שרשור דזרט צ'אלנג': מי שם? טיפים?

מור שלז

New member
שרשור דזרט צ'אלנג': מי שם? טיפים?

בסוף השבוע הקרוב יתקיים פסטיבל הדזרט צ'אלנג' והבנתי שתהיה לנו נציגות מכובדת מהפורום, ולרבות מאיתנו זו הפעם הראשונה
אז מי תהיה שם?
מבין אלו שכבר היו שם, איזה טיפים יש לכן לתת למי שזו לה הפעם הראשונה?

מור שלז

New member
גם אני אהיה שם, ומתחילה להתרגש

פעם ראשונה שאני אהיה בדזרט צ'אלנג'

אני מתכננת להגיע עם כמה וכמה מתאמנים שלי וזו פעם ראשונה של רבים מהם בריצת לילה
ואני מתכננת ללוות אותם ולרוץ איתם.
והכי מפחיד: פעם ראשונה שאני משתתפת במרוץ של אופני שטח ביום שאחרי

וכל המתח וההתרגשות האלו מתערבבים להם ביחד: התרגשות עבור המתאמנים שלי שזו להם פעם ראשונה בריצת לילה, התרגשות שלי כמאמנת וכמובן ההתרגשות והחששות של פעם ראשונה באופני שטח, פעם ראשונה במרוץ שכזה מאז שנאלצתי לעזוב את עולם הטריאתלון והאיירונמן ורכיבת הכביש.

אז למי יש טיפים לרכיבה?
מה בכלל לובשים במרוץ מדברי שכזה?
לקחת תיק מים נכון? (48 ק"מ, ובאופניים שלי יש מקום רק לבקבוק אחד קטן)
למה לשים לב?

מלא שאלות, מלא חששות, מלא התרגשות. מי יודע, אולי משהו חדש מתחיל אצלי עכשיו?
http://www.youtube.com/watch?v=8yfWmcGlVn8

ממה מיה

New member
יזה כיף - הזדמנות למפגשון פורום

אהיה שם שנה שנייה לריצת 10 ק"מ.
שנעה שעברה"עוד נועה" המליצה לי להגיע, זה היה מירוץ השטח הראשון שלי בארץ והיתה שם אוירה כזו נהדרת (המאהלים, המוסיקה, ההופעות והכי חשוב השלווה שבריצה הלילית בטבע) שהבטחתי לעצמי להגיע גם השנה והפעם עם המשפוחה (3 ילדים, בן 11 ותאומים בני 7).

דגדג לי להרשם לריצת 20 ק"מ וגם לעשות רכיבה למחרת אבל נחכה עם זה לשנה הבאה..

למרות שבעלי אינו חובב ספורט וקמפינג הוא הסכים לשיגעון וכך נרשמנו גם לקמפינג ולטיול המשפחות הרכוב למחרת (6 ק"מ). מקווה שזה לא יהיה טראטמתי עבורו וייגמר באמירות בסגנון "אמרתי לך..)

נרשמנו לארוחת ערב אבל מבחינתי זה לא נופל טוב עם הריצה הלילית.. אני בכלל לא בנויה לריצות ליליות.
בכל מקרה מוזמנות לבקר באהלנו הקט

הייתי במקום של בעלך לפני שנתיים

עם ילדות קטנות יותר (שנתיים ושמונה), ולמרות שאני לא אוהבת קמפינג ולא ישנתי כל כך בלילה, ו"רק" רכבתי משפחתית בעוד הוא גם רץ, נהניתי מאד. יש משהו באווירה של אירועי ספורט, נדמה לי, ושם היא קצת מתעצמת, נראה לי שבגלל ה"מגורים" המשותפים במתחם.
בקיצור, נראה לי שהוא יהנה.
כיף לכם

tom696

New member
גם אני

20 ק"מ, פעם ראשונה בדזרט צ'אלנג'.

ריצה בחושך בשטח זה לא כוס התה שלי. אני לא רואה הכי טוב בחושך וזה מזכיר לי מסעות עם דיס אינפורמציה בצבא. מצד שני בכל זאת החווויה שלי של ריצה בלילה בהר לעמק היא טובה ואני מגיעה מהמקום הזה.
חוץ מזה כמו שכבר כתבתי אנחנו עושים את זה בהרכב משפחתי של 6 אנשים אז יהיה שמח.

לגבי ביגוד התכנון שלי הוא טייץ ארוך, גופיה ועליה חולצה ארוכה (של החצי באיסלנד בשביל השוויץ
ואחרי זה כל מה שאפשר ללבוש בשביל לא לקפוא.

דצמבר
http://sheilaferber.bandcamp.com/track/--9

susieada

New member
בהצלחה לכולן!

מקווה שתוכלו להיפגש, שיהיה נעים, חמים, חוויה, כייף עם המשפחות, בריצה לכל מרחק ולרכיבה!

tom696

New member
אז איך היה?

תלוי באיזה רזולוציה שואלים - במיקרו או במאקרו.

