שרשור המלצות למידה - דצמבר 14

שרשור המלצות למידה - דצמבר 14

גולשים יקרים,
כעת , כשהגיעו ציוני מועד דצמבר הגיע הזמן לשרשור המלצות למידה.
בין אם עשיתם קורס, לקחתם מורה פרטי או למדתם לבד, תוכלו לעזור עם נסיונכם לדורות הבאים ע"י מענה על השאלות הבאות:

איך למדתם? האם בעזרת קורס? מורה פרטי? או לבד..?

אם לקחתם קורס , ענו על השאלות הבאות:
של איזו חברה הקורס?
מה היה מבנה הקורס?
מה היה טיב החומר וכמותו?
האם שיטות הפתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי?
התרשמות מהמדריך (ניתן לציין את שמו) :
מס' הסימולציות ואיכותן?
כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה?
מחיר :
הערות כלליות ואחרות:

מי שלמד עם מורה פרטי, נא לענות:

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה?
האם הוא סייע לכם בבניית תכנית לימודים?
האם הוא הצליח לקדם אתכם בנושאים החלשים שלכם?
האם הרגשתם ששיעור פרטי היה יעיל יותר מאשר שיעור בכיתה / למידה לבד?
מחיר :
הערות כלליות:

מי שלמד לבד, הגיע תורכם:

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה?
מאיזה ספרים למדתם?
האם הכנתם תכנית למידה מסודרת?
מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ?
כמה שעות למדתם בכל יום?
הערות כלליות:

ושאלה לכולם:

האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך בה למדתם , או שכעת לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת?

יאללה, כולם לענות!

eliorkan

New member
פעם שניה שעשיתי, קיבלתי 720

הפעם הראשונה שלי היתה באפריל 14, עשיתי קורס ביואל גבע. אחרי שסיימתי את הבחינה למדתי לבגרות 5 יחידות במתמטיקה. עשיתי עוד קורס ולא למדתי כמעט כמותי, רק מילולי ומילים באנגלית, וזה עשה את השינוי בשבילי, הצלחתי לרדת לפחות מ3 טעויות בפרק מילולי ופחות מ2 טעויות בפרק כמותי בסימולציות.
שיהיה לכולם בהצלחה

