שרשור למידה לסופ"ש

שרשור למידה לסופ"ש

אתם מוזמנים להשתתף, לרשום את התשובות ולהוסיף שאלות.

והפעם... אחוזים :

רן החליט לעשות מבצעים והנחות בחנות שלו. הוא חישב שעל מנת להרוויח את אותו הסכום כפי שהיה לפני מתן ההנחה , עליו למכור 25% יותר.
מה היה אחוז ההנחה ?

1. 20%
2. 25%
3. 15%
4. 30%

שבת שלום
והמשך סופ"ש נפלא

ברק צלק

New member
תשובה ונסיון להקריץ שאלות :)

1

נניח שיש 4 פריטים שכל אחד מהם עולה 100 כל אחד
יש 4 שסך הכל עולים 400
הנחה של 20 אחוז מוריד את המחיר ל320, קרי 80 שקל כל אחד.
25% יותר אומר עוד פריט אחד - 5 פריטים ב80 שקל כל אחד - 400 ש"ח.
100 זה אח.

סופ"ש נפלא.

נתון מרובע שאלכסוניו מאונכים זה לזה, איזה מהנתונים הנוספים יעיד על כך שמדובר במלבן שאינו ריבוע?
1. האלכסונים חוצים זה את זה ושווים זה לזה.
2. כל הזוויות במרובע ישרות.
3. תשובות 1 + 2 נכונות.
4. אף אחד מהטענות בהכרח אינה נכונה.

כל הלומדים הם שקדנים, ורק הם.
כל השקדנים הם חרשנים.

איזה מן המשפטים הבאים יתן לנו להסיק שאין חרשן שלומד?
1. יש חרשן.
2. אין חרשן.
3. אין חרשן שאינו שקדן.
4. אין חרשן שקדן.

pinki35

New member
מנסה

לדעתי 4- אין חרשן שקדן. כי מבחינתנו שקדנים זו הגדרה חלופית ללומדים. (כל הלומדים ורק הם- שקדנים) ואם אין חרשן שקדן אז אין חרשן למדן.

ושוב לדעתי 4 -אף אחת מהתשובות לא נכונות. כי 1 ו2 כן מאפיינות ריבוע, שתיהן ביחד וכל אחת לחוד...

(קח התשובות בעירבון מוגבל כי אני ממש לא סמכות לכלום)

niruzu

New member
שאלה נוספת

זהב:מטיל זהב

1. כביסה: מקל כביסה
2.צמר:כובע צמר
3 גבינה:חריץ גבינה
4. נייר:עיסת נייר

ליאור1230

New member
ניסיון שלי

מטיל זהב זה זהב צרוף אשר מסודר בסדר מסויים(כמו מטיל), כובע צמר זה צמר צרוף שמסודר בצורה של כובע ולען התשובה היא 2 כאשר 4 הוא מסיח בגלל שעיסת נייר עשויה מנייר ומים בעוד מטיל זהב עשוי אך ורק מזהב

ליאור1230

New member
תיקון

זה חריץ גבינה.
כשחושבים על זה במחשבה שניה זה הרבה יותר קרוב משום מה בהתחלה חשבתי שזה החור שבגבינה ואז נזכרתי באוצר מילים.

israelmiv

New member
אבחנה בין דעות לעובדות - הדוגמא ההפוכה

אני מודע לכך שההודעה שלי אולי תמחק, ומקבל את זה ברצון. בכל זאת אני חושב שדרך מצוינת ללמוד להבדיל בין דעות לעובדות (מיומנות חשובה למבחן) היא לקרוא פסקאות כאלו ולעשות הכל הפוך.
&nbsp
"זה לא סוד שמערכת החינוך הישראלית אינה מסבה לנו נחת וגאווה. הישגי התלמידים נמוכים בכל המדדים הבינלאומיים, הכיתות צפופות, המורים עמוסים ושחוקים, תוכניות הלימוד אינן מעוררות השראה, ונראה כי כל קשר בין הלימודים בבית הספר לבין דרישות החיים בשנות האלפיים מקרי בהחלט. ילדי דור ההיי-טק רגילים לקבל מידע דרך המסך, הם נעים במהירות בין אפליקציות שונות ויכולת הריכוז שלהם שונה משל הדורות הקודמים להם".
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4565978,00.html
&nbsp
וזאת כבר הכתבה עצמה. כותרת המשנה מתאימה יותר לכריכה של ספר מדע בדיוני גרוע.

למעלה