שרשור המלצות למידה - אפריל 15

jfibush

New member
תגובה

נכנסתי למערכת של אנקורי ולמרבה הצער לא ניתן להזין תוצאות עבור כל הבחינות של המרכז הארצי. בכל מקרה, היה מעניין לקרוא.

Betker

New member
תודה,אבל המערכת של אנקורי לא עובדת עם ת'ז בדויה.

שרשור המלצות למידה - אפריל 15

גולשים יקרים,

כעת , כשהגיעו ציוני מועד אפריל הגיע הזמן לשרשור המלצות למידה.
בין אם עשיתם קורס, לקחתם מורה פרטי או למדתם לבד, תוכלו לעזור עם נסיונכם לדורות הבאים ע"י מענה על השאלות הבאות:

איך למדתם? האם בעזרת קורס? מורה פרטי? או לבד..?

אם לקחתם קורס , ענו על השאלות הבאות:

של איזו חברה הקורס?
מה היה מבנה הקורס?
מה היה טיב החומר וכמותו?
האם שיטות הפתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי?
התרשמות מהמדריך (ניתן לציין את שמו) :
מס' הסימולציות ואיכותן?
כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה?
מחיר :
הערות כלליות ואחרות:

מי שלמד עם מורה פרטי, נא לענות:

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה?
האם הוא סייע לכם בבניית תכנית לימודים?
האם הוא הצליח לקדם אתכם בנושאים החלשים שלכם?
האם הרגשתם ששיעור פרטי היה יעיל יותר מאשר שיעור בכיתה / למידה לבד?
מחיר :
הערות כלליות:

מי שלמד לבד, הגיע תורכם:

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה?
מאיזה ספרים למדתם?
האם הכנתם תכנית למידה מסודרת?
מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ?
כמה שעות למדתם בכל יום?
הערות כלליות:

ושאלה לכולם:

האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך בה למדתם , או שכעת לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת?
יאללה, כולם לענות

lolly93

New member
מצטערת על החפירה מראש ;)

טוב נבחנתי פעמיים, פעם ראשונה עם קורס של יואל גבע ופעם שניה לבד :) אז אני אפרט את שתיהן:
&nbsp
פעם 1:
-של איזו חברה הקורס? יואל גבע
-מה היה מבנה הקורס? מתחילים מהבסיס, ולאט לאט בונים את הידע ועוברים על כל החומר עד לבחינה, כאשר מסיימים
את כל הנושאים קצת לפני המרתון. תוך כדי הקורס עושים בחנים ותרגולים בזמנים כדי להתרגל לעניין הזמנים והשאלות ברצף,
והפעם הראשונה שעושים סימולציה של 8 פרקים זה במרתון. במרתון יש חזרה על כל החומר שנלמד כולל שילוב סימולציות של גבע.
-מה היה טיב החומר וכמותו? לדעתי החומר איכותי ומקיף, כמות רבה של שאלות לתרגול, ואם מסיימים אז יש עוד באתר.
- האם שיטות הפתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי? בכמותי השיטות עזרו לי מאוד, במילולי פחות שמים דגש על שיטות
ויותר על הבנה אז פה פחות, ובאנגלית נתנו כל מיני טיפים שעזרו.
-התרשמות מהמדריך (ניתן לציין את שמו) : הייתה לי מדריכה מקסימה ששמה ימית :) מה שהכי אהבתי בה זה שהיא עוזרת ומלמדת מכל הלב. מהשיעור השני איתה, היא אמרה שהיא באה חצי שעה מוקדם יותר לענות לנו על שאלות ולעזור לנו, ושנבוא לשאול אותה כמה שיותר שאלות כי היא לא רוצה לשבת לבד ולהשתעמם. שמעתי על מורים שאמרו לתלמידים לקבוע איתם במיוחד וזה קצת מביך.. וימית אמרה שפשוט נבוא, והיא תהיה שם בכל מקרה. כולם הרגישו ממש בנוח לדבר איתה ולהתייעץ איתה.
-מס' הסימולציות ואיכותן? היו 4 סימולציות, לדעתי הן היו קצת קיצוניות, אחת קשה באנגלית, אחת קשה בכמותי, אחת קשה במילולי מתוך טענה שזה אמור להכין אותנו לגרוע מכל. אני חושבת שזה קצת הכניס כמה אנשים לדיכאון כי הם חשבו שהם ממש גרועים, אבל במבט כולל היו בסימולציות שאלות טובות שלומדים מהן אח"כ, אז היה שווה לטעות :)
-כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה? הייתי טיפה לחוצה וזה השפיע. לא התחברתי לנושא של החיבור, המילולי היה לי טיפה קשה וגם האנגלית.. במבט לאחור נתתי לעצמי להילחץ ובגלל זה עשיתי טעויות טיפשיות, אני חושבת שמרוב שעשיתי הכנה טובה מבחינת החומר לא עשיתי הכנה טובה מבחינה מנטלית וזה לא פחות חשוב. צריך לבוא למבחן הזה רגועים וחדים כאילו פותרים סימולציה בבית עכשיו. אני חושבת בדיעבד שאולי היה יותר טוב אם בקורס היו נותנים לנו יותר סימולציות, ככה שנתאמן כמה שיותר להישאר חדים במשך 8 פרקים ורמת הלחץ ביום הבחינה תפחת.
-מחיר : בסביבות ה-7000 שקל.
-הערות כלליות ואחרות: קחו בחשבון שיש ביואל גבע אנשים מכל הרמות, ולכן זה עלול מעט לעצבן ששואלים שאלות וזה מעכב את הכיתה. אם אתם מרגישים שאתם ברמה גבוהה מאוד וזוכרים חוקים מתמטיים טוב, אולי הקורס הזה פחות כדאי לכם, אתם תרגישו מריחת זמן מטורפת (במיוחד בחודש הראשון שזה לימוד הבסיס).
&nbsp
טוב ולמועד הנוכחי למדתי לבד:
-כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה? בערך חודשיים
-מאיזה ספרים למדתם? שילבתי מיואל גבע וקידום
-האם הכנתם תכנית למידה מסודרת? יואל גבע שולחים תוכנית למידה לנבחנים חוזרים שלהם ופותחים את הלומדה שוב, אז הלכתי פחות או יותר ע"פ התוכנית שלהם עם שינויים קלים שלי שיתאימו לאופי הלמידה שלי יותר :)
- מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ? התחלתי בלעבור על כל הנושאים והמילים, הפעם זה היה מהיר יותר כי זכרתי את הנושאים. לאחר מכן שמתי דגש גדול על תרגול כמה שיותר סימולציות של המרכז הארצי (כולל המבחנים הישנים, הדפסתי אותם והורדתי נושאים לא רלוונטים, זה היה תרגול מעולה ומומלץ לכולם :) )
-כמה שעות למדתם בכל יום? בהתחלה משהו כמו 6, במרתון לפעמים גם 12 שעות..
-הערות כלליות: מתחרטת קצת שלמדתי שוב מהספרים של גבע, כי זכרתי את השאלות ובגלל זה זה לא היה יותר מדי אמין.. כתוצאה מכך הבנתי שקורס חוזר בעתיד יהיה דבר לא טוב, צריך שינוי של חומרים, שהפיתרון והתרגול יהיו אמינים. לכן, ממליצה לכל מי שמחליט ללמוד לבד פעם 2 להשיג ערכה של קורס או מקום אחר, ואם התחברתם לשיטות של הקורס שלכם להישאר איתן. אם לא, יש שוני בין השיטות של המכונים וכדאי להציץ ולאמץ שיטות חדשות :)
&nbsp
זהו סיימתי לחפור יום טוב לכולם ובהצלחה לכל הלומדים :)