nofi1456

New member
מועד דצמבר 14 - ההמלצה שלי

של איזו חברה הקורס? יואל גבע.
מה היה מבנה הקורס? במשך 3 חודשים - שיעור כל שני וחמישי. בשבועיים האחרונים (המרתון) הגענו גם בימים ג' ו-ו' לסימולציות.
מה היה טיב החומר וכמותו?
-אני אתחיל דווקא מלפרט את כמות החומר: בהתחלה קיבלנו 5 ספרים. ספר כיתה שבו עבדנו רק בכיתה, ועוד 4 ספרים לבית שכוללים מבואות ותרגול.
בהמשך קיבלנו עוד ספר תרגול וספר בחנים, ובמרתון קיבלנו ספר נוסף עם עוד המון שאלות תרגול מכל הנושאים.
האתר של יואל גבע: כולל מילון של יותר מ4,000 מילים בעברית ויותר מ-4,000 מילים בעברית. הוא נפתח ברגע שנרשמים לקורס אז אפשר לתרגל מיום ההרשמה. בנוסף - יש שם מאגר של אלפי שאלות מכל סוגי הפרקים - אפשר לתרגל בנוסף לספרים והחומר בחיים לא ייגמר.
האתר גם כולל תשובות +הסברים לכמעט כל המבחנים של המרכז הארצי מה-5 שנים האחרונות.
-טיב החומר: בעיקרון מעולה. הדבר היחיד שכקצת איכזב אותי הוא הרמה של שאלות ההבנה והסקה שהיו באתר. חוץ מזה באמת שאין תלונות.
האם שיטות הפיתרון היו אפקטיביות ביחס למבחן האמיתי? מאוד אפקטיביות. למדתי שיטות פיתרון שבחיים לא הייתי מעלה על הדעת לנסות בעצמי.
התרשמות מהמדריך: אני למדתי עם אופיר פלצ'י בסניף קריון ואני מאוד מרוצה! מורה מדהים ובן אדם מדהים.
תמיד ענה לכל שאלה וחפירה שלי. נתן לנו מספר פלאפון, מייל, ענה להודעות באתר של יואל גבע, היה מגיע יותר מוקדם לשיעור ונשאר עוד שעתיים-שלוש אחריו כדי להסביר לנו דברים (למרות שבתקופה מסוימת הייתה לו עוד כיתה אחה"צ).
#קחו לתשומת לבכם 1: אז..לכל אלה שאומרים שאין ביואל גבע יחס אישי..אני ממש לא הרגשתי ככה.
#קחו לתשומת לבכם 2: אי אפשר באמת לדעת אם המורה שלכם הוא טוב או לא טוב..רוב האנשים שעושים קורס עושים אותו פעם ראשונה, ואין להם השוואה עם מורה אחר או עם קורס אחר. לכן אני לא יכולה להגיד משהו כמו "לא יכולתי לבקש מורה טוב יותר ממנו" כי אני לא ממש יכולה לדעת. חוות הדעת שלי היא נטו לפי ההרגשה הפרטית שיצאתי איתה מהקורס.
מס' סימולציות ואיכותן: היו 5 סימולציות של יואל גבע. הרמה מעולה!!! בדיוק כמו המבחנים של המרכז הארצי. (בלי להתחשב באימתניות של מועד דצמר 14
). בנוסף, הם גם עשו לנו לו"ז של מתי כדאי לעשות את המבחנים של המרכז הארצי (החדשים) אז זה הרגיש כמו סימולציה כל יומיים-שלושה.
כיצד הרגשתם ביום הבחינה? האם הכינו אתכם כראוי? האם היו הפתעות בבחינה? הרגשתי שהכינו אותי כמו שצריך וכמובן שביום הבחינה היה לחץ מטורף. אחרי המבחן הרגשתי שהלך לי ממש חרא כי המועד היה קשה בקטע מטורף. יותר ממה שציפיתי ויותר ממה שהכינו אותנו בקורס. אבל מצד שני הרמה הייתה הרבה יותר גבוהה מהמבחנים הקודמים של המרכז הארצי בעצמו אז זה לא הקורס שנפל כאן..
בדיעבד קיבלתי ציון טוב אז כנראה שהקורס כן הכין טוב מבחינת בסיס.
מחיר: 7590 ש"ח לקורס. (שמעתי על אנשים שעושים מכינה לקורס והיא עולה עוד 400 ש"ח, אני לא עשיתי).
המחיר כמובן לא כולל את המבחן עצמו שעולה עוד איזה 500-600..
הערות כלליות:
טוב אז ככה, מי שקרה את כל החפירות שלי והגיע עד לפה, כנראה ממש חשוב לו להצליח ולכן הדבר הבא יהיה הכי חשוב בשבילו:
לא משנה אם אתם לוקחים קורס או לומדים לבד בבית, לא משנה אם אתם חכמים או טפשים, לא משנה אם יש כסף או אין כסף ולא משנה מה אתם רוצים ללמוד:
אל תעשו לעצמכם הנחות!!!!!
מה זה אומר? ש"עוד מעט", "אחר כך", "מחר", "אין לי כוח"...כל הביטויים האלה ושאר החברים שלהם - יוצאיו מחוץ ללקסיקון שלכם.
אם אתם באמת רוצים להצליח אתם צריכים להשקיע את הנשמה שלכם -
-תקומו כל יום מוקדם (לא להגזים עם 6 בבוקר..מספיק 8-9), תקחו שעה התרעננות ויאללה ללמוד.
-תסדרו לכם לוז של מה אתם הולכים לעשות (לי היה נוח לסדר לוז משיעור לשיעור...נגיד אם היה שיעור בחמישי אז אחריו הכנתי לוז לשישי שבת ראשון, ואז היה קורס בשני), זה ממש עוזר ויהיה לכם יותר קל לעמוד במטרות.
-אם אתם לא מבינים, תשאלו!!!
-תקשיבו לעצות של המורה! אם הוא אומר לקרוא, תקראו. אם הוא אומר לשנן, תשננו. יש לו נסיון והוא כנראה לא אומר סתם.
-אל תחשבו "יש עוד מלא זמן עד המבחן" ותחפפו בהתחלה. תקבעו לכם רק פעם אחת שאתם יוצאים בערב. תאכלו מסודר. תעבדו בסביבה מסודרת.
-נרשמתם מראש וכבר יש לכם את רשימת המילים? תלמדו! אל תחכו ל-3 חודשים של הקורס. הלמידה מראש (למרות שלא הספקתי את הכל מראש) הצילה אותי!!! .

באופן כללי? ממליצה על קורס. בשבילי זאת הייתה אחלה מסגרת שמעבר לחומר עצמו דירבנה אותי ללמוד. ממליצה בחום.
יש לי בטוח עוד המון עצות אבל לא הכל עולה לי עכשיו...אז אתם מוזמנים לשאול :)

בהצלחה לכולם :)

תודה על השיתוף וההשקעה :)

אגב, משום מה זכרתי שהיו להם 4 סימולציות.. אני שמחה לראות שהוסיפו סימולציה נוספת :)

nofi1456

New member
סימולציה אחת לא כוללת פרקי פיילוט

היא הראשונה מבניהן. או בשם שלה "מבחן אמצע ב".
זה ממש טוב לדעתי שעושים כזה דבר כי זה כניסה בהדרגה לתקופת המרתון...אשכרה ראינו פעם ראשונה מה זה לעשות מבחן אמיתי.

