פינת אוכלים בחוץ

ladybug6

New member
פינת אוכלים בחוץ

אכלתם משהו מעניין בחוץ לאחרונה?
הזמנתם משהו שווה?
משהו מעאפן שבא לכם להזהיר ממנו?
משהו קבוע שבא לכם להמליץ עליו?

שתפו

אני שמעתי שגלידת אייסברג הוציאו מגוון גלידות טבעוניות לצד טעמי הסורבה שלהם שכבר היו עד היום, ובהתחשב בחשק הבלתי נלאה שלי לגלידה לאחרונה, אני בהחלט מתכוונת לדגום אותם!

אנחנו אכלנו אתמול

בגפניקה בדרך בית לחם ירושלים. סושי טבעוני מגניב לגמרי, רול עם אבוקדו, בצל ירוק, טופו ושיטקה שהרכבתי בעצמי
והיו לא מעט אפשרויות אחרות

סבבה לגמרי

ladybug6

New member
הם השתפרו בענייני טבעונות?

כי זכורים לי שלל סיפורים על רטבי דגים ודברים ש"מתחבאים" במנות שלהם שהם לא תמיד הסכימו לשנות/להוריד או ליידע עליהם בכלל..
&nbsp
ואין כמו סושי

elin86

New member
הם ממש אכזבו באיזה משלוח

שהזמנו ולמרות שביקשתי טבעוני הם הורידו את הרוטב דגים במוקפץ אבל הביאו עם נטיפי ביצים..

המנה האהובה עליי בבודהה בורגרס

ברח' יהודה הלוי - בורגר טופו פטריות. (זה כאשר אני מגיעה לשם באמצע השבוע ולא ביום שישי, שאז אני אוכלת מהבופה שלהם).
לא משהו חדש אבל הזדמנות לספר

חוץ מזה בשבוע שעבר ניסיתי לראשונה את הקרמבו בננה שלהם. לא ממש עפתי עליו.
מעבר לזה סתם בא לי לשתף בחוויה פחות מוצלחת בבית הקפה ליד העבודה שלי (אקלר, אזור התעשייה חולון) כאשר הזמנתי מהם סלט עדשים לפני יומיים וכנראה בהשפעת יום האהבה, הטבח היה מאוהב במיוחד.. במילים אחרות הסלט שחה במלח!
מה שמלמד אותי להשתדל להמנע ממצב שאני צריכה להזמין ממסעדה כשאני בעבודה, ובמקומות אחרים לאכול רק סלטים בהרכבה עצמית.

merav999

New member
הייתי באייסברג ביום שבת בסניף בחולון

היו להם 3 טעמים - שוקולד ואגוזים (אגוזי לוז אאל"ט), חלב שקדים חלבה וקוקוס צ'אטני מנגו. לקחתי את ה- 2 הראשונים, אני מאוד אהבתי

merav999

New member
אני חושבת שאמורים להיות עוד טעמים אבל זה מה שהיה שם

כשביקרתי. יש מתחם חדש שנקרא מתחם עזריאלי החדש ברח' הרוקמים.

ladybug6

New member
אה, את המתחם אני מכירה, טוב לדעת שיש שם

את הגלידריה

אגב, יש שם אספרסו בר שנכון ללפני שבוע עוד לא היה להם את התפריט הטבעוני אבל אמרו לי שהוא יכנס בשבועות הקרובים. ויש את לנדוור עם תפריט טבעוני שאני אישית פחות אוהבת, וגם קפה קפה עם מבחר טבעוני.

merav999

New member
פעם ראשונה שהייתי שם, מתחם נחמד :)

מה אכלת בלנדוור שלא אהבת?

ladybug6

New member
ממש נחמד! וגם יש טיב טעם ליד

למי שמעז להכנס לשם..
&nbsp
&nbsp
בלנדוור אכלתי סלט נעמי שמאוד לא אהבתי, למרות ששמעתי עליו הרבה שבחים, אישית לא התחברתי.
בפעם אחרת הזמנתי את השקשוקה שהוגשה לי עם טופו מקולקל ומצחין שהוציא לי את התאבון. לא רציתי כלום במקום זה אבל הם התעקשו ובסוף לקחתי את ארוחת הבוקר שהיתה בסדר מינוס.. החביתת עדשים הוגשה לי ממש ישר מהטיגון והיתה עיסתית ורכה מדי ב-10 דקות הראשונות (רק אחרי שסיימתי לאכול והשאריות התמצקו בצלחת הבנתי איך זה אמור להיות..), לא אהבתי את הסלט ירקות הגס שמגיע עם הארוחה, וגם ממש לא את היוגורט סויה עם הרוטב פירות יער.
בקיצור, הכוונה טובה, אבל ביאסו אותי בשיטתיות שם, אז התייאשתי.
לא מבינה למה הולכים על הקלישאות המבאסות של סלטי כוסמת ונבטוטים וכמות מסחרית של עשבים ירוקים. למה לא להציע איזה פסטה או פיצה טובה, טוסט טעים, ארוחת בוקר פחות יומרנית, נשנושים טעימים, קינוחים.. עם כל הכבוד, נבטוטים וקינואה יש לי גם בבית. אני לא באה למסעדה/בית קפה כדי ללחך עוד עשבים אלא כדי להתפנק עם משהו טעים/שונה. אז הם מביאים לי מה שיש לי כבר בבית, רק פחות טעים..

