רוצים לנהל את הפורום?

רוצים לנהל את הפורום?

גולשים יקרים,
בימים אלו אנו מחפשים מנהל/ת עבור פורום זה.

אם אתם חושבים שכחול זה צבע שמחמיא לכם
אם אתם בעלי מוטיבציה ורוצים לראות את הפורום האהוב שלכם מגיע לשיאים חדשים
אם אתם חושבים שיש לכם את הכישורים הנדרשים והרצון לתרום לפורום

אז נשמח אם תיצרו איתנו קשר באמצעות מסר להנהלת הפורומים
(גם אם אתם פשוט רוצים להמליץ על מישהו אחר שלדעתכם מתאים)

תודה מראש על שיתוף הפעולה

קוורטו

New member
אני אשמח לנהל

כבר תקופה ארוכה שהפורום קצת מת, ואני אשמח לשנות את זה.
אני אגב לא חושב שהסוגיה המרכזית היא מי ינהל, אלא מה הביא את הפורום למצבו הנוכחי.
תקופה ארוכה שהפורום קצת מת, זה דבר שנמשך חודשים. הפורום הזה גוסס כי כמו כול פורום הוא מתבסס על דיונים - אם אין דיונים, אין פורום. וכרגע, כול ניסיון לדיון עמוק פה נידון לכישלון, הן בגלל תרבות הדיון הירודה שהתפתחה פה והן בגלל מיעוט המשתתפים.
שני אלו נובעים חלקית מהניהול, אבל הם לא תלויים רק בו.

וזה לא שאין על מה לדבר, רק בחודש האחרון:
יצא pietrolino של ג'ודורוסקי, יצא תרגום לספר של מיכאל רבגליאנטי, גם יצא תרגום לספר של אוסמו טזוקה.

לא חסר על מה לדבר, אבל נקודת המוצא של יותר מדיי אנשים פה היא שקומיקס הוא סיבה טובה לריב אחד עם השני, וזה מעודד את הקוראים (והקוראות) הפסיביים לברוח לעזאזל.
קשה מאוד לפתח קהילה של אנשים בוגרים שידונו על קומיקס, כשיותר מדיי אנשים בתוך הפורום מחזקים ומשמרים את התדמית של התחביב הזה כעיסוק לילדים וילדים עם קשיים בהתבגרות. במצב כזה, הקורא הפסיבי המצוי עושה 180 מעלות, והולך למקומות אחרים. בתור קורא ותיק פה יותר מפעם אחת תהיתי אם יש טעם להשקיע בתגובות ארוכות ומושקעות פה, כשמראש אני יודע שהצד השני לא יטרח לקרוא אותן. זאת בעיה של תרבות דיון, וצריך לטפל בה.

אבל התדמית הזאת לא נובעת רק מתרבות הדיון... אם פורום קולנוע היה מתעסק 80% מהזמן ברמבו (2-4), הוא לא היה כזה פופולרי. רוב חובבי וחובבות הקולנוע לא היו מעוניינים להשתתף בפורום. בכול זאת, רמבו זאת פנטזיה גברית לנוער, מאוד ילדותי וטיפשי, נטול ערך תרבותי ואמנותי רב מדיי. חובבי הקולנוע היו מסתכלים מהצד, ותוהים יחד עם שאר האוכלוסייה האם קולנוע זה באמת דבר כזה עלוב ורדוד.

כמו שכתבתי השאלה היא לא מי ינהל את הפורום, אלא אם הוא ימשיך במסלול שהוא היה בו בשנה האחרונה. אני מקווה שאני אוכל לשנות אותו.
כבר שלחתי מסר להנהלת הפורומים בתקווה להתניע את התהליך, אתם מוזמנים לשלוח להם המלצה עלי בתקווה שזה יזרז עניינים.
תזכרו שמי שיתמוך בי כמנהל עכשיו לא יכנס לרשימה השחורה שלי, וכשיגיע הזמן לטהר את הפורום זה יוכל להציל אתכם.