lolly93

New member
אה ושכחתי לציין

המילון של גבע מעולה. בשני המועדים שנבחנתי לא קרה שנתקלתי במילה לא מוכרת גם במילולי (אנלוגיות) וגם באנגלית (השלמת משפטים). זהו שווה לעבוד קשה וללמוד את המילים כמו שצריך :)

MissKlein

New member
למידה עצמית

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה? בגלל שזו הפעם הרביעית, אז משהו כמו חודש וחצי לפני.

מאיזה ספרים למדתם? בעיקר חומרים של המרכז הארצי - בחינות אמת ישנות וחדשות. לחיזוק - ספר המרתון של פסיכו, אנלוגיות של ניב רווח ..

האם הכנתם תכנית למידה מסודרת? כן, ניסיתי לעבוד לפי תוכנית מסודרת שבניתי לעצמי. לפעמים היו חריגות :\

מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ? כן, כל שאלה שלא הצלחתי ניסיתי להבין מה הבעיה, ולנסות לחקור דרך פתרון אחרת. תרגלתי בעיקר פרטי אמת.

כמה שעות למדתם בכל יום? מעט, בגלל היותי סטודנטית
משהו כמו שעה - שעה וחצי.

הערות כלליות: אסור לוותר על החומרים של המרכז הארצי, גם חומרים בנוסח הישן. זה התרגול הטוב ביותר, שהכי עוזר "להכנס" לראש של המרכז הארצי.

ושאלה לכולם:
האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך בה למדתם , או שכעת לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת?
לדעתי, דרך לימוד זה דבר מאוד אינדיווידואלי. לכן קשה להמליץ מבלי להכיר את האדם, נטיותיו וצרכיו.

