוציא את הגבינה אבל יש, חומוס תוצרת הבית...

בתל אביב בצ'פרה נערכה חגיגת יומולדת לבן משפחה, אנלא מתה על המקום עקרונית אבל הם הפתיעו במנות טבעוניות למהדרין של טופו ברוטב בוטנים חריף, סלטים בסגנון מזרח אסיה, אגרול ירקות והיו גם מנות נטולות גלוטן שעברו את מבחן התוצאה.
 

Der Papierene

New member
גלידה בלג'נדה + פיצה ב"החתול הירוק"

אף אחד לא יכול למנוע ממני לאכול גלידה ופיצה כשיש כדורגל, וביום רביעי נסעתי באומץ לב, אל מול כל הסכנות, לאכול גלידה ופיצה. כי יש דברים שאני מוכן להקריב את עצמי בשבילם.

לג'נדה רוטשילד: זאת תמיד היתה אחת הגלידריות האהובות עליי, עם סורבטים שמרגישים ממש כמו גלידה אמיתית. השבוע הם היו בשיאם: 13 טעמים טבעונים, כולל כל הקלאסיקות האהובות: בננה-תמר, שוקולד וקוקוס, ביחד עם טעמים מיוחדים כמו סברס, פטאיה ותאנים. לאור המבחר ויתרתי בפעם הראשונה בחיי על שוקולד וקוקוס, והלכתי על בננה, סברס ותאנים. גלידת התאנים מומלצת במיוחד. הם גם הגדילו בצורה מאסיבית את המנות שלהם, ועכשיו מנת שלושת הכדורים גדולה בהרבה מבגלידריות אחרות (לא כולל פרדו, שהיא מעל כולן בנושא הזה). הבעיה היחידה היתה שהכוס עדיין קטנטנה, וזה אתגר לאכול בה את הגלידה בלי שהיא תיפול. בפעם הבאה אדרוש כוס זכוכית.

החתול הירוק (רח' לבונטין בת"א): זאת היתה הפעם הראשונה שלי בפיצריה הטבעונית, שנמצאת רק 350 מלג'נדה כך שהשילוב ביניהן מושלם. המקום קטן יחסית ובקלות אפשר לא לשים לב אליו אם לא יודעים את הכתובת המדויקת. יש שם תוספות מיוחדות וטעימות כמו ארטישוק ותרד. 75 ש"ח לפיצה משפחתית עם 2 תוספות. הגודל די דומה לדומינוס, אז אכלתי שבעה משולשים והייתי יכול להמשיך, וזה עוד היה אחרי שלושה כדורי גלידה (אבל חיכיתי עם הפיצה עד 23:00 בלילה כדי שתשתלב עם הכדורגל, אולי בגלל זה הייתי רעב במיוחד). המסקנות:

1. היה ממש, אבל ממש טעים. מבחינת טעם נטו, זאת אחת הפיצות הכי טעימות שאכלתי.
2. לגבינת הקשיו אין נוכחות כמו גבינת סויה, ולמרות שהיא מוסיפה טעם, היא לא נותנת את תחושת הגבינת המותכת האהובה עליי. מי שזקוק לפיצה פיצתית, עם כל הג'אנקיות המופלאה הכרוכה בה, עלול להתאכזב.
3. הבצק הדק היה טעים זמן קצר אחרי ההכנה, אבל חלקים ממנו היו יבשים כשאכלתי ממנו שעתיים אחרי הקנייה. אז רצוי לא לחכות הרבה זמן עם האכילה.
4. התוספות היו טעימות אך לא פוזרו בנדיבות גדולה.

הפיצריה עדיין חדשה ובטח תשתפר עוד יותר בהמשך. בינתיים, זאת פיצה שאשמח מאוד לאכול אם אהיה בסביבה, אבל לא כזאת שאגיע בשבילה במיוחד לת"א. בכל היא מקרה היא שווה לדעתי ניסיון.
 

ladybug6

New member
שניים מהמקומות שאני מחכה לדגום(+קיטור)

מה שכן, המחיר של הפיצה מפתיע אותי לרעה. זה ממש ממש יקר, ועוד בשביל פיצה שבאים לקחת במקום, אפילו לא הזמנה עם שליח..
אני חייבת להודות שיש הרבה מקומות/אוכל טבעוני שם בחוץ אבל המחירים מזעזעים אותי כל פעם מחדש, וזה לא שפיצה פעם בחודשיים תשבור אותי כלכלית אבל עצם העובדה שאני נותנת לזה לגיטימציה ע"י צריכה של מוצרים מופקעים היא בעייתית בשבילי. יש מעט מאוד דברים שאני מתפתה לקנות במחיר מופקע ולרוב אני משתדלת שתהיה לזה סיבה טובה. והאוכל הטבעוני, בין אם זה במסעדות ובין אם זה בסופר, פשוט מבאס לי ת'תחת ואני מסרבת לשתף עם זה פעולה. זהו, פרקתי. עמכם הסליחה
 

Der Papierene

New member
הבעיה עם פיצה

שאני לא מסוגל לחשוב בהיגיון ביחס למחיר שלה, הייתי מוכן לשלם כל מחיר בשביל פיצה


ביום ראשון אפילו שילמתי 106 ש"ח בשביל הפיצה הענקית של סלייס, וביחס לגודל זה דומה ל-75 ש"ח למשפחתית של החתול הירוק. אני לא יודע מה המחיר הראוי לפיצה, אבל המחירים האלה באמת יקרים, וגורמים לי לאכול פחות פיצה ממה שהייתי רוצה (אם כי בהתחשב זה שהייתי רוצה לאכול פיצה כל יום, אולי עדיף ככה).
 
הזמנו סושי מאצה

כבר כל כך הרבה זמן שיש להם רק אפשרות לקומבינציה צמחונית בלי ביצה, ולא משהו נגיד כמו קומבינאציה טבעונית עם טופו.
היה לא משהו ודי יקר.
מעדיפה להכין סושי בבית, חוץ מפטריות שיטאקי שזה הדבר הכי טעים בעולם אז זה בדרך כלל שווה את זה. הפעם זה לא היה שווה את זה, אפילו הטריאקי היה דליל מדי. אולי זו השעה המאוחרת? אולי זה הסניף הספציפי? לא יודעת.
 
למעלה