DARKSEID

New member
אין צורך :) אני אמור להיפגש איתם שבוע הבא

ולהתחיל לנהל את הפורום כבר שבוע הבא, ככה שאתה לא צריך לדאוג, הפורום יהיה בידיים טובות.

DARKSEID

New member
תודה
אני מתכנן הרבה דברים גדולים לפורום

הודעה מפורטת על מה אני מתכנן, תהיה ביום רביעי או חמישי.
תפיצו לאנשים שיראו את ההודעה ביום חמישי, כי הפורום יכנס לפול גיר ביום שישי.

mulon1984

New member
בכיף

אבל אם אתה עושה תחרות נושאת פרסים אני רוצה קומבינה :)

mulon1984

New member
הו כה מעניין...

ב-FXP קיים פורום קומיקס מאוד(!) פעיל.
חברי הפורום מפרסמים שם ביקורות מושקעות על קומיקס שהם קראו,
כמעט בכל יום נכנס מישהו לבקש המלצה והוא מייד מקבל יחס נעים ושיחה עם חבר שימליץ,
יש שם לא מעט קוראות קומיקס שמשתתפות באופן פעיל,
וכן, יש גם ויכוחים קשים ואורוכים בין חברי הפורום אבל זה לא מפריע להם להמשיך ולשוחח בשרשורים אחרים בצורה נעימה.

למקרה שאתה תוהה מה סוד הקסם שלהם,
אז זה פשוט:
הם מדברים על מה שבא להם,
מבלי שאף אחד יבוא ויגיד מה טיפשי ומה לא,
מה אומנותי ומה לא,
ומה ראוי ומה לא.
כל אחד פותח נושא על מה שבא לו,
ואם זה לא מעניין אנשים - הוא פשוט לא יקבל תגובות.

אם היית אומר שיש לך שאיפה להקים פורום עבור טווח גילאים בוגר אשר ידונו בו על קומיקס אלטרנטיבי ואומנותי - הייתי אפילו מפרגן לך אצלי בבלוג.
אבל משום מה אתה חייב לעקוץ ולתקוף בצורה פאסיבית-אגרסיבית,
ולכן רמזת שז'אנר גיבורי העל הוא ז'אנר עלוב ורדוד, ו"פנטזיה גברית לנוער, מאוד ילדותי וטיפשי, נטול ערך תרבותי ואמנותי רב מדיי".
וואלה,
אני נפגש עם המון חובבי קומיקס גיבורי על פנים מול פנים,
ותתפלא - רובם המוחלט מעיל גיל 20 לפחות,
והם אוהבים מה שהם קוראים ונהנים מזה.
למה הם צריכים שבפורום קומיקס בתפוז יתנשאו עליהם כמו שאתה עושה?

אם באמת היית רוצה לשנות את פני הפורום,
הייתי ממליץ לך ללמוד מ-FXP:
תתחיל לרשום ביקורות קומיקס על דברים שאהבת והיית רוצה שאחרים יקראו.
עד היום דאגת להוכיח לכולנו כמה אנחנו מפלצות שוביניסטיות אכזריות ושונאי נשים בגלל שאנחנו קוראים ספיידרמן,
אז אולי כדאי שתנסה פעם אחת לדבר על קומיקס שקראת.
אם קראת בכלל... אני עדיין מחכה להוכחה ממך שאתה בכלל קורא קומיקס.

אה,
ואתה גם יכול ללכת למקום אחר ולהקים שם את פורום חלומותיך.
לא ברור למה אתה נטפל לפורום הזה.

נ.ב.
רמבו היא סדרת סרטי פעולה אשר עוסקת בהשפעה של המלחמה על החיילים.
היו סרטים טובים יותר והיו טובים פחות,
אך בכולם המסר הוא שהמלחמה משחיתה,
ושממשלת ארה"ב לא דואגת לחייליה ולשילובם בחברה לאחר חזרתם מהשירות.
רמבו הוא האזרח שיוצא להגן על האינטרסים של מדינתו מתוך השקפת עולם ערכית גבוהה,
אבל נבגד ע"י ממשלה אטומה ופקידים תאבי בצע.

