שתי נקודות מבט שונות לחלוטין על השוק הסיטונאי - סקר

cheif

Member
מנהל
שתי נקודות מבט שונות לחלוטין על השוק הסיטונאי - סקר

לפני כמעט שלוש שנים, שמיכאל גולן פתח במהפיכת הסלולר, לא היה ספק - השוק הולך להשתנות וחברות הסלולר הותיקות נכנסות למשחק חדש לחלוטין.

לעומת זאת, מידת ההצלחה של מהפיכת "השוק הסיטונאי" נתונה במחלוקת רבה. ישנם כאלה, כמו אמיר טייג מדה-מרקר, שחושבים שהשוק הסיטונאי עומד לפגוע אנושות בבזק. לעומתו, אבי וייס מטלקום-ניוז, חושב שבזק רק תצא מחוזקת מהמהלך הזה.

מה אתם חושבים?

דעתו של אמיר טייג - http://www.themarker.com/technation/1.2572177

דעתו של אבי וייס - http://www.telecomnews.co.il/כל-מה-שלא-מספרים-לכם-בתחום-השוק-הסיטונאי-פרק-ג-ההפסד-הצרכני.html

dino_din

New member
קשה לגבש דעה, לא יודע במי הייתי בוחר.

אני מאוד אוהב את אבי וייס. אפילו נפגשנו פעם , אבל אני חושב שהוא קצת נטפל לזוטות לפעמים.
&nbsp
1. לא הבנתי את הבעיה בלהחליף ראוטר. עשיתי את זה פעם. יש אחריות כמו לכל מוצר חשמלי והוא הפך את זה לסרט טורקי.
2. העובדה שהקבצים בענן בחו"ל לא נראית לי בעייתית עבור הרוב. ומצב שהקשר לחו"ל מנותק ורק הקשר לארץ נשאר כמו שהוא כותב, נראה לי משהו די נדיר. למשתמש הממוצע זו לא סיבה לפחד.
3. טוב, עם הקטע של "הונאת בזק" הוא כבר נסחף ברמות מטורפות. בחייך!
"אם הטכנאי של בזק שמגיע לתקן תקלות ..., והוא יראה בבית הלקוח את הנתב של בזק, נתב שהלקוח הודיע לבזק שהוא נגנב\אבד\נפל לאסלה\התרסק לרסיסים\הכלב אכל אותו, הלקוח נכנס מייד לסיכון ממשי של תביעה פלילית, בגלל הונאת בזק"
"היא [בזק] אולי בכלל תנתק אותו מהאינטרנט ולא תרצה אותו יותר כלקוח, כי הוא עבריין פס רחב".
תרשה לי לצחקק קצת. הזוי לחלוטין.
&nbsp
אם הייתי חייב לבחור, הייתי עדיין מהמר שאבי צודק והוזלה גדולה לא תהייה בגלל הרפורמה וגם לא משהו שילחיץ את בזק. אבל זה ניצחון ממש בנקודות ולא בנוקאאוט מול אמיר טייג.
&nbsp

elings

New member
הבעיה עם אבי וייס זה שהוא לוקח בסיס הגיוני ואז מתחיל לשער...

יש לי בעיה עם הכתבות של אבי וייס, מצד אחד הן כולן מתחילות תמיד בעובדות הגיוניות, אבל משם הוא מתחיל לתת את הפרשנויות שלו שלא תמיד לדעתי מחוברות למציאות בשטח.
&nbsp
הכתבה הזאת היא דוגמה מצוינת.
&nbsp
הכתבה הזאת מפארת את כל ה"שירותים" שמפסידים מי שעוברים מבזק, רוב הלקוחות שלהם לא מודעים לשירותים האלו, ולא באמת אכפת להם מהם.
&nbsp
אחרי זה הוא דוחף שם שמי שעובר יחווה 60-80% האטה בחיבור האינטרנט - מאיפה הוא שלף את הנתונים האלו? ולמה שזה בכלל יקרה?
&nbsp
הוא גם מפספס את העיקר - טריפלים - בין אם גולן, סלקום, אורנג או מתחרות אחרות שיוכלו להציע שירותים דרך ספק יחיד.
&nbsp
אם התלונות שלו הן על איכות המודמים (שלא נתחיל לדבר על האיכות של המוצרים של הוט), גם ככה גם גולן וגם אורנג' הודיעו שיספקו קופסה אחת (golan box למשל) שאמורה להיות מוצר הדגל של החברה ולספק את כל השירותים.

רני538

New member
שכל המשוגעים, עם ובלי TV ישלמו. כן/לא שוק סיטונאי לא יתן זאת

אני מחפש אינטרנט איטי במחיר זול. שכל המשוגעים, עם ובלי טלויזיה, ישלמו מכיסם על השגעונות שלהם.
כן, או לא, שוק סיטונאי לא יתן לי מה שאני רוצה. נראה לי שאני משלם על כל מיני שגעונות. וזו עוד סיבה שלא התעמקתי בלינקים לבעלי הדעה. האם אני לא מסתדר עם הטלויזיה בגלל הפרעת הקשב שלי, בגלל שלמי יש זמן אליהם, או שדעתם של בעלי הדעה היא עוד תוכנית טלויזיה שמצליחה להביא להמונים, חסרי הרקע, ידע מדעי? לחילופין, האם הלינקים זה צורה אחרת לרק הליכוד יכול/יש עתיד/מושחתים נמאסתם/דוד נלחם בפרסים אטומיים בהדגמה דפית שלנוכחים באולם קשה לראות, אך בטלויזיה רואים מקרוב, אז אין לו זמן לקשקשן הבזבזן מני?

sehu

New member
ממש מגזים באתר השני...

