פרק שמיני - הסיכום

פרק שמיני - הסיכום

אז הבנו למה מרקוביץ' רב עם הבן שלו, אבל לא כל-כך הבנו למה הוא רב עם גלי, עד כדי כך שאפשר לחתוך את המתח בסכין כשהוא מתקשר לוייצמן ולא ממש מרגש אותו שגם גלי שם, וגם עליה לא ממש עושה רושם שהוא מתקשר. כדי שהסדרה תשמור על טלנובלאיותה - גלי חוזרת לסטודיו כשוייצמן עדיין משפץ, הוא בדיוק מתקלח, והם כמעט מתנשקים. אבל רק כמעט. כנראה שכל הסדרה תעמוד בסימן המתח שבין גלי לוייצמן, עד שאלי בסוף הסדרה זה יתפוצץ לכאן או לכאן.

הפרק הזה, ובמיוחד סצינת השיפוצים של וייצמן בסטודיו של גלי ודנה, מרמז אולי שהסטודיו של גלי ודנה לא ממש מצליח, מה שלא ראינו עד עכשיו.

יש לאורך כל הסדרה גורם אחד חמקמק שמדי פעם יוצר בלגאן ונעלם - וזו רומי. בגללה מאיה נכנסת לכל הקשר האסור עם גיא, ועכשיו, בזכות זה שרומי גוררת את מאיה לפגוש את גיא למרות היותו תחת חקירה, מאיה מגיעה למצב שהיא מגלה לגיא על החקירה, ומכאן עד שגיא יגלה את זה לאביו הדרך קצרה. בפרומו לפרק הבא ראינו איך שזה מסבך גם את יואל. בהשתלשלות עניינים כזאת אנחנו שוכחים שמי שגרמה להסתעפות הזו היא רומי, אבל היא כבר לא הנפגעת.

סופי מנסה להתקרב מחדש לאנה - אבל עדיין לא מיידעת אותה שהיא יודעת שהיא בהריון. קצת קשה להאמין שאנה לא חושדת. וזה - כשאנה הולכת ומתקרבת ליונתן, הבן של גלי ומרקוביץ'.

וכמובן - מה ש"החזיק" אותנו במתח בסוף הפרק הקודם, דניאל שנעצר במפתיע והופך מחדש את האפשרות לפרידתם של איתי ויפתח. סוף-סוף אנחנו מכירים נדבך מהחצר האחורית של דניאל - אבא שלו, השמרן והפרימיטיבי שחושב שהומוסקסואליות זו מחלה, וזה גם הדבר הראשון שהוא אומר לזוג ההומואים שאימצו את בנו, והוא גם אומר להם את זה בתחנת משטרה. וזו ההזדמנות של איתי להגן על דניאל, ולהיות סוף-סוף לטובתו.

האם ירון סגל נעלם לחלוטין מהסדרה?

חוסר הגיון שבועי

קודם כל - מהפרק הזה פחות נהנתי. אני מרגישה שמורחים יותר מדי את נושא אנה וסופי ומרקוביץ' ויונתן.

הקטע של מאיה וגיא חסר היגיון בצורה מטורפת - נתחיל עם זה שלא הגיוני שחוקר מנוסה כמו יואל ישתף את הבת שלו בפרטי חקירה שכזאת, זה נושא כל כך רגיש וגם אם לא היה ברור לו שמאיה הולכת להרוס את החקירה הזאת, זה לא משהו שהוא היה צריך להגיד. הוא היה יכול להגיד לה שהוא מתנגד לקשר בגלל הפרשי הגילאים וזה היה לגיטימי לגמרי ומקסימום, אחרי שהם היו חושפים את אדי הוא היה מסביר לה מה באמת היה שם, אבל הצעד הזה חסר היגיון מכל הבחינות. וכמובן שמאיה הסתומה רצה ומספרת לגיא את כל הפרטים באופן חסר היגיון לחלוטין - גם אם נראה לה שזה לא נכון ושחושדים באדי בלי סיבה, מה הקטע לרוץ ולספר לבן שלו שנעשה אחריהם מעקב חצי שנה וזה כשהיא מן הסתם מודעת שמדובר במידע חסוי של משטרת ישראל.

