Golden crown
New member
המשפט עדיין לא התחיל אבל המצלמות והמעריצים כבר סימנו את בית המשפט בעיר התחתית של לוס אנג'לס כמה שעומד להיות המופע העצוב ביותר של מייקל.
מייקל נפטר כבר לפני 4 שנים, אבל צוותי התביעה מתכוננים כעת לקרב גרסאות שבראשן תעמוד תביעה של כ- 40 מיליון דולר, מה שיחזיר את הג'קסונים והדרמות לאור הזרקורים.
ראיון ביזארי ב-CNN ביום חמישי האחרון בו רואיין קונארד מוריי, הדוקטור שהואשם בגרימת מותו של מייקל, שר סרנדה מהכלא ובדבריו סימן קרקס שיפתח בקרוב בבית המשפט.
מוריי המורשע שרבים רואים בו רוצח שר את Nat King Cole's, הילד הקטן שסנטה קלאוס שכח, בראיון עם אנדרסון קופר, בכדי להדגיש את אהבתו למייקל.
פרטים על מייקל ובהם לקיחת סמים, מצבו הנפשי ורגעים שפלים הכוללים את התביעות בגין ניצול מיני יועלו מחדש עם תביעתה של קתרין ג'קסון כנגד מפיקי המופע, Aeg Live.
תביעתה של קתרין ג'קסון טוענת כי החברה מיהרה להעסיק את מוריי כרופאו של מייקל ולחצה את מייקל בזמן ההכנות לסדרה של כ-50 הופעות קאמבק עם This Is It ביולי 2009 לונדון עד לנקודת השבירה. סכום התביעה של כ-40 מיליון דולר הוא בגין רווחים שלא יצאו אל הפועל ונזקים אחרים.
Aeg Live טוענת כי מייקל הוא ששכר את מוריי ושלא הייתה להם אמירה בדבר.
בחירת צוות המושבעים החלה ביום חמישי האחרון בהתאם למשפט הצפוי להתקיים בחודשים הקרובים ושיכלול עדויות שייגבו ממוריי, כמו כן מקתרין ג'קסון ומהילדים פרינס מייקל בן ה-16 ופאריס, שתהיה בת 15 ביום רביעי הקרוב.
אם ייעתר השופט הראשי איווט פלזואלוס לבקשתם של הערוצים CNN ו- NBC לשדר בשידור חי מאולם המשפט, לצופים יהיה כרטיס במיקום טוב למעשייה של חמדנות וצביעות. השאלה שהועמדה בפני מושבעים פוטנציאלים היא יחסם לחייו של מייקל ולמוזיקה שלו, במטרה לראות מי מהם הוא צבוע ומי חמדן, ולאפשר בחירה נכונה.
האם מישהו במשפחת ג'קסון מנסה לעשוק מאמרגן המופעים סכום המקביל לתמ"ג של קניה, או שמא Aeg Live מכחישה אשמה כלשהי במותו של מייקל?
"אני לא יודע איך אתה לא יכול לראות את האחריות של מייקל שם". אומר עורך הדין של Aeg, מרטין פאם, ל-CNN במתקפת תקשורת מקדימה. "הזמר בחר את מוריי בעצמו והיה ידוע כבעל התנהגות אקסצנטרית", אמר.
"אנחנו מדברים על מייקל ג'קסון. זה אדם שהיה מגיע בפיג'מה. זה איש שהיה עוצר את התנועה ויוצר לרקוד על גבי מכוניתו. זה אדם שהיה הולך לאירועים פומביים עם קוף בשם בועות (באבלס). זה איש שאמר שהוא ישן בחדר חמצן. "
עורכי דינם של Aeg Live אותתו שהם יעלו שוב אישומים שמייקל הטריד מינית ילד 13 בנוורלנד כי זה רלוונטי להיסטוריה שלו של שימוש בסמים ובעיות פסיכיאטריות, לדבריהם. מייקל נוקה מאשמה אבל הדבר ירסק את המוניטין שלו.
צוות AEG התנגד לבקשה לשדר את המשפט בטענה שיש חשש שילדיו של מייקל יגיעו להעיד אך ורק כדי לחמם את רגשות השופט והמושבעים. עורכי הדין של משפחת ג'קסון, שמעדיפים את השידורים, אותתו שהם יציגו את אמרגן הקונצרט כבריון ארגוני חמדני.
חלק מרכזי בטיעון שלהם הוא דוא"ל של אמרגן המנכ"ל המשותף, פול גונגוואר, שכתב במטרה להראות לבמאי קנה אורטגה 11 ימים לפני מותו של מייקל כי קיים ספק לגבי יכולתו להופיע. "אנחנו רוצים להזכיר לו (למוריי) שזה AEG, לא אם ג'יי, שמשלמים את משכורתו. אנחנו רוצים להזכיר לו את מה שמצופה ממנו."
בתגובה כתב אורטגה בדואר אלקטרוני לנשיא AEG Live, רנדי פיליפס, כמודאג מרעידות חוזרות אצל מייקל במהלך החזרות. "זה כאילו שיש שם שני אנשים. יש אחד (עמוק בפנים) מנסה לשמור על מה שהיה, ועדיין יכול להיות, ולא רוצה אותנו להפסיקו; אחר במצב של חולשה וסערה. אני מאמין שאנחנו צריכים הדרכה מקצועית בעניין הזה. "
אורטגה אמר שלמייקל היו "סימנים חזקים של פרנויה, חרדה והתנהגות דמוית אובססיה" ועזרה פסיכיאטרית דחופה מומלצת.
מוריי, שהואשם באספקת התרופות שמייקל ביקש ממנו, בעודו מרוויח 150.000 $ בחודש כרופאו האישי, יהיה אחד העדים המיוחלים ביותר.
הוא התחנן לתיקון החמישי בחוקה במהלך משפטו שלו בשנת 2011, ונשפט לארבע שנים באשמת הריגה ברשלנות. בשיחת הטלפון שלו לרשת CNN הוא העביר את גרסתו.
"כל הגישה שלי אולי לא הייתה גישה שמרנית, אבל הכוונות שלי היו טובות." הוא אמר שרופאים אחרים סיפקו למייקל פרופופול באופן שגרתי ושזה היה המזל הרע שלו להיות בתפקיד כאשר זה לא עבד.
"אני לא הסכמתי עם מייקל אבל מייקל הרגיש שזה לא היה בעיה, משום שהוא נחשף לפרופופול במשך שנים והוא ידע בדיוק איך הדברים עובדים ... מייקל ג'קסון לא היה מסוג האנשים שאתה יכול רק להגיד להם "תוריד את זה" ושהם באמת יעשו את זה. "
הוא אמר שהוא יעיד עבור משפחת ג'קסון למרות שהזמר המנוח לא היה מסכים למשפט. "מייקל היה נסער באופן מוחלט, הוא היה כל כך לא מרוצה ממה שקורה. מייקל אמר לי "אני כבר לא רוצה להיות הבנק למשפחה שלי." כל מה שאנחנו רואים הוא המשכו של זה ".
לאחר מכן מוריי שר לסיום את שירו של קול פורטר ואמר שהשורשים והאמפתיה הצנועים שלו נמצאים עם מייקל.