p u s h e

New member
כיתת 750 בהייקיו

של איזו חברה הקורס? הייקיו
מה היה מבנה הקורס? יש שני שיעורים בני 5 שעות כ"א בשבוע, החל מהשבוע השלישי מצטרפת לזה סימולציה של המכון (המבנה זהה לשל קורס "רגיל" של הייקיו)
מה היה טיב החומר וכמותו? היה הרבה חומר בספרים שחילקו לנו בהתחלה- יש ספרים שמנמנים למילולי, כמותית ואנגלית, ועוד חוברות קצת יותר דקות של תרגולים מסוגים שונים שאמורים להגיע אליהם בשלב מתקדם יותר של הקורס. למי שהצליח באורח פלא לסיים גם את זה, יש עוד הרבה מאגרים באתר, ובמהלך השיעורים המורה חילק הרבה תכנים חדשים יותר \ מאתגרים. האיכות הייתה גבוהה, לרוב לא מדי, כלומר הסימולציות של המרכז הארצי היו קלות יותר אבל אני שמחה שיצא לי להיתקל גם בהרבה שאלות קיצון כי בציונים גבוהים זה מה שמשפיע על הציון.
האם שיטות הפתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי? אני מאמינה בצורה מאוד חלקית בשיטות פתרון (כאמור, כשמגיעים לציונים מעל 700 אין ברירה אלא לקרוא מהר ולהבין את השאלות), אבל מה שהשתמשתי היה מאוד נוח.
התרשמות מהמדריך (ניתן לציין את שמו): המדריך היה מקצועי ומסור, תמיד זמין בוואטסאפ ובטלפון. גם משיחות איתו לאחר הקורס ברור מאוד שחשוב לו שנלמד כמה שיותר ונקבל ציונים שמשקפים את היכולות שלנו. אני לא יודעת אם כל המדריכים בהייקיו כאלה, אבל מי שנפל עליו הרוויח בגדול. חשוב לציין שהיו מספר פגישות אישיות עם המורה במהלך הקורס ושלכל אחד היה מקום לקבל יעוץ אישי בקטעים שקשים לו.
מס' הסימולציות ואיכותן? היו 10 סימולציות של המכון כאמור (חלקן 6 פרקים וחלקן 8), ועוד הדפסנו בבית דפוס קבוצתית את הסימולציות של המרכז מהשנתיים-שלוש האחרונות. סליחה שאני חוזרת על עצמי אבל בעיני השיפור הכי גדול בפסיכומטרי הוא לא משיטות הפתרון אלא מלהשתפשף כמה שיותר בחומר ולהתנסות בהרבה שאלות ולכן זה בעיני היתרון הכי גדול של הייקיו- שעושים הרבה, הרבה בחינות מלאות משלב מוקדם.
כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה? לא היו הפתעות, ריבוי הסימולציות הפחית אצלי משמעותית את הלחץ
מחיר: אני לא יודעת מה המחיר המלא, בטח סביב 8-9, אבל כולם כמובן נכנסים עם הנחות- נראה לי ששילמתי סביב 4000 פלוס 750 על כיתת 750.
הערות כלליות ואחרות:

קודם כל, שיפרתי את הציון מ708 בקורס של לחמן בתיכון (שהיה גם סבבה, אגב) ל-742 עכשיו.
דבר שני, שלא ישתמע שאני מאושרת מהקורס או משהו. בעיני כל תעשיית הקורסים הזאת די מטופשת ובאופן ספיציפי, הרגשתי שרוב השיטות שמלמדים מאוד מיותרות, בעיקר במילולי ואנגלית. עם זאת היו כמה עצות שעזרו לי אז אני כן שמחה שהלכתי לקורס.
לגבי כיתת 750: אני מאוד מאוד בעד. לפני זה השלמתי ל-5 יחידות מתמטיקה ובכיתה היו גם 4 יח"ל וזה היה סיוט, הם כל הזמן עיכבו אותנו והאטו את קצב השיעורים. בכיתת 750 יש יותר מקום וזמן להתמקד בדברים הקשים יותר ובשאלות שסביר שיכשילו אתכם ברמה הגבוהה הזו. בנוסף החבר'ה באמת מאוד איכותיים וקבוצת הוואטסאטפ השוקקת היוותה עזר לימוד משמעותי.
לגבי הייקיו: יש הרבה אנשים שנלחצים מזה שהרבה באינטרנט. אני באופן אישי לא השתמשתי כמעט בבריינווש ובמשחקים האחרים אבל להרבה מהכיתה שלי זה עזר מאוד. ככה או ככה, זה בטוח לא מפריע- הדבר היחיד שטיפה מציק זה שהתשובות נמצאות באתר, אבל יש שם פתרונות מלאים שזה מעולה ומלמד המון.

מוזמנים לפנות בפרטי אם יש עוד שאלות ושיהיה בהצלחה

klemi1

New member
קורס בקידום, מרוצה מהמבנה ומהדרך

אענה יותר בקצרה ברשותכם :)
הקורס היה בנוי טוב בעיני. גם העבודה בקבוצות קטנות, גם הסימולציות שדימו ממש טוב את הרמה של המבחן וגם הנגישות והנוחות בעבודה בבית .למדתי עם מדריך מעולה בשם רן שרואים עליו שהוא חי את ההדרכה (כנראה שזה מה שקורה שמלמדים לפסיכו מ2005) ובאמת שבסוף אני מרגיש שקיבלתי תמורה טובה לכסף ששילמתי (או יותר נכון הפיקדון).

למעלה