גם בתוך מערכת הניתור הזו היו בעיות, כשבמצוף האחרון, לפתע נראה כאילו משיח עומד במקום וארבעה עוקפים אותו.
אבל בשניות שהוא חלף עלפני קו הסיום הוא לקחת את התחרות.
זה גיבוי מצוין. בפרת' אי אפשר היה להבין שום דבר. במערכת הזו אתה ממש רואה את התחרות, יכול לעשות זום אין זום אאוט מבין לאן הסירות שטות ולמה רואה מי מגיע למצוף ראשון (בנוסף לטבלה שכל הזמן מתעדנת בצד העמוד) יכול להזיז את המפה עם העכבר, בקיצור רואה את התחרות ומבין מה קורה. החסרון היחיד זה שפה ושם סירות נעלמות מהרדאר לכמה שניות. יכול להיות שבפרת' עוד לא הבנתי איך עובדים עם המערכת הזה או שהיא הייתה בשלבי פיתוח מוקדמים אבל אני די בטוח שזה היה משהו אחר
עכשיו בזכות מערכת העיקוב כשאני מבין איך נראית תחרות שייט על אמת (מצטער אף פעם לא ראיתי בלייב) שמתי לב שמן הסתם בגלל הרוחות וכו' הגולשים לא גולשים בקו ישר ממצוף למצוף אלא מתקדמים באלכסונים (פעם כשהייתי צעיר ולמדתי שייט היו קוראים לזה גלסים נדמה לי אבל אני לא בטוח שזה אותו דבר) כשאנשים שונים עושים את האלכסונים שלהם אחרת זה מזה, חלק לוקחים מזרחה ושוברים מערבה וחלק הפוך, חלק שוברים קודם לכיוון המצוף וחלק אחר כך. בקיצור עושה רושם שהנצחון נקבע לא רק (אולי אפילו לא בעיקר?) על ידי מהירות הגלישה של כל גולש אלא על פי החלטות הניווט שלו - האם הוא יילך ממזרח או ממערב ויחתוך לכיוון המצוף קודם או אחר כך. הרושם שלי נכון? האם זה חלק מהחוזק של לי ונמרוד נניח? שהם יודעים דרך איפה הכי כדאי להגיע למצוף? והאם זה דבר שמחליטים תוך כדי תנועה או שמחליטים על זה עם המאמן לפני היציאה לים?
ההחלטה מתקבלת ע"י השייט בזמן אמיתי, ההתנהלות הזאת היא הטקטיקה של התחרות.
השיקולים מורכבים ולפעמים מדובר בהימור נטו שמגיע עם הנסיון.
לפעמים השיקול הוא גם אם לשמור על יריב או לברוח ממנו או להטעות אותו.
המאמן יכול להמליץ, אבל החל מ- 4 דקות לזינוק ועד קו הסיום, אסור למאמן להתערב בשום צורה!
יש שייטים שהם יותר טכניים, או יותר טקטיים, או יותר מהירים, הכל תלוי ומשתנה בנסיבות.