סופגניות
סופגניות קלאסיות
רכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס סוכר +1 כפית
2 ביצים טרופות קלות
60 גרם מחמאה רכה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ברנדי
1/2 4 עד 5 כוסות קמח
שמן לטיגון,
אופן הכנה:
בקערה גדולה מוסיפים את חומרי הבצק מלבד הקמח ומערבלים.
מוסיפים את הקמח כוס אחר כוס תוך עירבול , במידה ועובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, מוסיפים קמח כף אחר כף, עד שהוא נפרד מהדפנות לגמרי, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים: מחממים במיקרו שתי מגבות מטבח במשך דקה, מניחם אחת מתחת לקערה ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט מניחים מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה.
כל זה כדי לעזור לבצק לתפוח מהר יותר
אחרי שעתיים מסירים את הניילון הנצמד, ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים,
עוטפים שוב בניילון, מחממים שוב את המגבות ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
מכינים שתי תבניות, מרופדות בנייר אלומיניום. משמנים בעזרת מגבת נייר או מפית.
בשום אופן לא מקמחים את המשטח עליו מניחים את הסופגניות,
הקמח העודף נשרף בטיגון ומעכיר את השמן.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה,
את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה,
וסגירת הקצוות בצורה נאה.
מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף
מגבת מטבח מחוממת.
מתפיחים במשך 45 דקות.
מחממים שמן לטיגון עמוק (בעומק של מינימום 5 ס"מ) ל 180-190 מעלות צלזיוס.
אם אין טרמומטר, מחממים את השמן על להבה בינונית בעוצמה הכי גבוהה.
עוד דרך לבדוק היא לטבול ידית של כף עץ בשמן, בניצב לתחתית הסיר.
אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן חם דיו.
בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת.
מכניסים את הסופגניות לשמן כשהחלק העליון שלהן טובל בו.
אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום שלוש ביחד שלא יורידו את הטמפרטורה.
מכסים מיד במכסה למשך דקה, מסירים את המכסה ומטגנים עוד כדקה דקה וחצי,
הופכים, וממשיכים לטגן עוד שתי דקות בערך.
מוציאים בכף מחוררת לצלחת עם נייר סופג, ממלאים בריבה - בעזרת מזרק ומפזרים אבקת סוכר
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_92.html[/URL]
.