רשתות ה- PSN וה-XBOX LIVE נפלו כבר כמה שעות

מישהו 2

New member
רשתות ה- PSN וה-XBOX LIVE נפלו כבר כמה שעות

כל הראיות מובילות לכך שמדובר בקבוצת האקרים בשם Lizards Group שאיימה להפיל אותם היום בשיאו של חג המולד.
ואני פשוט נדהם שחברות ענק כמו מיקרוסופט וסוני נופלות מול קבוצת האקרים, איפה האבטחת מידע כאן?
סוני לא סבלה מספיק כדי ללמוד לקחים?

http://gamepro.co.il/2014/12/25/psn-and-xbox-live-taken-down-for-christmas/

evilplate

New member
אם ענקית תוכנה כמו MS גם נופלת

אז קשה לי להאמין שלסוני יש יכולת להתגונן מול זה, אל תשכח שזו לא פריצה כמו שקרה בעבר וגם לא קרוב לכך, הם פשוט מתקיפים את הרשתות בכך שהם יוצרים עליהן עומס מלאכותי וכך מונעים מאחרים לגשת אליהן, זה רחוק מבאמת לפרוץ אליהן ולקבל גישה למאגרי המידע ומזה אני מנחש סוני מוגנת כמו שצריך לאור מה שקרה בעבר.
&nbsp

אי אפשר להתחבר ל-PSN

בהתחלה שיערת שאולי עקב החג נכנסו בו זמנית כמות עצומה של אנשים וזה הביא עומס וגרם לתקלה, אחר כך שמעתי על האקרים.
מה זה נותן להאקרים אני לא יודע

Josh Gross

New member
ההנחה שלך שגויה מעיקרה מסתבר..

ולזאת סימוכין - From the horse's mouth
&nbsp
Lizard Squad טוענים כי דווקא סוני שידרגו לאחרונה את ההגנה שלהם
במערכת חדשה, כאשר, הם בוחרים לא להכנס לפרטים בעניין האחרונה.
אותה מערכת, לטענתם, דרשה מהם מעט מאמץ "to work around"
&nbsp
בעניין $M, מה שהיה להם לומר על מערכת ההגנה של "ענקית תוכנה" זה “almost nothing”.
&nbsp
Take it for what it is
ובכל אופן, רציונלית, Lizard Squad - כנראה ללא משוא פנים.

evilplate

New member
לא יודע מה הם אמרו

אני הבנתי שה PSN היתה מושבתת עכשיו איזה 3 ימים בזמן שה LIVE חזרה לפעילות מלאה אחרי יום פחות או יותר, אולי בכל זאת התשתיות של MS כחברת תוכנה גדולה הן עמידות יותר או שלפחות MS מקצוענית יותר בטיפול הבעיה?
לא יודע מה להגיד לך אבל ב PSN באופן כללי יש יותר בעיות טכניות מב LIVE ולמרות שמבחינת features הן זהות עדיין ה LIVE יציב יותר באופן כללי.
&nbsp

Josh Gross

New member
מה שהם אמרו מצביע על משהו, דיי פשוט למען האמת

בעניין הPSN, סוני יזמו את העניין מהסיבות שלהם, לא היה לזה קשר ישיר למעללי Lizard Squad.
לצורך העניין, סוני, אם היו בוחרים לעשות כך, יכלו לחזיר לפעילות את רשת הPSN יחד עם XBL.

evilplate

New member
אם זו יוזמה של סוני

להוריד את הרשת לאקסטרה יומיים אחרי שזה סודר אז זה חתיכת תזמון אומלל שהם בחרו בחגים בזמן שאנשים בחופשת כריסמס להשבית להם את הרשת. אתה באמת קונה את זה?

מישהו 2

New member
אי אפשר לדעת מה באמת קרה בוודאות

יש כל מיני אפשרויות... אולי באמת הרשת של סוני הרבה פחות יציבה, אולי הם רצו לעשות בדיקות מעמיקות כדי לוודא שדבר כזה לא יקרה שוב...
אפשר גם להניח שאותה קבוצה של lizard squad הפסיקה להטריד את מיקרוסופט בזמן שהם המשיכו לעשות חיים קשים לסוני

&nbsp
אבל כנראה שהאופציה הראשונה היא הכי סבירה

עטלפוני

New member
אין מצב שסוני הפילה בכוונה את הרשת בחג המולד.