gs1234

New member
כן, זאת בעיה ידועה אצל בשלנים (עם סטנדרטים גבוהים) ...

גם אני מתבאס הרבה פעמים ממנות טבעוניות בחוץ. דווקא בקפה לנדוור יש כמה מנות שאהבתי, כמו הפיצה האישית, שאני מזמין בלי גבינה, וזכור לי איזה סלט קינואה ועדשים שהיה מוצלח - ואחר כך שחזרתי אותו בבית לארוחה משפחתית וגם שם הוא היה להיט. את הסלט הקצוץ גס דווקא חיבבתי.

חשוב לי להסתייג מהמשפט שלך "נבטוטים וקינואה יש לי גם בבית". הסיבה העיקרית שמגישים שם את הדברים האלה היא שלרוב האנשים אין את הדברים האלה בבית, מה שהופך את הביקור במקום כזה למיוחד. אני מכיר המון אנשים שבחיים לא אכלו קינואה או נבטוטים.

ladybug6

New member
אני לא בטוחה שהסטנדרטים שלי כ"כ גבוהים

אני מבסוטה גם עם חתיכת לחם וממרח טעים, או צ'יפס.. (והרבה פעמים מוצאת את עצמי מזמינה משהו כזה בהיעדר משהו מעניין)
וגם סלט טעים זה אחלה - למשל הסלט קוסקוס הקר של קפה ג'ו, עם האגוזים והחמוציות, מאוד טעים!
אולי אני פשוט בררנית..

Gidi Shemer

New member
שייק בוטנים מושחת בבר קיימא

ובנוסף- אמנם רק חומוסיה, אבל למי שמוכן לאכול אופציות טבעוניות במקום שאינו טבעוני, ובעיקר למי שטוחן הרבה חומוס בזמן קצר (כמו בחור שבא לביקור מולדת למשל)- חומוסיית אבו-ברקוביץ' ברחוב אוסישקין ברמת השרון. כן, אבו-ברקוביץ' וברמת השרון. אחלה חומוס עם פול וגרגרים.

יוספה 51

New member
היינו באנסטסיה. בית הקפה החדש.

המקום נחמד ומאד נעים. ארוחת הבוקר היתה יקרה ולא לגמרי מוצדקת, כמו שאמר בן הזוג- אנחנו עושים דברים קצת יותר טובים. לעומת זאת, עוגת המוס היתה אלוהית וממש התמוגגנו ממנה, וגם שייק האבטיח היה מצוין.

נפגשתי אתמול עם חברות בקפה איתמר

בית קפה בתוך משתלה במקום ממש נעים בכניסה למושב אורה בפאתי ירושלים.
לא שאני יוצאת הרבה למסעדות, אבל שמתי לב שבתל אביב בהרבה מקומות יש אופציה טבעונית בתפריט - ואילו בירושלים לגמרי לא!
היתה מלצרית מקסימה שעברה על התפריט והציעה מנות לטיבעון - הזמנו חמש מנות, שלוש מהן טובענו במיוחד וברצון - שמו גבינה בצד, הביאו את רוטב הסלט לחוד והביאו רוטב טבעוני בשבילי. היה ממש ממש טעים ונעים.
כשהגיע זמן לקינוחים המלצרית אמרה לי בצער - כל הקינוחים חלביים! נו ואני דווקא שמחתי על החיסכון בקלוריות. בכל זאת היא הלכה למטבח והביאה לי שתי קוביות של שוקולד פרווה - נכון חמודה? "רק בירושלים!"
החשבון הגיע, שילמנו ותישרנו (לכולנו יש/היו ילדים/אחיינים שהיו מלצרים) - ואז נגשה אלינו האחמ"שית בדאגה, נראה לה שאולי התכוונו לפרוט כסף... כי השארנו כל כך הרבה
וגם על זה אמרתי "רק בירושלים"

למעלה