1. לא, כשאת קונה בכל אתר ומשלמת בפייפל יש לך רק כתובת אחת
אם הזנת אותה באתר, היא תישאב לפייפל עם כל שאר פרטי העסקה ותופיע גם בפייפל. לעומת זאת אם לא הזנת אותה באתר אלא עשית הליך מקוצר דרך פייפל (יש הרבה אתרים שמאפשרים זאת, במקום שתירשמי אליהם ותזיני פרטים, רוצים לחסוך לך זמן וגם לעצמם להרגיש יותר בטוחים) ואז באמת קובע מה שבחרת בפייפל.

באיביי האפשרות הזאת לא קיימת, שימי לב שתמיד יופיע לך מסך לכתובת לפני התשלום (שבכלל לא חייב להיות פייפל) ואת קובעת את הכתובת מראש כי לפיה מחושב התשלום ובכלל יכולת המשלוח של המוכר (הרי לא כל מוכר שולח לכל כתובת). ורק אחרי שסיימת עם הכתובת והופיע סכום לתשלום, רק אז את עוברת לתשלום, דרך פייפל או כ"א זה לא משנה, הכתובת כבר נבחרה והיא הכתובת האחת והיחידה שמשויכת לעסקה. כל מי שאומר לך משהו אחר מטעה אותך.

לי יש הרבה כתובות באיביי (כל כתובת שהזמנתי אליה עד היום, רבות מהן בארה"ב, כי הזמנתי לקרובי משפחה או לחברים וגם לחברות שמספקות כתובת אמריקנית) ובכל עסקה באיביי אני בוחרת אחת מהן או מזינה חדשה. גם בפייפל יש לי הרבה כתובות כי כל כתובת ששילמתי בה אי פעם בפייפל (בכל חנות) נשמרת בפייפל אוטומטית. אז אין לי שם כתובת אחת ויחידה... יש לי כתובת יחידה לכל אמצעי תשלום (כ"א) וזה משהו אחר ולא רלוונטי, כי כתובת אמצעי התשלום לא חייבת להיות הכתובת למשלוח (ברוב האתרים, ואיביי הוא אחד מהם).

2. זה חלק מהנוהל שלהם לצורכי אימות ובטיחון. בעיקרון אם לא תעשי זאת מתישהו תגיעי לתקרת חיוב שהוא יחייב אותך לעשות זאת. אני לא טרחתי בעבר, ואז יום אחד התקשרתי לשירות הלקוחות של פייפל לברר חיוב ואח"כ הופיע לי שהוא מאושר (כי שאלתי על חיוב באשראי, אז זה בעצם אותו הדבר מבחינתם...
).