שירשור מתכונים לחג השבועות

שירשור מתכונים לחג השבועות


שבועות בפתח וכמו כל שנה אני מחכה למתכוני החלב שלכם.

שיהיה לכולם חג שבוע נעים וטעים
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה קפוצ'ינו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_8860.html[/URL]

זכתה בתחרות עוגות הגבינה של תפוז

רכיבים:
לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס“מ
לתחתית:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
250 גר' בסקויטים טחונים
1 כף קקאו, מנופה
לקרם גבינה:
750 גרם גבינת 5% בטמפרטורת החדר, מנוקזת מנוזלים במשך שעתיים
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כף תמצית וניל טהור
1/2 2 כפיות אספרסו נמס ("נסטלה") מומסות ב-3 כפיות מים חמים
2 כפות ליקר קפה "קלואה" (אני השתמשתי בליקר הקפאה הביתי שלנו)
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כף קורנפלור, מנופה
4 ביצים
לציפוי:
1/2 1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר



אופן הכנה:
תחתית:
מעבדים את חומרי הבסיס ומרפדים תחתית + דפנות.
שומרים במקרר.

קרם הגבינה:
בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה תוך הוספת הסוכר הווניל, נוזל האספרסו, ה"קלואה", השמנת החמוצה והקורנפלור.
מערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.
מעבירים לתבנית.
אופים באמבט מים: מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה כ-3 ס“מ מדפנות תבנית העוגה.
אופים 65-70 דקות עד שהעוגה די יציבה אבל עדיין מעט רוטטת (אבל לא נוזלית).
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-15 דקות בתנור עם דלת מעט פתוחה.
מוציאים בזהירות את תבנית העוגה מהתבנית עם המים.
שופכים את השמנת ומצננים צינון מלא מעל לרשת.
מניחים במקרר כל הלילה.

 
למעלה