קח 700 שקל בחודש ותגדל לנו בניון חדש

BentzWatchJudo

New member
קח 700 שקל בחודש ותגדל לנו בניון חדש

במסמך חושפני, נדיר ומדכא מתאר מאמן נוער בכיר בישראל כיצד פועלת המערכת שאמורה להכשיר את כדורגלני העתיד של ישראל: מהמאמנים חסרי ההשכלה, דרך הכסף שסוחטים מההורים ועד הגישה החינוכית העקומה שמטמיעים בילדים.

אומנם על כדורגל ולא על ספורט הישגי אבל כתבה מעניינת בעיני וחשבתי שזה יעניין גם אחרים פה.
http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3580999,00.html

BentzWatchJudo

New member
האמת אני לא יודע

אני בסה"כ אוהד שהתחיל להתעניין לפני שנתיים ולא יותר.
אני מנחש שלאדי92, נועה לביא ואולי גם לאחרים פה יש יותר ידע מאשר לי כדי לענות על השאלה שלך. בכל זאת אני אעלה כמה נקודות שידועות לי (ראה בהמשך).
אני יודע שזה ספורט שניתן להתחיל בגיל צעיר יחסית משהו כמו 4.5-5 ושיש יחסית הרבה (30,000 או 40,000 או מספר אחר דומה) ילדים קטנים (גליאי 4-8 או 4-10) בכל מחזור שמתאמנים בג'ודו אבל לא שייכים לאיגוד הג'ודו מבחינה פורמלית.
זה מביא אותי למחשבה שאם תהיה חשיפה תקשורתית ראויה לג'ודו הישראלי ניתן להגיע לאט לאט לקהל גדול של מתעניינים, אין סיבה שילד שהתאמן בג'ודו כמה שנים לא ימשיך להתעניין אם יש מידע זמין, ניטרלי, אמין ומעניין (ויש סיכוי שגם ההורים שלו יתעניינו).
שמעתי דיבורים שיש הבדל בין לאמן ג'ודו בשביל המחנה המשותף הרחב (ושם יש כסף כי יש הרבה ילדים) לבין לגדל אלופי ג'ודו (ושם נראה לי שבאיזשהו שלב צריך להתחיל להוציא כסף) אבל אני ממש ממש לא מבין בזה.
עוד דבר שידוע לי שבגילאי ילדים (כלומר כל מה שמתחת לגיל קדטים) התקיימו השנה תחרויות מחוזיות תחת ההגדרה אליפות ישראל. כלומר בכל גיל יש כמה וכמה אלופי ישראל ומדליסטים רבים מאד, חלקם אולי בלי תחרות ממשית.
בחופשת פסח כשהתקיימו אליפויות ישראל לגילאים היה על זה דיון בקבוצת הפייסבוק של איגוד הג'ודו והיו שם דעות לכאן ולכאן, חלק אמרו שזה "עבודה בעיניים" וחלק אמרו שהשיטה הקיימת טובה כי ככה יותר ילדים מקבלים פידבק חיובי (מדליה) ולכן ממשיכים להתאמן.

מי שרוצה לגדל אלופי ג'ודו

(ולא רק בגיל ילדים) צריך לנסוע איתם הרבה לתחרויות גדולות. אם אתה גר במרכז זה ניחא, אבל אם אתה גר בדרום... נראה לך שאיגוד הג'ודו יחזיר לך על נסיעות?

BentzWatchJudo

New member
ברור אפילו טיסות צריך לממן לבד

ברוב מוחלט של המקרים.
היה ניתן להבין אחרת ממה שכתבתי?

BentzWatchJudo

New member
כן ראיתי וחבל

יש אנשים שפשוט לא מסוגלים לא לומר את המילה האחרונה אבל הם "גמרו את הדיון מזמן", ואת או אני "לא רמה בשבילם" ואין להם וויכוח איתנו בכלל).
הכי טוב להניח להם לומר את המילה האחרונה, לרוב הם עושים מספיק נזק בעצמם לתדמית שלהם פה בפורום וכל המוסיף גורע.
זה לא שאני משתתק (וכמובן שטעיתי בעצמי בעבר ואני עדיין טועה ונגרר לפעמים). כל עוד יש לי משהו ענייני לכתוב אני אכתוב על אפם וחמתם אבל כשזה מתחיל בהשמצות מעגליות אני מניח להם לומר את המילה האחרונה.