DARKSEID

New member
yeah... אף פעם לא הגבתי לקוורטו

תמיד התייחסתי אליו כמו טרול, אבל אחרי שהוא שם הודעה מזעזעת על בחורה שהייתה לה חוויה מגעילה עם עולם הקומיקס אני מתייחס אליו כמו אל הייטר (סופר טרול).
רק להבהיר, הבעיה שלי לא אם ההודעה של הבחורה זה משהו שאנחנו כקהילה וגם כגברים צריכים להסתכל, ללמוד, להפנים ולהוקיע אנשים שמתנהגים ככה. הבעיה בהודעה של קוורטו היא שהוא התייחס לכל גבר שקורא קומיקס סופר גיבורים, כאילו הוא משה קצב.

אני שם את הלינק עוד פעם, כי אני חושב שזה עדות חשובה.
http://israel.ihollaback.org/2012/05/29/איזה-ראיות-יש-לי-יש-לי-דמעות-בעיניים-חו/
חבל שעידו היה צריך למחוק את ההודעה המקורית, כי קוורטו הצהיר שכל קורא קומיקס סופר גיבורים הוא אנס פוטנציאלי.

mulon1984

New member
הזוי...

לא מפתיע אותי לגלות שיש אנשים מגעילים ודוחים גם בפסטיבל, גם מאחורי דוכנים, וגם כאלו שנכנסים לחנויות קומיקס. זה לא שכל מי שקורא\יוצר קומיקס הוא אוטומטית מלאך או גאון או לא יודע מה.
שלא לדבר על כך שבהמות גסות ומגעילות יש בכל מקום, לא רק בקרב חובבי קומיקס...

אגב,
חבר טוב שלי עשה משמרת בחנות תל אביבית (לא קומיקס), ונכנס גבר זר מהרחוב שהתחיל איתו בשיחה שהובילה מהר מאוד לנגיעות ודיבורים מלוכלכים. כך שאני יכול לתאר לעצמי שסיטואציות כמו באותה עדות אנונימית אכן יכולות להתרחש.
ולמרות זאת,
אני חושב שעדיף שניקח עדויות אנונימיות באופן מאוד סקפטי ונטיל בהן ספק, גם אם היינו רוצים להאמין שהן נכונות. תמיד טוב להסיק מסקנות בריאות וללמוד לקחים ולראות כיצד אפשר להיות טובים יותר. אפשר להחליט להיות יותר אקטיביים אם נתקלים במקרה כזה ולקחת עמדה כשצריך, אבל להסיק מעדות אנונימית שכל מי שקורא גיבורי על הוא אנס פוטנציאלי זאת פשוט שטות איומה.

DARKSEID

New member
הכי מגוחך שקוורטו כל הזמן אומר שהבת שלו

אף פעם לא תתקרב לקומיקס, כי הרי זה ידוע שהתנהגות כזאת קיימת רק בקהילת הקומיקס ולא בקהילות כמו משחקים, סרטים, מוסיקה וטלוויזיה.

mulon1984

New member
אתה בטוח שקוורטו הוא לא פרדריך וורטהאם?

(מי שחיבר את Seduction of the Innocent)

בכל מקרה,
להגיד דברים כאלה מונעים מאיתנו באמת לחנך אנשים להיות יותר רגישים ויותר אקטיביים בהתערבות בסיטואציות כאלה.
לקרא לכל חובבי גיבורי העל "אנסים פוטנציאלים" אוטומטית גורם לאנשים להימנע מלהקשיב, ובכך בעצם אין דיון, אין חינוך ואין התקדמות.

חוץ מזה,
לא הייתי חותם על שום דבר שקוורטו אומר. הוא עדיין אל הוכיח לי שהוא בכלל קורא קומיקס, אז...

AmirPerc

New member
וואו...

"תזכרו שמי שיתמוך בי כמנהל עכשיו לא יכנס לרשימה השחורה שלי, וכשיגיע הזמן לטהר את הפורום זה יוכל להציל אתכם."

כל כך הרבה בדיחות שואה העלית בי עכשיו.

למעלה