זה בניגוד לכל היגיון שהוא. תתעלם ממה שהבחור השני כתב, הוא מהאנשים שמשתמשים בסימן דולר במקום האות s כשהם מדברים על מייקרוסופט.

evilplate

New member
אני חושב שהוא התכוון

שסוני כביכול סידרה את הבעיה הטכנית באותה מהירות של MS אבל העדיפה בנוסף נגיד לחזק את התשתיות או לתקן את זה בצורה מעמיקה כדי שזה לא יקרה עוד פעם או משהו כזה מאשר סתם לתקן את זה ולעלות את הרשת ולהיות שוב חשוף להתקפה דומה.
&nbsp
כמובן שאני לא חושב שזה סביר וגם אם תיאורתית סוני היתה צריכה יומיים שכאלו על מנת לסדר את הבעיה בצורה מעמיקה יותר היא בטח לא היתה בוחרת אותם בחג המולד אלא נגיד באיזה שבוע אקראי ויבש בינואר או משהו, בקיצור ברור לי שפשוט לקח לה יותר זמן לסדר את הבעיה ממייקרוסופט.
באופן כללי היא פחות מקצוענית ממיקרוסופט בכל הנוגע לרשת ולטיפול בה, היציבות שלה, עדכוני תוכנה למערכת ההפעלה שלוקח לה יותר זמן לעשות בניגוד ל MS וכו' (וסכ"ה זה הגיוני כשמתחשבים ברקע של כל חברה, סוני לעומת זאת בונה חומרה בצורה מקצוענית יותר מ MS ובלי לדבר על כח אלא על איכות הבנייה של מכשיר קטן הרבה יותר עם ספק כח בפנים וכו'), בגלל זה ציינתי שאם MS נפלה זה לא מפתיע שגם סוני לא הצליחה להתמודד עם זה.

Josh Gross

New member
זה קצת יותר מבוסס מאשר תיאוריה

אני מתפלא שבחור עם קישורי חיפוש כשלך לא יודע זאת כבר.. עד פה בעניין ה Downtime היזום.
&nbsp
ושוב, לעצם העניין, החבר'ה המשועממים האלו טוענים כי הרשת של סוני הייתה יותר ערוכה
להתמודד עם אתגרים מסוג זה, כאשר מה שהיה למערכת הגנה, המקבילה, מבית $M להציע - “almost nothing”.

evilplate

New member
במקום לנסות לעקוץ כל הזמן

אתה יכול להביא את הקישור שיוכיח את דבריך, וגם אם תיאורתית זה היה נכון עדיין ההחלטה להוריד את הרשת לאקסטרה יומיים בכריסמס בשביל שיפוצים או מה שזה לא יהיה היא גרועה ברמות.

עטלפוני

New member
לא יודע למה הוא התכוון

הוא מצטט קבוצת ילדים שעושה התקפות ddos, הם יכולים לטעון מה שהם רוצים זה לא אומר שזה נכון.
&nbsp
מה שכתבת נכון, לכל חברה יש את הנקודות חוזקה וחולשה שלה (משתמשי אקס בוקס חזרו לשחק בחג המולד מהר, ומשתמשי פלייסטיישן חזרו לשחק יומיים אחרי, אבל עם רזולוצייה ו fps גבוהים יותר).

evilplate

New member
בקשר לשורה השנייה בהודעה שלך

בתכל'ס המצב של ה XB1 מבחינה טכנית הוא עולמות טוב יותר ביחס להשקה, מן הסתם הפער החומרתי נשמר אבל הכלים של MS, העדכוני תוכנה, הורדת המשאבים של הקינקט וכו' שיפר את המצב פלאים ואני באמת לא חושב שהפער משמעותי במיוחד לרוב האנשים.
&nbsp
תראה למשל את Dying Light שהוא משחק תובעני ומרשים למדי שיוצא בינואר ורץ על 2 הקונסולות ב 1080Pו 30 FPS, מי היה מאמין שה XB1 תתמודד עם זה בתקופה של ההשקה שהכל היה ב 900 או 720P ועם FPS נמוך יותר וכו'?
&nbsp
המפתחים של המשחק אמרו ש MS הוציאה בדצמבר עדכון תוכנה למפתחים שנתן להם שליטה טובה יותר על ה ESRAM שבקונסולה ובזכות זה הם הצליחו להגיע ל 1080P, הנה עוד אחד מהיתרונות של MS כחברת תוכנה מתקדמת- היא יודעת לפתח כלים מצוינים שינצלו את הקונסולה שלה כמו שצריך ככה שגם אם פישלה יחסית בחומרה היא מצליחה לחפות על כך בעזרת הכישרון שלה בתוכנה.