וגיא שנהיה פתאום תמים, רץ ומספר לאבא שלו ולא במטרה להזהיר אותו אלא כדי לברר אם יש סיכוי שזה נכון... נו באמת.

next - בגזרה הגאה יש קצת בלאגן אבל איתי מתרכך ובסוף שלושתם מתחבקים, איתי ויפתח דופקים נשיקה (כמובן שלא רצינית מדי) וכולם חיים באושר ועושר. נו באמת...

גלי ווייצמן - נגיד שגלי במשבר עם עידו, איפה סופי במשוואה הזאת? נראה שוייצמן חושב בעיקר על עידו ופחות על סופי.

וכמובן - מה שהאגס כתב

ושרשר כנראה בטעות לשרשור של הפרק משבוע שעבר: למה דניאל התקשר דווקא לאיתי ולא ליפתח?

זאת שאלה שעלתה בפרק עצמו

איתי עצמו שאל אותו למה הוא התקשר דווקא אליו. התשובה לא הייתה ברורה.

האמת היא שההתפתחויות בפרק הזה היו דווקא די צפויות. למשל, היה ברור מראש שבסופו של דבר איתי ודניאל יתקרבו, השאלה הייתה רק איך זה יקרה. היה גם צפוי המהפך הזה שחל באיתי וזה שנראה שאפילו ביפתח חל איזשהו שינוי (לרגע היה נראה ש"התהפכו היוצרות" ופתאום יפתח הוא זה שלא רצה בהתחלה לקבל את דניאל בעוד שאיתי התרכך). זה צפוי כי זאת סדרת טלוויזיה וחייבות להיות בה התפתחויות כאלה. אם לאורך זמן המצב היה נשאר כפי שהוא זה כבר היה מתחיל להיות משעמם. אוקיי, אז אחד רוצה ילד, השני לא רוצה ורבים וכו'.. באיזשהו שלב הצופים כבר "קולטים" את העניין וחייבת להיות איזושהי "פאוזה" כדי שיהיה מעניין..

האמת היא שאני דווקא אהבתי את הפרק ומצאתי את עצמי מתרגשת ממנו.. אולי בעצם דווקא בגלל שהכל נראה כל כך צפוי, כלומר לא היו לי יותר ציפיות אז אולי לא היה ממה להתאכזב?

shir19948

New member
מוזר לי כול הסיפור הזה

את האמת שהפרק הזה לא ממש היה מעניין גם לא ממש ראיתי את כולו אבל ממה שראיתי הוא לא חשף לנו פרטים חדשים על שום דבר.

מאיה יצאה טיפשה בגלל שיואל יצא טיפש באמת מי רץ ומספר לילד שלו על פרטי חקירה חסויים ברור שהם קצת נסחפו עם רוח שטות בכתיבה של החלק הזה.

הסיפור עם דניאל יפתח ואיתי היה חמוד אבל גם לא יותר מדי היה ברור שאבא שלו הוא מין חלאה שכזו הרי אמרו שהוא בא מבית הרוס או משהו כזה.

אני לא מבינה למה הכותבים לא מפתחים את העלילה כמו ירון ונילי או ניר שהראו רק בפרק הראשון זה היה רק לשם הדיבור על זה שהוא היה בשלושה פרקים בעונה השנייה??

למה לא מזכירים קצת את תומר שהיה דמות מאוד מרכזית במשך העונות או מה עם עומר ודין או סער ושרית? לפי מה שאני זוכרת הם היו דמויות מפתח בחלק מהפרקים.

ולמה לא מזכירים את דורון המורה לתאטרון שהופיעה בסוף העונה הרביעית וגם ב20 פלוס וייצמן ומרקוביץ' היו חברים מאוד טובים שלו וגם של השותפה שלהם מיקי.

הם כאילו תפסו שלוש דמויות להתעסק איתן והניחו לכול השאר עידוגלי וייצמן ושרון דנה נזרקת מדי פעם לאיזו שיחה או שלוש דקות של צילום אבל גם לא ברמה שהם ממלאים איתה פרקים גם איתי נכנס פה ושם כדי לתת עלילת משנה לא מספקת.

אני קצת מתחילה לאבד את הסיפור בכול הסיפור הזה. אני בטוחה שיש חשיבה מאחורי הדברים והעיכוב הוא מין מפתח לכול זה אבל זה קצת נמרח לי ואני מקווה שזה יפסיק בקרוב

למעלה