"יתרונות בזק" נשמע כמו פרסומת (אחסון קבצים, Free WiFi, ושאר הדברים). למה שהמהירות תהיה איטית יותר? ראוטר/מודם בלי "השאלה" הופך למכשיר לא אמין? בעיה להגדיר? ועוד.
&nbsp

azaria

New member
הבעיה ברפורמה שהיא לא עושה רפורמה.

מחיר התשתית+ISP לא נחתך מספיק על ידי האפשרות לקנות אותם כבנדל ממקום אחד.
למה? זה באותיות הקטנות של הרפורמה.
בתכלס, אין מספיק אינסנטיב ללקוח לשנות ממצבו הקיים. לקוחות חדשים אולי יתעניינו בזה, אלב כמה אנשים יש שעוד אין להם בכלל אינטרנט כרגע?
בקיצור - מאחר ולא הצליחו לייצר תזוזה מאסיבית של לקוחות לא יקרה שום תהליך דמוי סלולאר בשוק האינטרנט הבייתי.
&nbsp
לכן להערכתי בזק לא תתעשר ולא תאבד הרבה לקוחות. פשוט הרפורמה הזו תתפוגג בקול חלוש בלי להשאיר רושם ממשי על שום דבר.
&nbsp

wizard8

New member
אפקט הקניבליזם יתחיל לתת אותותיו כאשר הבנדלסטים יהיו מסוגלים

לתת מעבר חלק ללקוחות שיעברו אליהם.
הנזק לבזק יהיה משמעותי משום שיאבדו לקוחות ISP של בזבל ושם יהיה הרווח הגדול של הבנדליסטים
מצב זה יוביל לדעתי למלחמת מחירים ועוד לא ראינו אפס קצהו של הטריפליאדה מצד השחקניות
החדשות שתתן להם מרחב גמישות במחירים

azaria

New member
במחיר אין הרבה מה להתחרות. זה כבר 20-30 שח

תמורת 20-30 שח מקבלים היום 100/2-3. ויש גם סידורים "חינם".
אז מה כבר אפשר להיות יותר אטרקטיביים המחיר? מי יתחיל לעבור מחברה לחברה בשביל חיסכון של כמה שקלים בודדים?
&nbsp
התחרות אם כבר תהיה, יכולה להיות רק על איכות החיבור והשירות, או כמובן.... על רוחב הupload!!!

A

adorah

Guest
אני חושב שהISP יודעים לעשות חשבון לפחות כמו ידידי אבי ווייס

אם זה לא היה משתלם להם - הרי אף אחד לא מחייב אותם לעבור לחבילה אחת..

לגבי הלקוחות, אותם מענינת ההוזלה. למי שזקוק מעל 15 מגה - אני מניח שעם הזמן והעלייה בביקוש יהיה בשוק היצע גדול יותר של מודמים ונתבי VDSL במחירים סבירים.

לדעתי רוב המשתמשים הביתיים לא זקוקים לחיבור של מעל 15 מגה. אני מתחזק שרתי טלפוניה מרחוק, גולש בVPN לערוצי הטלביזיה הבריטית, מוריד סרטים וכו' והכל ב5 מגה. (וזה משרת לי גם 4 ערוצי טלפוניה..) בקרוב כנראה אשדרג ל15 כי העלות היא בסך הכל עוד כה שקלים לעומת מה שאני משלם לבזק עבור הADSL (מ012 החיבור של 5 מגה לא משולם כי הוא כלול בחבילת הSIP TRUNK).

יש לנו ששה חשבונות כאלה של 5מגה שנשדרג ל15. ממש לא צריך יותר למשתמש ביתי ואפילו משתמש עסקי לא גדול..

sehu

New member
אני מקווה שזה יוביל לניתוק הקשר בין מהירות הורדה להעלאה.

אולי ל-ISPים יהיה מספיק כוח לדרוש מחברות התשתית גמישות מבחינה זו.
&nbsp
גם אני לא צריך יותר מ-15Mb הורדה, אבל בשביל יותר מ-1.5Mb שיש לי כרגע בהוט, צריך לעבור ל-40Mb בבזק.
&nbsp

כביש 22

New member
שאלה:

אם כבר לוקחים מבזק את המונופול למכור תשתית, למה לא הכריחו אותה לספק לסיטונאים מהירות תשתית מקסימלית בהעלאה(!), או לפחות גבוהה יותר מהמגבלה המלאכותית הקיימת כיום?
למה למשל ב- 15 מגה מקבלים רק 0.8 מגה העלאה ולא 2 או 3?
למה ב- 100 מגה מקבלים רק 3 העלאה?
אם כבר יש שוק חדש, היה צריך לארגן אותו אולי קצת יותר טוב.
מצד שני, אני לא באמת בקיא בפרטים, אם זה היה בכלל אפשרי להכריח אותם, או שפשוט אף אחד לא חשב על זה.

cheif

Member
מנהל
זו שאלה מצויינת אבל הכל טמון בעלות

אין לבזק שום בעיה טכנית לתת מהירויות העלאה יותר גבוהות - זה הכל עניין של תמחור. משהק"ת רצה להוזיל את המחירים ואם היה דורש מבזק לתת מהירות העלאה יותר גבוהה, גם המחיר היה עולה. בזק מרוויחה מהשוק העיסקי כסף רב בגלל שהיא מספקת להם מהירויות הלעאה הרבה יותר גבוהות ואם משהק"ת היה מכריח אותה לתת מהירות גבוהה יותר במחיר זול, חלקים גדולים מהמודל העיסקי של בזק היו מתמוטטים.

למעלה