LuLuLu iT

New member
למדתי לבד - מאוד ממליצה למי שיכולה

ניגשתי בפעם הראשונה ולמדתי לבד. לאורך כל הלמידה הייתי קצת חסרת ביטחון כי כמעט כולם סביבי עשו קורסים וזה מלחיץ, ובדיוק בגלל זה אני משתפת: זה לגמרי אפשרי ללמוד לבד ולהוציא ציון טוב! זה שרוב האנשים לוקחים קורס לא אומר שכולם צריכים קורס. בסוף קיבלתי יותר מ-740 ונראה לי שהמכונים בונים על אפקט העדר ועל חוסר הביטחון הזה ועושים ים של כסף. אני לא אומרת שזה מתאים לכולם – אבל אם אתם יודעים ללמוד בעצמכם סמכו על היכולות שלכם ולכו על זה. במקרה הכי גרוע תיגשו שוב אח"כ. מישהו שייתן לכם מסגרת לא שווה בעיניי אלפי שקלים.
&nbsp
ולעניינים הפרקטיים:
&nbsp
כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה? כשלושה חודשים
מאיזה ספרים למדתם? בעיקר ספר ישן של קידום מ-2003 (האדום) שמצאתי באגורה, פה ושם גם ספר של O.k, גם כן מאגורה
האם הכנתם תכנית למידה מסודרת? כן, פשוט לקחתי את כל נושאי הלימוד מהספר של קידום וחילקתי אותם לפי מספר הימים שהיו לי ללמוד. והשארתי לי 3 שבועות למרתון
מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ? סימולציות רק אחרי שלמדתי את כל החומר, ולא לפני, וכן, תחקור של כל סימולציה
כמה שעות למדתם בכל יום? לקראת המבחן עצמו לפעמים 4-6, לפני כן שעתיים שלוש ביום בערך
הערות כלליות: אפשר לעשות את זה לבד ובזול – כל הלימוד עלה לי בערך 150 ₪, הוצאתי כסף רק על הדפסת סימולציות. אפילו ספרים אפשר למצוא היום בחינם ברשת. חוץ מזה ממליצה לעשות סימולציות רק של המרכז הארצי. עשיתי גם את כל הסימולציות החינמיות של המכונים וממש אפשר להרגיש הבדלים ברמה
&nbsp

qwerty04

New member
למדתי לבד

כמה זמן התחלתם ללמוד לפני הבחינה? כחודשיים וחצי (התחלתי ללמוד בצבא בקטנה, במשך כשלושה שבועות, ואת שאר הזמן בבית כשהשתחררתי
מאיזה ספרים למדתם? ערכה של ניב רווח - מאוד ממליצה, הערכה מאוד מקיפה ויש המון המון תרגולים, ואם לא מבינים משהו אפשר לשאול בקבוצת פייסבוק ייעודית שפותחים לכל מועד. עם זאת, בדיעבד אני חושבת שיכלתי לפעול בשיטה של lululit ולקנות ספרים משומשים ביד2, אגורה או למצוא מחברים, כי בכל זאת הערכה קצת יקרה.
האם הכנתם תכנית למידה מסודרת? הכנתי לכל יום רשימה של הנושאים והתרגילים שאעשה באותו יום, אבל לעיתים רחוקות עמדתי בה.
מה היתה שיטת התרגול שלכם? האם תחקרתם ? קראתי את פרקי הלימוד בספרים, פתרתי את הדוגמאות ואז קראתי את התשובות, ואז תרגלתי ותרגלתי ותרגלתי...
כמה שעות למדתם בכל יום? מאוד משתנה, בין שעתיים לשמונה שעות

הערות כלליות: כמו שnofi1456 אמרה, אל תעשו לעצמכם הנחות! "עוד מעט", "אחר כך", "מחר", "אין לי כוח"...כל הביטויים האלה ושאר החברים שלהם - צריכים באמת לצאת מהלקסיקון... (הרשתי לעצמי לצטט אותך פה
)
אני מאוד מאוד דחיינית, היו ימים של "אני אתחיל ללמוד בשעה העגולה הבאה" וזה היה נגרר עד שש שבע בערב... ואני חושבת שלא למדתי ברצינות בכלל. וקיבלתי 682, שזה ציון מכובד לכל הדעות לפעם ראשונה ללא קורס, אבל אם הייתי משקיעה יותר ולומדת יותר ברצינות ולא מחפפת, אני בטוחה שהייתי יכולה לקבל ציון הרבה יותר גבוה.
&nbsp
&nbsp
האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך בה למדתם , או שכעת לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת?
הייתי ממליצה ללמוד לבד למי שיש לו משמעת עצמית חזקה. הרגשתי שלא יתאים לי לשבת בכיתה עם עוד אנשים וללמוד בקצב שמישהו אחר מכתיב לי, אז החלטתי ללמוד לבד. אם אתם מחליטים ללמוד לבד בסופו של דבר, תכינו לו"ז מסודר לכל יום, תלמדו ברצינות ותעמדו במטרות שהצבתם לעצמכם לכל יום\נושא\שבוע.

למעלה