עטלפוני

New member
כן, קראתי על זה

אל תשכח שאני משתמש ב X1, ומאוד מרוצה. ת'כלס, אני לא ממש רואה הבדלים בסרטוני השוואה, בטח לא משהו שגורם לי להצטער על הרכישה אבל זה לא אומר שהפס4 יכולה להגיע לפוטנציאל גרפי גבוה יותר. מה גם שהרבה משתמשי פס4 טוענים שמשחקים יכולים להיות 1080/60, אבל מוגבלים ל 30 בגלל הX1 וליצור אחידות.
&nbsp
נחכה ל 22 לינואר לשמוע על החידושים הנוספים, יש כנס על חלונות 10 ובין היתר מדברים גם על הגרסה לX1, עם DX12 ולך תדע מה עוד.

evilplate

New member
זה שטויות מה שמשתמשי PS4 אומרים

אין מצב שהפס4 מוגבלת ל 30 FPS בגלל ה ONE, סתם קונספירציות בשקל.
נכון, אם יש מקרה ש 2 גרסאות הקונסולה רצות בצורה זהה אז ברור שגרסת הפס4 יכלה להיות מנוצלת בצורה טובה יותר, אבל זה בטח לא בפער של 60 מול 30 וזה קורה כי המפתחת כנראה השקיעה יותר משאבים בלדחוף את גרסת ה ONE כי מהר מאוד הם הגיעו ל target שלהם עם ה PS4 והם לא ניצלו אותו מעבר לזה, כן זה מבאס שזה קורה מבחינת שחקני ה PS4 אבל אף אחד לא מחזיק את גרסאות ה PS4 מאחור בכוונה וכאמור גם אם כן הפער הוא לא 60 מול 30.
&nbsp
בקשר לסרטוני השוואה יוטיוב זה לא כלי לבחון דברים כאלו, אני זוכר לקראת סוף הדור הקודם שמשחקים רצו על ה PC בצורה הרבה יותר עדיפה מהקונסולות הייתי מסתכל על סרטוני השוואה של גרסת ה PC מול גרסאות ה 360 ו ה PS3 והייתי מרגיש ממש סבבה עם הקונסולה שלי... לא הבנתי מה משתמשי ה PC מקשקשים על פער ענקי וזה נראה לי ממש קרוב.
&nbsp
עכשיו שאני בעצמי משחק משחקי cross gen על ה PS4 אני מבין כמה טעיתי, היוטיוב לא ממש ממחיש את ההבדלים אבל במקרה של ה PC מול ה PS3 הם מן הסתם היו מאוד גדולים כמו שהם עכשיו כמו ה PS4 מול ה PS3 לפחות, אני לא אומר שזה המצב גם עם ה XB1 מול ה PS4, אני רק אומר שזה כלי לא מספיק טוב.

היוטיוב כלי מספיק טוב הוא לא מושלם

אכן הכי טוב לראות ישירות בזמן אמת, אבל אם יש לך מסך איכותי FULLHD ומה שנמצא ביוטיוב באמת הועלה באותה רזולוציה אתה תראה היטב כמו שאני רואה אצלי במחשב.

אםמישהו העלה וידאו זה לא אומר שבאמת האיכות כפי שהוא סימן שם, הוא יכול לסמן 4K זה לא אומר שבאת זו האיכות, לכן צריך לראות בעין.

evilplate

New member
הוא לא מספיק טוב

זה לא קשור לרזולוציה שלו, הביט-רייט של הסרטונים שם נמוך מאוד, הם לא באיכות טובה, מה שקורה זה שאין ביטוי לרמת ה IQ של התמונה כשאתה צופה במשחקי מחשב דרך יוטיוב, בנוסף לזה שאתה לא רואה עד כמה ה IQ טוב או לא הוא גם מטשטש פגמים (הסרטון באיכות נמוכה יחסית והתמונה שלו מטושטשת יותר ולכן פחות רואים ג'אגיז ושאר פגמים במשחק) ככה שהוא אפילו מחמיא לגרסה הנחותה יותר, בסופו של דבר הגורמים הללו (טשטוש פגמים+ חוסר ביטוי ל IQ גבוה יותר) מביא לכך שהפערים לא נראים גדולים לא רק בין X1 ל PS4 או PC אלא אפילו בין PS3 ל PS4 לפעמים.
&nbsp
אם אתה רוצה אתר שממחיש יותר איך המשחקים נראים תנסה את גיימרסייד: www.gamersyde.com שמציג גיימפליי וסרטונים באיכות גבוהה יחסית (למרות שגם זה מושלם אבל זה הכי טוב שיש חוץ מלנגן את המשחק על הקונסולה שלך)
&nbsp

PlayGirl3

New member
נראה שהרשת חזרה סוף סוף

טוב שהורדתי את העונה השנייה של TWD לפני שהרשת נפלה. זה העביר לי את הזמן יופי

מקווה שיהיה פיצוי כלשהו מעבר להארכת מבצעים בחנות הדיגיטלית.

למעלה