מצטערת על החפירה מראש
טוב נבחנתי פעמיים, פעם ראשונה עם קורס של יואל גבע ופעם שניה לבד
אז אני אפרט את שתיהן:

פעם 1:
-של איזו חברה הקורס? יואל גבע
-מה היה מבנה הקורס? מתחילים מהבסיס, ולאט לאט בונים את הידע ועוברים על כל החומר עד לבחינה, כאשר מסיימים
את כל הנושאים קצת לפני המרתון. תוך כדי הקורס עושים בחנים ותרגולים בזמנים כדי להתרגל לעניין הזמנים והשאלות ברצף,
והפעם הראשונה שעושים סימולציה של 8 פרקים זה במרתון. במרתון יש חזרה על כל החומר שנלמד כולל שילוב סימולציות של גבע.
-מה היה טיב החומר וכמותו? לדעתי החומר איכותי ומקיף, כמות רבה של שאלות לתרגול, ואם מסיימים אז יש עוד באתר.
- האם שיטות הפתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי? בכמותי השיטות עזרו לי מאוד, במילולי פחות שמים דגש על שיטות
ויותר על הבנה אז פה פחות, ובאנגלית נתנו כל מיני טיפים שעזרו.
-התרשמות מהמדריך (ניתן לציין את שמו) : הייתה לי מדריכה מקסימה ששמה ימית
מה שהכי אהבתי בה זה שהיא עוזרת ומלמדת מכל הלב. מהשיעור השני איתה, היא אמרה שהיא באה חצי שעה מוקדם יותר לענות לנו על שאלות ולעזור לנו, ושנבוא לשאול אותה כמה שיותר שאלות כי היא לא רוצה לשבת לבד ולהשתעמם. שמעתי על מורים שאמרו לתלמידים לקבוע איתם במיוחד וזה קצת מביך.. וימית אמרה שפשוט נבוא, והיא תהיה שם בכל מקרה. כולם הרגישו ממש בנוח לדבר איתה ולהתייעץ איתה.
-מס' הסימולציות ואיכותן? היו 4 סימולציות, לדעתי הן היו קצת קיצוניות, אחת קשה באנגלית, אחת קשה בכמותי, אחת קשה במילולי מתוך טענה שזה אמור להכין אותנו לגרוע מכל. אני חושבת שזה קצת הכניס כמה אנשים לדיכאון כי הם חשבו שהם ממש גרועים, אבל במבט כולל היו בסימולציות שאלות טובות שלומדים מהן אח"כ, אז היה שווה לטעות
-כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה? הייתי טיפה לחוצה וזה השפיע. לא התחברתי לנושא של החיבור, המילולי היה לי טיפה קשה וגם האנגלית.. במבט לאחור נתתי לעצמי להילחץ ובגלל זה עשיתי טעויות טיפשיות, אני חושבת שמרוב שעשיתי הכנה טובה מבחינת החומר לא עשיתי הכנה טובה מבחינה מנטלית וזה לא פחות חשוב. צריך לבוא למבחן הזה רגועים וחדים כאילו פותרים סימולציה בבית עכשיו. אני חושבת בדיעבד שאולי היה יותר טוב אם בקורס היו נותנים לנו יותר סימולציות, ככה שנתאמן כמה שיותר להישאר חדים במשך 8 פרקים ורמת הלחץ ביום הבחינה תפחת.
-מחיר : בסביבות ה-7000 שקל.
-הערות כלליות ואחרות: קחו בחשבון שיש ביואל גבע אנשים מכל הרמות, ולכן זה עלול מעט לעצבן ששואלים שאלות וזה מעכב את הכיתה. אם אתם מרגישים שאתם ברמה גבוהה מאוד וזוכרים חוקים מתמטיים טוב, אולי הקורס הזה פחות כדאי לכם, אתם תרגישו מריחת זמן מטורפת (במיוחד בחודש הראשון שזה לימוד הבסיס).

טוב ולמועד הנוכחי למדתי לבד:
-כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה? בערך חודשיים
-מאיזה ספרים למדתם? שילבתי מיואל גבע וקידום
-האם הכנתם תכנית למידה מסודרת? יואל גבע שולחים תוכנית למידה לנבחנים חוזרים שלהם ופותחים את הלומדה שוב, אז הלכתי פחות או יותר ע"פ התוכנית שלהם עם שינויים קלים שלי שיתאימו לאופי הלמידה שלי יותר
- מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ? התחלתי בלעבור על כל הנושאים והמילים, הפעם זה היה מהיר יותר כי זכרתי את הנושאים. לאחר מכן שמתי דגש גדול על תרגול כמה שיותר סימולציות של המרכז הארצי (כולל המבחנים הישנים, הדפסתי אותם והורדתי נושאים לא רלוונטים, זה היה תרגול מעולה ומומלץ לכולם
)
-כמה שעות למדתם בכל יום? בהתחלה משהו כמו 6, במרתון לפעמים גם 12 שעות..
-הערות כלליות: מתחרטת קצת שלמדתי שוב מהספרים של גבע, כי זכרתי את השאלות ובגלל זה זה לא היה יותר מדי אמין.. כתוצאה מכך הבנתי שקורס חוזר בעתיד יהיה דבר לא טוב, צריך שינוי של חומרים, שהפיתרון והתרגול יהיו אמינים. לכן, ממליצה לכל מי שמחליט ללמוד לבד פעם 2 להשיג ערכה של קורס או מקום אחר, ואם התחברתם לשיטות של הקורס שלכם להישאר איתן. אם לא, יש שוני בין השיטות של המכונים וכדאי להציץ ולאמץ שיטות חדשות

זהו סיימתי לחפור יום טוב לכולם ובהצלחה לכל הלומדים