שרשור מודלים 26.11

גם אני46

New member
תחזית הזויה; השמ"ט מטעה את הציבור

לקראת הצהריים צפויים ממטרים מקומיים מלווים בסופות רעמים יחידות בעיקר במרכז הארץ ובדרומה. קיים חשש משטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח והצפות במישור החוף הדרומי.

יובל 42

New member
בתצ"ל אור נראה כבר רואים התחלה של

התפתחות של עננות בהרי המרכז ובהר הנגב.

השאלה הגדולה לטעמי האם החימום היממתי בסוף נובמבר עדיין מספיק כדי להפוך את העננות הזו למפותחת וממטירה ולכן היה באמת ראוי להוסיף "ייתכן"

מצב סינופטי כזה בסוף אוקטובר עם טמפ' חזויה של 26 (ולא 16 כפי שחזוי לירושלים היום) היה מתכון ל-

גם אני46

New member
נו... מה היתה מידת הדיוק של השמ"ט ?

הם כתבו:
"לקראת הצהריים צפויים ממטרים מקומיים מלווים בסופות רעמים יחידות בעיקר במרכז הארץ ובדרומה. קיים חשש משטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח והצפות במישור החוף הדרומי".

יובל 42

New member
פגיעה יפה של השמ"ט רוננין

מפתיע שאתה עוד מעז להראות פה את פרצופך אחרי ההודעה המגוכחת שלך מהבוקר.
צהריים

ממטרים מקומיים

מלווים בסופות רעמים יחידות
(יש דיווחים גם בפורום)
מרכז הארץ ודרומה

חשש משטפונות לא התממש. בגלל זה קוראים לזה חשש טרונצ'ו.

התחזית לערב היתה צריכה להיות יתכנו ממטרים בעיקר בפנים הארץ

ולא בחוף, בינתים ההתפתחויות הם רק בפנים הארץ, ובשמ"ט בעיקר בחוף? , לגבי הצהרים וכו כמו שמאיר צין היו צריכים לצין יתכנו ממטרים וכו אבל בסך הכול פגיעה לא רעה לצהרים, אם כי פיספסוס די גדול לחוף הדרומי (שפה גם איסי נכשל שצפה שהמשקעים כן יהו בחוף )

taftafon

New member
ecmwf של דצמבר. בתקווה שלא יתגשם.

טמפ' מעל הממוצע, משקעים מתחת לממוצע.

taftafon

New member
ניצחת, נראה כמו נבואת זעם אמיתית :)

לפני עשור בערך נתקלתי במאמר מעניין על תהליך המידבור שיתפוס תאוצה בעשורים הבאים (מאז), נראה שזה הכיוון.

מענין עם בועז יחליף את התחזית העונתית שלו

הרי כשילון שני ברציפות כנראה בדרך(אלא אם כן יתרחש משהו בלתי אפשרי בארבעה ימים הקרובים בכל הארץ לנובמבר)

taftafon

New member
בינתיים בא לבכות כשמטיילים בצפון והכל פשוט צהוב של אוגוסט.

אני עוד זוכר שנים שנובמבר היה הזמן לחפש פטריות ביערות ובשדות, עכשיו מקסימום תמצא שם תן עם כלבת :)

אם התחזיותה עונתיות נכונות(ובינתים לצערינו כן) שנה הבאה יהיה

אפשר לעשות את צליחת הירדן ברגל (ואני היתי בסוכות שנה שעברה בקיאקים בכפר בלום ובקטעים רבים פשוט נתקעים על סלעים כי אין מים עצוב.

WinterDay

New member
האמת שפטריות יש בשפע

מוזמן לקבוצת הפטריות בפייסבוק, השלל שאנשים מוצאים שם (בעיקר בכרמל) פנומנלי.

למעלה