במאקרו - חוויה מעניינת לכל המשפחה. ההורים שלי נהנו מההליכה פחות או יותר, בת הזוג הפגיזה ואחי ובת הזוג שלו שרדו את ה-6 ק"מ. וחוץ מזה שעתיים בקופסאת פח עם המשפחה לכל כיוון וקפה בבית קמה בדרך הלוך.

במיקרו - 21 ק"מ, אחלה ארוכה שבועית, חותמת על הקצב הזה כל שבוע. הדזרט צ'אלנג' זה אירוע שרציתי להשתתף בו מאז שהוא התחיל וטרם יצא. בחניון נחל פרצים הייתי בפעם האחרונה בחנוכה דרום בי"ב, הזכיר נשכחות. אבל (כמו שכבר ידעתי והתעלמתי קצת) ריצת שטח זה לא כוס התה שלי בפרט לא בלילה. היה לי לא קל. בהתחלה הדופק שלי השתולל למרות שנסיתי להאט והיה לי קשה להסתגל לקור שבתכלס' לא היה כזה נורא.

רציתי להגיע לק"מ 6-7 ששם בדרך כלל אני כבר משייטת. בפועל ק"מ 9 שהיה בתוך נקיק היה לי לא פשוט בכלל (לטעמי גם בחלק הזה וגם בק"מ האחרונים היה אפשר לסמן קצת יותר) ואז רק רציתי להגיע לק"מ ה-11 כדי לעבור את החצי. רק ביציאה מהנקיק בק"מ העשירי קצת הוקל לי אבל ק"מ 13 היה פשוט לא נגמר והרגשתי שאני דורכת במקום. דווקא אחריו, בשליש האחרון, הצלחתי לתפוס את הקטע ולהסתדר ולגלוש פלוס מינוס עד הסיום.

התוואי של העיקולים והאבנים היה לי לא פשוט, כולל השתטחות אחת עם כמה מכות יבשות בק"מ ה-20 (באיזשהו שלב ידעתי שמתישהו אני אפספס ואמעד השאלה הייתה רק מתי וכמה זה יכאב). בניגוד להר לעמק שכמעט לא השתמשתי בפנס ראש פה זה היה מאסט מבחינתי (למרות שלא חייבו). ממה שאני הרגשתי הארגון היה מתוקתק - החולצות במידות שהזמנו למרות שבאנו לקחת רק ממש לפני הזינוק, הסנדוויץ' בסיום היה טעים, היו מים בסיום (אולי היה מקום לעוד נק' מים במסלול). לא יודעת אם אני אחזור על החוויה גם בגלל הריצה שפחות מתאימה לי (חובבת אספלט ואור שכמותי) והמרחק שהוא פקטור.

tamark4

New member
נהנית או לא ?

כנראה שקצת... נשמע לא פשוט בכלל.
ממש יפה שבאתם במסגרת משפחתית.

tom696

New member
גם...

רציתי להשתתף בדזרט צ'אלנג' תקופה ום אם זה לא כוס התה שלי נסיתי, ראיתי, הבנתי. זה גם משהו. עדיף על אי הידיעה מבחינתי.

האין נוף בחושך (מור כתבה שהיא נהנתה מהנוף קשה לי להבין על מה היא מדברת...) והריצה הלא פשוטה הם הם לטוב ולרע. מצד שני, ההיענות המשפחתית (aka ההפרעה המשפחתית) לחלוטין לא מובנת מאליה וכמו שאמא שלי כתבה לי הבוקר "אם לא תהיו פה מי ייקח אותי לרוץ בסוף העולם ברוח ובצינה".

ממה מיה

New member
שרדנו את המדבר

השנה הבאתי את המשפוחה. לא פשוט לנתק את החבריה אצלי (כולל הבעל) מהמסכים למיניהם..
ההי נחמד לפגוש את ס. חברתי מהלימודים ולסגור פערים..
וכמובן את הזוג החביב פורת, מוכן ומזומן ל 30 ק"מ.
יצאתי לשם קצת מצוננת, מייד לאחר שקיעת השמש החל להיות לי קר, לבשתי שכבה ועוד שכבה ועוד, ועוד.. הילידים שלי לא התלוננו והמשיכו להסתובב עם בגדים קלים.
רק לקראת הריצה העזתי להסיר שכבות ולצאת לריצת חימום..
ריצת 10 ק"מ היתה קסומה, רצתי נקי בלי מוסיקה וגרמין, בלי לחשוב על הקצב פשוט להנות מהשקט..
בלילה קפאתי באוהל ובקושי ישנתי בגלל כל מיני רעשים בחוץ (תינוק שבכה, משאית ועוד..), אבל נראה היה שרק אני, כל השאר לנו בשלוה ואף הסירו בגדים ארוכים..

למחרת בבקר טיול אופניים משפחתי - המסלול לא משהו אבל הכיף של לנסוע פעם ראשונה כל המשפחה ולשמוע את הילדים שהם רוצים עוד היה שווה הכל!!

למעלה