במסרים הוא גם הוסיף איומים על קללות

וגם אמר שיגיד למאמן שלי דאז שאני אומרת עליו פה כל מיני דברים, אז אני רק אנצל את ההזדמנות להגיד שאיגור דרק הוא המאמן הכי מדהים, הכי מקצועי, הכי משקיען והכי אנושי שיש. להתאמן אצלו זה משהו שלוקחים לכל החיים, גם אחרי שעוזבים את הג'ודו (9.5 שנים במקרה שלי, מה שלא מנע מאדון אדי92 להגיד לי משהו בסגנון של "חכי חכי בתחרות הבאה שנראה אותך"). לצערי לא על כל מאמן שהיה לי אני יכולה לומר את זה. יש מאמנים אחרים שמעניין אותם רק הבסיס הכלכלי שהוא אכן - ילדים, וכמובן, פוליטיקה. אני יכולה לערוב לכך שבלי קשר לדעתו של איגור על הנושאים שעלו בשרשור ההוא, מההודעות של "אדי92" הוא היה נחרד. יש מאמנים שזה גם הסגנון שלהם (למשל כאלה שמקללים ושוברים כסאות בתחרויות), אבל במקרה הזה אי אפשר לומר שהוא למד את זה מהמאמן, כי איגור הוא סמל להתנהגות אצילית שצריכה להיות למאמן שהוא מודל לחיקוי.

(ולשם סיפוק הסקרנות, אם הייתה כזו, אני לא זוכרת שעשיתי אי פעם קרב עם העומד מאחורי הכינוי "אדי92", כך שכנראה שהוא לא זכה לחוש בידיו את מגעו הרך של שערי...)

אדי92

New member
אני לא מבין אתה כאילו ציני??

אני יענה ,קודם כל לגודו יש חשיפה תקשורתית גדולה ,אם נשווה עם ענפים אולימפיים אחרים!!! אחרי מדליות אולימפיות של אורן ויעל גודו עלה על המפה ואחרי אריק זה התגבר. יחסית רושמים הרבה על גודו גם דברים טובים וגם לא טובים כמובן שזה לא כמו כדורגל אבל בכל זאת חשיפה יש, והיום בארץ מתאמנים אלפי ילדים ויש אלפי מועדונים לכן גם יש כסף.וזה נכון שישנו הבדל בין לגדל אלוף לבין לעשות כסף מחוג גודו .רוב המועדונים עושים את זה כחוג לשם פרנסה וזה לגיטימי!! ויש פאנאטים שאפילו נותנים מכספם על מנת לקדם ספורטאי ולגדל אלוף,למרות שזה לא תמיד משתלם כי האלוף הזה יכול יום אחד להחליט שהוא כבר לא אלוף להיסתובב וללכת והמאמן הפאנאט נשאר בלי כלום!!
תחרויות רבות לילדים מקיימים לפי מחוזים דרום מרכז ו צפון עכשיו פשוט סתם חילקו את זה כך שיהיה נוח לכל מאמן לבוא ביום אחר וגם כמה שיותר תחרויות באיגוד כך יותר תקציבים לאיגוד.

BentzWatchJudo

New member
אני ממש לא ציני הפעם

אני ממש לא ציני הפעם וגם שם לב שברוב הדברים הסכמת עם מה שכתבתי.
לגבי חשיפה תקשורתית זה נכון שיש יותר מאשר לרוב הענפים האולימפים אבל זה עדיין מעט מאד ואפשר לדעתי ומנסיוני בשנה וחצי האחרונה להגיע להרבה יותר בעבודה נכונה (שגם דורשת השקעה).
שתי נקודות למחשבה:
1) האם אתה חושב שאורי ששון מוכר בציבור הרחב? התשובה שלא כל כך או לא בכלל וזה קצת חבל לאור ההשיגים שלו בשנה האחרונה.
2) נקודה נוספת: לכל התחרויות הגדולות (גרנד פרי ומעלה) וגם לחלק מהקטנות יותר יש שידור ממש איכותי באינטרנט. כמה אנשים לדעתך מודעים לשידור הזה? הרוב במקרה הטוב יקראו שורה וחצי בעיתון במקרה שיש מדליה וגם זה לא בטוח שיתפרסם.

גםצופה

Member
מנהל
אם זה המצב בכדור רגל אז במצקועות אחרים

זה הרבה יותר גרוע, ושהעסקנים לא יבלבלו לנו את המח, אני יודעת שבאתלטיקה השכר הוא אפסי לגמרי (לעתים יש תחושה שהמאמן הוא זה שצריך לשלם לועד האולימפי על כך שהיא נתנה לו את הזכות לאמן
)

למעלה